NYHETSBREV - 2015-12-08

Signering, konsert, gavetips og nyheter!!

VI HOLDER ÅPENT ALLE DAGER I DESEMBER! Se her for åpningstider.
OBS! Postens frist for sending av pakker er 16. desember. Altså må du ha plassert din bestilling hos oss innen den 15. for å være sikker på å  få varen før jul.

Universet spiller på Tronsmo!!
Lørdag 12. desember kl. 16.00
Musiker og produsent Kenneth Ishak, og kritikerrost poet og forfatter Bård Torgersen, har forent krefter og spilt inn et bok-album under aliaset Universet. Lørdag 12. desember kl. 16 får vi besøk av Universet i sjappa. Albumet er ikke et rent spoken word- album, men er mer i grenselandet mellom det tekstlige og det musikalske. Vi gleder oss!

TEGNESERIEBONANZA!!
Søndag 13. desember
 
Kl. 15 kommer Odd-Magnus Williamson og Sindre W. Goksøyr og signerer twitterfenomenet Kongen Din.
 
Kl. 15.45 kommer Geir Moen og signerer den avsindige Skinny T.
 
Kl. 16.30 kommer Øystein Runde og Knut André Solberg og signerer nasjonaleposet Futen.

Velkommen!Hva gjør at man har lyst til å skape et nytt hjem? Hva er det med noen småbyer, kystlinjer, fjell, eller storbyer som gjør at man får lyst å slå seg ned der? Denne boka svarer på disse og flere spørsmål gjennom foto og essays fra hele verden - fra den ensomme tilværelsen i Sveriges utkant til mylderet i Rio de Janeiro; denne boken er en perfekt symbiose mellom det inspirerende og det praktiske.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Gestalt Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

FASHION TRIBES

GLOBAL STREET STYLE
Daniele Tamagni har vært på jakt etter subkulturer i mote der få andre ville kikket. Han har fotografert og portrettert heave metal-folk i Botswana, hipstere i Johannesburg, dandyer i Kongo, kvinnelige brytere i Bolivia, "bling bling"-ungdom i Cuba, punkere i Burma og modeller i Senegal. Disse menneskene er ofte marginalisert og står på ytterkanten av samfunnet de lever i. Som mange andre unge mennesker vil de skille seg ut, gjennom kreativ og personlig stil, som Tamagni så flott har fanget gjennom kameralinsen.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Harry N. Abrams, Inc.
Innbundet: ja
Sidetall: 292
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

BIRKEN

HISTORIEN OM DET SEIGE SLITET

20. mars 1932 vant Trygve Beisvåg fra Fosnes i Nord-Trøndelag det første Birkebeinerrennet i historien på tiden 4.51. I 2015 gikk Petter Eliassen i mål på rekordtiden 2.19. Forskjellen i tid rommer over 80 års skihistorie.

Denne underholdende skiboka spenner fra den dramatiske flukten til birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka med kongsemnet Håkon Håkonsson i armene, via folkekjære skilegender som Ole Ellefsæter, Ivar Formo og Erling Jevne, til de ukjente hverdagsheltene som har kjempet seg over fjellet med bakglatte ski, magesjau, melkesyre i bein og armer og en knert på innerlomma.
Hvem deltar i Birken? Hvordan har rennet forandret seg opp gjennom årene? Hvordan ble turrennet så ekstremt populært? Thor Gotaas gir oss alle svarene på sin særegne, underfundige måte i denne gjennomillustrerte gaveboka.      


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 591
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

DEN FEMTE DYKKEREN

SPENNINGSROMAN

Den femte dykkeren henter grunnlaget for handlingen fra dykking på norsk sokkel i 1970-årene. I tillegg til å være en spennende historie, er boken et sviende angrep på norske myndigheters behandling av dykkerne. Handlingen utspiller seg i 2009, med sprang tilbake til en dødsulykke i 1977. Denne ulykken ble ikke rapportert da den skjedde, men opplysninger om den dukker opp i 2009. Aktørene som holdt ulykken hemmelig, er fortsatt i aktivitet. De vil ikke akseptere at fortiden blir avslørt...


