NYHETSBREV - 2015-11-06

Arrangement og nyheter!

 Tirsdag 10. november kl. 18.00
Sidsel Wold i samtale med Annette Groth


Da Sidsel Wold var 19 år reiste hun ut og bodde på kibbutz i Israel. Men landet har med årene utviklet seg til å bli noe helt annet enn det de idealistiske sionistene hadde drømt om, og Israel styres i dag av religiøse og nasjonalistiske partier uten vilje til å forhandle om fred med palestinerne. Kom og hør Wold i samtale med tidligere utenriksjournalist i NRK, Annette Groth om hennes bok, Landet som lovet alt.

Torsdag 12. november kl. 17.00
Dag Solstad - 50 år som forfatter!


I år er det 50 år siden Dag Solstad debuterte med novellesamlingen Spiraler, og det skal markeres hos oss! Solstad er uten tvil en av de mest markante forfatterne i Norden, og han er blitt belønnet med en rekke priser og utmerkelser, både her hjemme og internasjonalt. Jubilanten kommer til oss for å lese, og for å samtale med kulturredaktør i Morgenbladet Ane Farsethås om hans forfatterskap.

Fredag 13. november kl. 17.00
Den farlige reisen - Tre tegneserier om flukt

I tegneserien Den farlige reisen følger vi tre syriske flyktningers ferd til Europa og Norge. Serien baserer seg på faktiske personer og hendelser. Konseptutvikler Benjamin Dix og hans selskap PostiveNegatives har spesialisert seg på å skildre sosiale spørsmål i samtiden gjennom tegneserieformatet. Dette er et samarbeid med Norsk folkehjelp.
 
LANDET SOM LOVET ALT

MIN ISRAELSKE REISE

"Som liten ville jeg bli indianer eller jøde. Historien til begge disse folkene fascinerte en ung jente på ti år som leste tegneserien om Sølvpilen og Månestråle og som bladde storøyd i farmors Bibel. Snart fant jeg ut at indianerne levde i reservater, mens jødene, de hadde sitt eget land. Dit ville jeg dra bare jeg ble stor nok."

Da Sidsel Wold var 19 år reiste hun ut og bodde på kibbutz i Israel. Hun forelsket seg i landet og folket og ville selv konvertere til jødedommen. Tilbake i Oslo arbeidet hun i flere år for å få frem Israels side i konflikten, men gradvis ble det vanskeligere å forsvare statens handlinger. Landet utviklet seg til å bli noe helt annet enn det de idealistiske sionistene og pionerene hadde drømt om før 1948. I dag styres Israel av politikere fra høyresiden - religiøse og nasjonalistiske partier som ikke har vilje eller evne til å forhandle om fred med palestinerne.

Landet som lovet alt handler om Israels historie og tar for seg statens indre problemer og utfordringer. Boken er også Wolds personlige beretning om sine erfaringer og møter med mennesker som forandret henne - en personlig reise fra kibbutzen til et liv som korrespondent i Midt-Østen.

Sidsel Wold (f. 1959) er forfatter og journalist i NRK med lang erfaring fra Midt-Østen generelt og Israel spesielt, hvor hun har bodd i flere år. Hun har mottatt Ossietzky-prisen for sitt arbeid.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 312
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Denne boken består av tre essay Handke publiserte i løpet av 1990-tallet: "Drømmerens avskjed med Det niende landet" (1991), "En vinterlig reise til elvene Donau, Save, Morava og Drina ellerRettferdighet for Serbia" (1995) og "Sommerlig tillegg til en vinterlig reise" (1996).

Essayene baserer seg på tre reiser Peter Handke gjorde i det tidligere Jugoslavia i løpet av 90-tallet. I 1991 dro han til den nylig selvstendige staten Slovenia, og fire år senere, vinteren 1995 og sommeren 1996, etter Bosnia-krigen, besøkte han Serbia.

Den Østerrikske forfatteren Peter Handke (f. 1942) er en av de største navnene i den tyskspråklige litteraturen i etterkrigstiden. Siden debuten med romanen Die Hornissen i 1966 har han gitt ut en lang rekke romaner, skuespill, dikt og essay, og er oversatt til mengde språk. Pelikanen har tidligere gitt ut Handkes romanDet store fallet (2013)


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

pris: 348.00
 

 

Gloria Steinem er mest kjent som en av USAs fremste aktivister og feminister. My Life on the Road er både en selvbiografi og en bok om bevegelse, både metaforisk og fysisk. Det begynte i barndommen, da familien hvert år pakket bilen full av proviant og reiste rundt i landet. Det var da Gloria skjønte at det å vokse opp ikke nødvendigvis er synonymt med å slå seg til ro. Vi følger livet gjennom 60- og 70-tallet, i en storm av politikk og aktivisme, der hun ble en del av en bevegelse som skulle forandre verden.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Random House
Innbundet: ja
Sidetall: 276
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

