NYHETSBREV - 2015-09-04

Nyheter og arrangement!

TRONSMO HAR FLYTTET!! NY ADRESSE ER UNIVERSITETSGATA 12.

Lansering av Agora - Livspolitikk
Torsdag 10. september kl. 17.00

Nytt nummer av Agora, denne gang er tema livspolitikk. 
Innlegg av redaktører Roar Høstaker og Ragnar Myklebust. Velkommen!

Slippfest for Jan Erik Volds gjendiktning av Henry Parland
Fredag 11. september kl. 17.00

Jan Erik Vold slipper ny gjendiktning - Denne gangen har han tatt for seg forfatterskapet til Henry Parland. Les mer i kalenderen.

Oslo Fotobokfestival går av stabelen!
Fredag 11. september

Nå er det snart på tide med den årlige Fotobokfestivalen i Oslo! Det blir mange finfine utstillingen og arrangement rundt omkring i Oslo. Vi er glad i fotobøker, og den kjærligheten har tatt stadig større plass i vår butikk over flere år. Festivalen peker derfor mot oss og vår nye, flotte fotoavdeling i Universitetsgata 12! Les mer her

Det usynlige bibliotek - Thorvald Steen
Torsdag 17. september kl. 17.00

Thorvald Steen kommer til Tronsmo med Geir Gulliksen for å samtale om Steens siste roman, Det usynlige bibliotek, som tar for seg Aleksander den store. Kari Joynt introduserer, og vi gleder oss!

Lett servering på alle arrangement. Velkommen!

 
Nytt nummer av Agora, denne gang er tema livspolitikk. Med innlegg av bl.a. Antonio Negri, Michel Focault, Ragnar Myklebust. Bokanmeldelser av bøkene til Frederic James, Warren Montag, Erling Sandmo og Judith Butler, blant mye annet innhold. Velkommen til lansering 10. september!


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 251
Språk: NO

pris: 190.00
 

 

Henry Parland (1908-1930) regnes som det fjerde store navn innen den finlandssvenske modernismen, etter Edith Södergran, Elmer Diktonius og Gunnar Björling. Men ulik de tre andre var han hverken sensymbolist, ekspresjonist eller dadaist: Han var rett på sak, i en stil som kunne kalles funkis - en «genuin 60-talist», som Göran Palm kalte ham tingopptatt 40 år før Klaus Rifbjerg og nyenkelheten, inspirert av film, moter, annonser, jazz, motorsykler. En bråbegavet yngling, som døde altfor tidlig, bare 22 år gammel.
Parland er lite kjent utenfor Sverige og Finland - men presenteres nå på norsk for første gang, i et utvalg gjendiktet og introdusert av Jan Erik Vold.
Jan Erik Vold (f. 1939) har siden 1965 utgitt dikt og gjendiktninger jevnlig.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 112
Språk: NO

pris: 169.00 329.00
 

 

Året er 323 før vår tid. Kong Aleksander av Makedonia - for ettertiden kjent som Aleksander den store - ligger forgiftet og lammet i sitt palass i Babylon. Han er trettito år gammel, har hatt Aristoteles som læremester og er den største hærføreren verden har sett.

I den andre enden av palasset sitter Phyllis innelåst i et rom. Hun er kokk for kongens hær og er arrestert av de nye herskerne. Hele sitt voksne liv har hun levd i felten, og i lengre tid som Aleksanders elskerinne.

Hvem har forgiftet kongen? Phyllis får leve så lenge hun skriver ned alt hun vet om Aleksander. Hun åpner opp en rik og rå fortelling om krigens brutale hverdag, om planleggingen av Arabia-toktet, om et usynlig bibliotek som rommer eventyrlige skrifter og oppdagelser, og om lidenskapen mellom en kokk og en konge.

"Det usynlige biblioteket" er en eksistensiell og inspirert roman som går til kjernen av menneskelig erfaring - hvem er vi i krig, i kjærlighet, i livets siste dager?


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 219
Språk: NO

pris: 369.00
 

 
I et storslagent øyeblikk forstår forfatteren Lukas Hørslev at det nøyaktig hundre år etter hans død kommer til å bli skrevet en biografi om ham. Denne plutselige innsikten får ham til å skjønne at det livet han lever, ikke er gjenfortellingsverdig nok. For at den framtidige biografien skal bli god og interessant, må han heretter lære seg å leve biografisk. Gjennom å gjøre seg selv til gjenstand for en framtidig beretning, må Lukas Hørslev se sitt liv med nye øyne, vurdere sin fortid, oppvekst og dannelse på nytt, sin rolle som ektemann og far, men også sin egen framtid, basert på forestillinger og rene gjetninger, i håp om å kunne oppfylle biografiens krav. 

"Å leve biografisk" er en roman som viser fiksjonens plass i våre liv, og som på en original måte lar det lille livet bli betraktet i lys av historien og den store, litterære tradisjonen.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Oktober
Innbundet:
Sidetall: 386
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

En av de aller flotteste fra Joyce Carol Oates' rikholdige backlist, en sterk og viktig fortelling om vold og kjærlighet fra hjertet av Amerika.