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Hobi forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 399
Språk: NO

Utsolgt
 

 

THE SONG MACHINE

INSIDE THE HIT FACTORY
De siste to tiårene har en ny type hitlåter oppstått. De har gått gjennom en en oppskriftsmessig produksjon som er designet for å treffe hjernens nytelsessentre i melodi, rytme og repetisjon, som skal gi deg lyst på mer av det samme. 
John Seabrook forteller historien til den kulturelle bølgen som ga opphav til disse superhitsene på steroider, fra det obskure 90-tallet i Sverige til dagens hitliste-dominans.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Norton
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: UK

pris: 289.00
 

 

SANNHET PÅ BOKS (LP + BOK BOX SET)

EN HYLLEST TIL RAGA ROCKERS

12 LP (til sammen 137 coverlåter)
1 bok (ca 150 sider) med tegninger og essays, samt uutgitte Raga-bilder, tatt av fans og fotografer opp gjennom årene.
2 Raga Rockers-postkort
Et spesiallaget frimerke i limited edition 2500 ex
Et nummerert gyldighetssertifikat
De første 1000 LP-boksene vil også inneholde en bonus 7" med Svartlamoen Hardkor Dårlig Karma og Mannskoret Forbudte Følelser. Et kupp!


Utgivelsesår: 2015
Forlag: C+C Records
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 2399.00
 

 

NEIL GAIMAN BOKS

CORALINE, FORTUNATELY THE MILK, THE GRAVEYARD BOOK
Vakkert bokssett med tre av Neil Gaimans barnebøker; klassikeren Coraline, i tillegg til de nyere utgivelsene Fortunately the Milk og The Graveyard Book.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: UK

pris: 229.00
 

 

EVNA

RAVNERINGENE 3

Etter å ha forlatt vår verden gjennom portene, havner Hirka i Dreysil, i de blindes verden. En verden hvor hun bare regnes som en utilstrekkelig halvblodsart. Men Hirka er også beviset på Graals virilitet, og skal lede de blindes invasjon av Ymslanda, hennes hjemland.

Hun står nå overfor sitt livs vanskeligste valg. Hvem er hennes folk? Er det de blinde, eller ætlingene? Hvem skal få hennes lojalitet? Og hva veier tyngst: Blodsbånd, eller båndet til dem hun vokste opp med?For å kunne redde verden må Hirka bli alt hun har hatet og foraktet. En strateg. En kriger. En som kalkulerer med liv.

Nominert til Bokhandlerprisen 2015


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 502
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Ingeborg heter så klart Ingeborg, men føler seg ikke nødvendigvis som Ingeborg for det. For hvem er «Ingeborg» egentlig? Hvordan er det å være Ingeborg, i Ingeborgs kropp? Hvordan er det å være Ingeborg når kroppen hennes og tankene hennes forandrer seg til noe Ingeborg nesten ikke kjenner igjen?

I Gro Dahles nye bok handler det om pubertet. Om de helt nære tingene. Identitet og kropp. Venner og familie. Lengselen etter berøring og kyss. Føle seg sett. Eller oversett. Føle seg forstått. Eller misforstått.

Megzilla er en prosalyrisk, grafisk roman for ungdom, slik bare Gro Dahle kan skrive den og Kaia Dahle Nyhus kan tegne den.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 232
Språk: NO

pris: 269.00
 

 

Theodor Severin Kittelsen (1857-1914) ble mest kjent som eventyrtegner og har fått generasjoner til å grøsse, drømme og gapskratte. Han levde i en tid da vitenskapen ville gjøre alt til biologi, kjemi, fysikk og mekanikk, men fikk likevel publikum til å se humor, poesi og mystikk i naturen. Kittelsen så skarpt både utover og innover, og dette doble Kittelsen-blikket virker fortsatt.