THE PLANET REMADE

HOW GEOENGINEERING COULD CHANGE THE WORLD
Forfatteren av denne klimaboka tar til orde for det mest drastiske av alle virkemidler i kampen mot klimaendringer: Geoengineering. Forfatteren er klar over at han inntar et ekstremt kontroversielt standpunkt og behandler emnet med respekt, samtidig som han forklarer hvorfor han mener slike tiltak vil tvinge seg fram.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Granta
Innbundet: ja
Sidetall: 428
Språk: NO

pris: 299.00
 

 
Den polske journalisten Anna Bikont dykker i denne boka ned i sitt eget lands mørke historie. I juli 1941 ble kanskje så mye som 1600 jøder massakrert i byen Jedwabne. Sto vanlige, lokale polakker bak massakren? Dette ble øyeblikkelig fornektet, og selv 70 år etter episoden, fikk Bikont advarsler mot å beskjeftige seg med dette temaet. Hun fortsatte likevel, og gjennom samtaler med overlevende, vitner og overgripere, forsøker hun å rekonstruere den grufulle historien.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: FSG
Innbundet: ja
Sidetall: 544
Språk: UK

pris: 329.00
 

 

THE WATER BOOK

THE EXTRAORDINARY STORY OF OUR MOST ORDINARY SUBSTANCE

Ønsker du å vite enda mer om vann etter å ha lest Morten Strøksnes' Havboka? Da er dette boka for deg. En vitenskapelig reise gjennom denne underlige substansen som ser ut til å være den ultimate betingelsen for liv. Hvorfor ble Tellus en blå planet, og hvordan oppsto liv? Her får du både svar og forskningshistorie som avslører ulike debatter om vann, samt det siste av spekulasjoner om vann i andre deler av universet.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Headline
Innbundet: nei
Sidetall: 376
Språk: UK

Utsolgt
 

 

I 2011 brukte USA droner til angrep hver fjerde dag i Pakistan. Denne boka trekker paralleller fra filosofiske debatter og moralske dilemma, til transkripsjoner mellom dronepiloter. Drone Theory revaluerer den sosiopolitiske slagkraften i dronekrigen. Chamayou tar oss fra Nevada til Pakistan for å gi et innblikk i hvordan droner forandrer krigsbildet og vår egen distanse til det.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 292
Språk: UK

pris: 119.00
 

 

MAX HANSEN er søvnløs i Midtvesten. Han er teaterinstruktør på turné tvers gjennom USA. Det kan være at han har blitt amerikaner. Han har ikke vært hjemme på over tjue år..HELST SKULLE HAN aldri forlatt stedet han ble født, en forstad til Stavanger hvor man fikk bråke så mye man orket mens fedrene var ute på plattformene i Nordsjøen og hvor stillheten la seg tung over husene når de kom tilbake. Men ingen får det de ønsker seg. .MAX, MISCHA & TETOFFENSIVEN er en roman om anvendeligheten av vietnamesisk geriljateknikk i dagliglivet, om de som har vært i krig og de som demonstrerte mot dem; om hyperrealistiske malerier av vaskemaskiner og jenter som ligner på Shelley Duvall; om solen ute på Fire Island og en ettertraktet arbeidskopi av Apocalypse Now. Men mer enn noe er det en roman om spørsmålet enhver som har reist hjemmefra før eller siden må stille seg: Hvor lenge kan man egentlig være borte før det er for sent å dra hjem?


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 1082
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

"Nå, når jeg skriver dette, vet du ingenting om noe, hva som venter deg, hvilken verden du blir til i. Og jeg vet ingenting om deg. Jeg har sett et ultralydbilde, og lagt hånden på magen du ligger i, det er alt"

Et barn skal bli født. Og en far setter seg ned for å skrive til det. Han vil vise barnet hva som venter, hvilken myriade av fenomener og materie, dyr og mennesker som vi kaller verden. Han skriver om solen og om grevlingen, om termosen og om pisset, om sengen og om ensomheten, mens barnet vokser i mørket.

"Om høsten" og "Om vinteren" er de to første bindene i en personlig encyklopedi som forsøker å sirkle inn det karakteristiske ved tingene vi omgir oss med, og nærme seg verdens materialitet gjennom en serie korte beskrivelser. Noen forsøk handler om lysende øyeblikk hvor noe tilsynelatende ubetydelig får glans fra livet som står og betrakter det, mens andre er melankolske, fulle av sorg over det som går tapt. Men felles for dem alle, er at den verden som stiger frem gjennom dem, er en fantastisk verden.

"Dette fantastiske, som du snart skal møte og få se, er så lett å miste av syne, og det finnes nesten like mange måter å gjøre det på som det finnes mennesker. Det er derfor jeg skriver denne boken til deg. Jeg vil vise deg verden, slik den er, rett rundt oss, hele tiden. Bare ved å gjøre det kan jeg selv få øye på den"


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 271
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Denne studien av samtidig skandinavisk fotografi er produsert i samarbeid med Galleri MELK i Oslo, og den dokumenterer skiftet bort fra en dukumentarpraksis og mot en kunstdiskurs.