Den hvite jenta Iris Courtney og den unge, talentfulle svarte basketballspilleren Jinx Fairchild vokser opp i en liten industriby i staten New York på begynnelsen av 1950-årene - i en by der raseskillet holder innbyggerne adskilt, eller bringer dem sammen i møter fylt av frykt og begjær. Iris og Jinx møtes ved en tilfeldighet, en kveld Iris overfalles på veien hjem og Jinx kommer henne til unnsetning. I kampens hete kommer Jinx til å drepe den hvite overfallsmannen, med Iris som eneste vitne. Mordet, og skyldfølelsen som følger med det, skaper et hemmelig bånd mellom de to, men også en gjensidig tiltrekning. Denne tragiske hendelsen, og måten den former livene deres på og endrer den veien de velger å gå, er drivkraften i denne romanen, som er en av Joyce Carol Oates' aller beste, mest gripende og stemningsfulle.

Boka er en kritikerfavoritt, og er blitt kalt et mesterverk innen den realistiske samtidslitteraturen.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 429
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Fra den anerkjente filmskaperen, kunstneren og bestselgende forfatteren av Ingen hører til her mer enn du, kommer en morsom og hjertevarmt roman med overraskende dybde. Forknytte, sårbare Cheryl bor alene. Da hun blir spurt av noen på jobben om datteren deres kan bo hos henne en stund, eksploderer hennes ordnede tilværelse og livet tar en uventet vending.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 264
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

En helt usedvanlig roman om krysningspunktet mellom kunsten og virkeligheten fra USAs nye, litterære stjerne. Adam har fått stipend for å reise til Madrid. I stedet for "forskning" blir hans opphold en fundering over muligheten for noe genuint i kunsten: er hans relasjoner til de han møter i Spania like falske som diktene han forsøker å skape?


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 205
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

I 2010 tok den velrenommerte filmskaperen Hedda Veier livet av seg. Fire år senere reiser romanens jeg-person, en filmkritiker, ut til øya der selvmordet fant sted. Mens hun går omkring på øya og forestiller seg filmskaperens siste dager, blir det gradvis tydeligere at hun selv står overfor et viktig valg.

"Flammen og mørket" er en roman om bilder og speilbilder, innlevelse og ensomhet. Her finnes filmscener, klipp fra tv-dokumentarer og intervjuer, refleksjoner omkring kjærlighet og kjærlighetstap, kunst, barndom, rus og seksualitet, og om forholdet mellom skapelse og ødeleggelse.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 167
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Arne Garborg har ein eineståande posisjon i norsk litteratur. Han skreiv truleg den beste romanen i sin periode (Fred), den beste diktsamlinga (Haugtussa), det første store nynorske dramaet (Læraren) og nokre av dei beste essaya i norsk litteratur (Hanna Winsnes Kogebog).

Denne eineståande innsatsen hadde ein mørk bakgrunn. Faren var alvorleg sinnslidande, og då Garborg var 19 år, enda faren livet for eiga hand. Mykje av Garborgs forfattarskap handlar om å forstå kvifor dette hende. Dette traumaet, kombinert med heilt uvanleg intelligens og orienteringsevne, førte Garborg inn i dei fleste filosofiske og religiøse straumdrag i samtida. Han beveger seg frå tradisjonell kristendom til vitskapstru og religionskritikk, vender tilbake til grunnspørsmåla i tilværet, og skaper til slutt si eiga originale tolking av Jesus og Det nye testamentet. Vi kan følgje dette i meisterverk som Bondestudentar, Fred, Trætte Mænd, Haugtussa og Den burtkomne Faderen.

Jan Inge Sørbø har skrive ei medrivande og lettfatteleg bok om korleis Garborg orienterer seg i si samtid, og viser samanhengen i denne omfattande og stadig nyorienterte forfattarskapen.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 344
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Hver høst møter 60 000 barn fram til første skoledag med glede og forventning. De kommer fulle av tillit til at skolen skal ta vare på hver og en av dem. Slik er det ikke. Hver fjerde elev slutter før de har fullført videregående.

Denne boka beskriver hvordan vi kan skape en skole der alle barn kan lykkes. Giske har fulgt sin gamle barneskole gjennom ett år for å lære mer om dagens skolevirkelighet. Her fant han svar på viktige spørsmål som hva skal barna våre lære? Hvorfor lar vi noen barn tape? Finnes det sikker kunnskap om hva som virker? Hvilke feil har reformivrige politikere gjort?

Erfaringene fra Nardo danner, sammen med det nyeste innen skoleforskning, grunnlag for en bok full av konkrete forslag. Boka er også en hyllest til den som jobber i skolen. Til syvende og sist handler veien til en bedre skole om å vise tillit til skolens ansatte, til lærerens profesjonalitet - og la læreren være lærer.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 444
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

Første verdenskrig er slutt. To mildt sagt skadeskutte unge menn står igjen etter at blodbadet er over. I en tid da landet ser ut til å minnes sine døde mer enn dem som overlevde, utvikler de den mest utspekulerte og umoralske svindelen som tenkes kan. Og på sin vei fra heltemodig kamp til undergraving av et seiersrikt fedreland, oppdager de hvilket ettermæle de avdøde er tiltenkt.

Pierre Lemaitre har en fantastisk evne til å bygge opp en fortelling som er grotesk og blodig og samtidig full av svart humor. Han klarer faktisk kunststykket å gjøre sine to kriminelle hovedpersoner sympatiske. Og mens de setter sin utspekulerte plan ut i livet, starter den ville feiringen av freden og en forhåpentlig lys framtid.

Forfatteren, som er blitt hyllet for sine kriminalromaner, avdekker illusjoner, synliggjør dobbeltmoral og driver leseren gjennom en spennende men akk så hjerteskjærende roman. For denne boken mottok Lemaitre Goncourt-prisen, den største franske litterære prisen, i 2013.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet:
Sidetall: 575
Språk: NO

pris: 389.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.