Han var ingen stor maler og brukte ofte enkle virkemidler når han arbeidet på papir. Likevel skapte han måten vi ser på. Likevel fryder, skremmer og morer han oss mer enn hundre år etter sin død. Hvordan fikk han det til? Biografen jakter på svarene i et fargerikt sinn, i kjente og ukjente verker, og i et kunstnerliv like frodig, skiftende og dramatisk som Kittelsens kunst.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 496
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

A DISTURBANCE IN THE FORCE

IMPERIET SLÅR SPREKKER
Petter Aagaard har skrevet om Star Wars; hva som funket, hva som gikk feil, og hva som forhåpentligvis vil løse seg når "The Force Awakens" har premiere i desember 2015. A Disturbance in the Force: Imperiet slår sprekker er 106 sider overkvalifisert synsing av en lidenskapelig fan, og hans forhold til George Lucas og hans siste Star Wars-trilogi. 

Boka trykkes i et opplag på 1000 stk, og alle er nummerert og signert av forfatteren.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Falck Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 106
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Hovedpersonen i Komedien I er forfatteren Stig, som en gang var hyllet og omdiskutert og som befant seg midt i sentrum av det litterære Sverige. Ved romanens begynnelse er han middelaldrende og livet hans ser helt annerledes ut: han er sparket ut av det gode selskap, ingen vil utgi bøkene hans, han er alkoholisert, og han forsørger seg ved å skrive show for en pornoklubb. En dag blir Stig oppsøkt av en forfatterkollega, som gir ham et oppdrag: han skal beskrive Sverige og samtiden med "Gogols blikk".

Komedien I er en brutal og rystende roman, som beveger seg langt inn i det forbudte, og om det likegyldige og amoralske er sentralt i den, etterlater den ingen leser likegyldig eller moralsk uberørt. Stig Larssons prosa har aldri vært bedre, og ubehaget den makter å vekke, har aldri vært større. Komedien I er en lysende roman om det mørke i mennesket, og et mesterverk i den nyere europeiske litteraturen. 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 398
Språk: NO

pris: 368.00
 

 

Anders Castus Svarstad, født 1869, kom fra små kår, men ble en anerkjent maler med en markant rolle i kunstmiljøet. Da Svarstad møtte dikteren Sigrid Undset, en kjærlighetshistorie som brøt alle regler, tok malerens liv en ny vending. Det ble triumfer, men også personlige nederlag. 

Svarstad og Undset var et skandaleomsust par da de satte kursen for Roma og sin felles kunstnerdrøm: Male, skrive, elske. Malerener historien om en kjærlighet som inspirerte dikteren av Kristin Lavransdatter, en av verdenslitteraturen store kjærlighetsskildringer. Det er også historien om hvordan en maler havner i kamp med seg selv og tiden.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 424
Språk: NO

pris: 379.00
 

 
En skikkelig råtass av en bok som foto-dokumenterer sovjetiske bussholdeplasser! Prosjektet begynte da fotograf Christopher Herwig syklet fra London til St. Petersburg i 2002 og la merke til usedvanlige bussholdeplasser. Senere reiste han videre til en rekke stater som var en del av Sovjetunionen og dokumenterte en serie nedslitte, rare, futuristiske, komiske og vakre holdeplasser fra Estland i vest til Kasakhstan i øst.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: FUEL
Innbundet: ja
Sidetall: 200
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Å forsvinne i teksten er like deler biografi, litterær dialog, sykdomsbeskrivelse og tilblivelseshistorie. I samtale med Hans Petter Blad går forfatteren gjennom alle sine utgivelser, overskuer sitt livsløp og forankrer forfatterskapet i en modernistisk tradisjon, med tidsskriftet Profil som omdreiningspunkt. Samtidig kastes det et både tragisk og spørrende lys over romanen hun har arbeidet så intenst med å mange år, i realiteten helt siden hun fikk diagnosen Parkinsons i 2002. 
Foreliggende bok blir derved et fullkomment dramatisk blikk inn i selve skapelsesprosessen. Dramatisk fordi forfatteren kjemper, ikke bare mot teksten, men også mot sykdommen, som er motor i romanuniverset og antagonisten i både livet og boka. Intervjuet ledsages av utdrag fra den hittil uutgitte romanen, og problematiserer den dype kløften mellom faktisk roman og tilsynelatende selvbiografi.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: NO

pris: 369.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.