Boka fokuserer på de siste ti årene, og fremhever arbeider produsert av et vidt spekter av kunstnere som utforsker og manipulerer bruken av fotografi i sine praksiser, og utforsker fotografi som medium gjennom akademiske tekster og intervjuer, behandler fotografiets tekninske og materielle egenskaper i kunst- og flermediaperspektiv, med fokus på ustillingsrommet såvel som trykket materiale.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Black Dog Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 228
Språk: UK

Utsolgt
 

 

EN FOTOHISTORIE

FRA SYNSMASKINER TIL INSTAGRAM; PREUS MUSEUMS SAMLING

Preus museum ved Karljohansvern i Horten er i besittelse av den mest profilerte og internasjonale fotosamlingen i Norge. For 20 år siden kjøpte staten samlingen etter fotoentusiasten Leif Preus, en samling som består av både fotografier, teknisk utstyr og et omfattende bibliotek. Preus museum har siden den gang fungert som nasjonalt fotomuseum som dekker hele perioden siden fotografiets begynnelse i 1839.
Med denne boken aktiviserer Preus museum hele sin store samling, i en bred anlag fotohistorisk fremstilling, med fokus både på teknologi-, kultur- og kunstutvikling innenfor fotografiet. Boken byr på ekstraordinære møter med internasjonale størrelser og norske fotografer.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 468
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Denne fotoboka er satt sammen av bilder fra arkivet til Åsmund Abusdal, fortalt av hans barnebarn Terje Abusdal. Serien med personlige bilder fra Setesdalen gir et glimt inn i hverdagslivet på landsbygda i Norge på 1970- og -80-tallet, i den siste delen av etterkrigstidas sosialdemokratiske velferdssamfunn, før overgangen til nyliberalismen, da oljeindustriens rikdom forandra landet og livsstilen for alltid.

Åsmund Abusdal var selvutnevnt journalist og fotograf, og mange av bildene hans ble publisert sammen med tekster han skrev i lokalavisa "Setesdølen". Fotografiene er spontane snapshot, typiske for sin tid, og dermed uintenderte historiske dokumenter og et norsk bidrag til en strålende periode i fargefotografiets historie.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 96
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

240 LANDSCAPES (GRØNN)

NORSK/ENGELSK TEKST

"2 850 000 eksemplarer ble produsert av bilmodellen Volvo 240 i årene fra 1974 til 1993. Bilen ble selveste nasjonalbilen i de nordiske land. 84 287 ble solgt i Norge. Jeg har begynt å fotografere disse bliene slik de står parkert rundt omkring: foran et hus, i en oppkjørsel, på en parkeringsplass, i en garasje. Jeg vil med disse bildene vise hvordan vi bor, hvordan det ser ut rundt oss. Jeg vil vise det hverdagslige landskapet. Det er et bevisst fravær av mennesker i bildene, men de er alltid tilstede representert gjennom tingene de omgir seg med og bruker. Jeg bruker Volvo 240 til å binde dette prosjektet sammen. Mer enn noen annen bil står 240 for de norske/ nordiske verdier: det trygge, det trauste, det kjedelige. Firkantet og treig, men solid og til å stole på. Men som for sosialdemokratiet og likhetssamfunent, så gikk det til slutt dårlig med Volvo 240. I 1993 var det over og ut."


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Et stjernelag på 15 forfattere, med Marius Lien som redaktør, prøver her å gå til bunns i bandet Motorpsycho og dets myteomspunne univers. 
 
Motorpsycho har, siden demokassetten "Maiden Voyage" i 1990, gitt ut 21 studioalbum, fire liveplater og drøssevis med EP-er, singler og enkeltspor. De har en enorm fanskare og er kritikerrost over hele verden. Likevel har de klart å verne om seg selv og bandets indre liv. Hva vet man egentlig om dem, utover at de slipper omtrent en fantastisk plate i året i snitt?
 
De 15 som forsøker seg på svar, er: Anne Lise Frøkedal, Arvid Skacke-Knutsen, Audun Vinger, Espen Hauglid, Hedvig Mollestad, Håkon Gebhardt, Johan Harstad, Marius Lien, Morten Haugdahl, Nils Henrik Smith, Stian Stakset, Stina Stjern, Synne Øverland Knudsen og Synnøve Engevik.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Falck Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 250
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Dette er en kjærlighetshistorie av i dag, en fortelling om et moderne samliv. Den handler om Hun og Han og livet de har sammen. Alt går bra, inntil det plutselig ikke går lenger, hva var det som hendte? Romanen undersøker om det er mulig å forstå hva som skjer når noen slutter å elske hverandre. Om det er mulig å forstå kjærligheten og hva den gjør med oss. En mann forsøker å skjønne hvordan ekteskapet hans kunne gå i stykker, når han og konen elsket hverandre så sterkt og ville hverandre så vel. Han prøver å finne ut hva som gikk galt, ved å granske alle årene de har hatt sammen som om han var henne.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 168
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.