NYHETSBREV - 2015-06-19

Nyheter på norsk (og flytting) !

Hurra, vi har fått nye lokaler!! Flyttingen vil skje i løpet av sommeren, og den nye adressen blir Universitetsgata 12, ca. 100 meter fra der vi ligger nå! Les mer her
I Artikler 2005–2014 samles alle de essays, artikler, foredrag og taler som Dag Solstad har holdt eller hatt på trykk i tidsskrift, kunstkataloger og bøker de siste ni årene. Her er essays som har vekket debatt, tekster fulle av engasjement og fortellerglede, og av kjærlighet til kunst og litteratur og fotball. Blant mye annet skriver Solstad om ytringsfriheten, om Irr! Grønt! og Professor Andersens natt, om Sigmund Freud og Georg Johannesen, om Henrik Ibsen og Søren Kierkegaard, om Olav Christopher Jensen og Elmgreen & Dragset, og om fotball-VM i Brasil i 2014. Tekstene er skrevet med klokskap, slagferdig humor og angrepslyst.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 528
Språk: NO

Utsolgt
 

 

VERDILØSE MENN

EN MUSSIKAL

Verdiløse menn hadde urpremiere på Torshovteatret i 2008, og har siden vært satt opp på Nationaltheatrets hovedscene flere ganger med samme ensemble. VGs teaterkritikere kåret «Verdiløse menn» til tiårets beste forestilling, og den ble tildelt både Ibsenprisen og Heddaprisen. Basert på Joachim Nielsens tekster.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: ja
Sidetall: 143
Språk: NO

pris: 200.00
 

 

En paranoid skribent raver rundt i et drømmeaktig Milano mens han rekonstruerer femti års historie i lys av et sinnrikt plot bygget rundt det råtnende liket av en falsk Mussolini. I skyggene lurer den høyreekstreme organisasjonen Gladio, frimurerlosjen P2, det mulige mordet på pave Johannes Paul den første, et statskupp planlagt av prins Junio Valerio Borghese, CIA, røde terrorister kontrollert av de hemmelige tjenestene, og tyve år med drap og skalkeskjul. En rekke uforklarlige begivenheter som kunne vært fri fantasi, helt til et BBC-program dokumenterer det hele, eller i hvert fall så mye som gjerningsmennene har innrømmet så langt. Så dukker et lik opp i Milanos trangeste gater.

Og midt i kaoset: En skjør kjærlighetshistorie mellom to fødte tapere, begge tabloidjournalister som balanserer mellom tapte idealer og kyniske oppdragsgivere.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Tiden
Innbundet: ja
Sidetall: 232
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Hvilke krav bør stilles til statlige institusjoner? Kan staten organisere og styre sin virksomhet på en bedre måte enn i dag? I En bedre styrt stat oppsummerer Tormod Hermansen sine erfaringer og vurderinger etter en lang og variert karriere i statsforvaltningen. Med utgangspunkt i utredningen En bedre organisert stat (NOU 1989:5) gjennomgår han utviklingen som har funnet sted. Hermansen vektlegger effektivitet og legitimitet som førende premisser for statlige virksomheter. Han drøfter dagens departementsstruktur og departementenes styring av underliggende etater, inklusive kommunesektoren, samt departementenes håndtering av sitt eieransvar i både hel- og deleide selskaper.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Fagbokforlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 154
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

Adam Smith, nasjonaløkonomiens far, skrev i 1776 ordene som skapte vårt moderne syn på økonomi: «Vi får middagen vår fra slakteren, bryggeren og bakeren, og andre livsnødvendigheter fra for eksempel lysstøperen. Men vi får den ikke fordi de liker oss, men fordi de ivaretar egne interesser gjennom byttehandel»

Samtidig som han skrev dette, bodde han hjemme hos moren sin som serverte ham middagen hver dag. Morens arbeid, som ikke lar seg forklare av egeninteresse, ble glemt i forbifarten

Økonomi har aldri handlet kun om penger, den har alltid handlet om et bestemt syn på mennesket.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Arneberg
Innbundet: nei
Sidetall: 243
Språk: NO

pris: 249.00
 

 

 

Liva og Linnea er født samme år og vokser opp i samme by. Liva på Slemda i bydel Vestre Aker. Linnea på Enerhaugen i bydel Gamle Oslo.
Denne boka følger de to jentenes livsløp, slik statistikken viser at de vil leve.
Forskjellene i Oslo, og ulikhetene mellom bydelene er store, systematiske og økende. Men verken inntektsforskjeller, helse eller levevaner oppstår i et tomrom. Det henger tett sammen med politikken som føres

 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Manifest
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

Utsolgt
 

 

«Jeg finner alle emner like fruktbare», skriver Montaigne for ham kan selv de mest dagligdagse hendelser bli til gjenstand for kontemplasjon over livets store spørsmål:

Et fall fra hesteryggen fører til innsikter om menneskets bevisshet det å miste en tann blir et utgangspunkt for fabuleringer om døden et møte med en hermafroditt gir grunn til å fundere på det uregjerlige ved viljen og begjæret. 
Gjennom førti korte kapitler inviterer Antoine Compagnon til en vandring gjennon Montaignes mangesidige og motsetningsfylte tankeverden  på en lett og uanstrengt måte presenterer han Montaignes refleksjoner omkring mennesket, livet og døden, krig og fred, vennskap og kjærlighet.

Til norsk ved Agnete Øye.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Solum Forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 168
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

Det er mandag 8. desember i en hvit villa i en liten innlandsbygd på Østlandet. En helt vanlig mandag - tilsynelatende. Snøen laver ned. Tanja skal følge Tore og Jorid til barnehage og skole. Mannen hennes, Paul, skal på legekonferanse i Brussel. De er preget av sorgen over datteren Ida, som døde for et halvt år siden, bare 17 år gammel. Hverdagslivet vender sakte, men sikkert tilbake. Folk rundt dem synes de har klart seg bra. Nå planlegger Tanja og Paul en stor fest i forbindelse med sin 20 års bryllupsdag.

Så bestemmer Tanjas bror seg for å komme på besøk. Han sier at han har permisjon fra fengselet. Men det er noe som ikke stemmer. Det er noe Paul ikke vet. Og vet hun alt om ham?

Det er uvanlig mørkt denne dagen, og det snør og snør. Noe er i ferd med å bryte igjennom. Men er det bra eller dårlig? Er det noe man kan bygge et liv på?

Redd barna er en varm og sterk roman om det som bærer oss - og det som river grunnen vekk under føttene våre.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 125
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Fra skaperen og forfatteren av HBO-serien True Detective kommer en mørk og spennende litterær krim fra byen Galveston i USAs sørstater.

 
Samme dag som legen serverer Roy en dødsdom, føler han at sjefen snart vil komme kreften i forkjøpet. Og ganske riktig, et rutineoppdrag er en felle, men ender som de fleste av Roys oppdrag: Han lever, de andre er døde. Bortsett fra Rocky, hun lever så vidt.
Roy er ikke en mann som redder skadeskutte kvinner, men noe ved Rocky gjør det vanskelig å la være. Sammen rømmer de fra New Orleans til Galveston. Et vennskap oppstår på lugubre barer og dårlige motellrom. De slår seg sammen med andre fortapte sjeler, blant trailere, bilvrak og knuste drømmer, med døden en billengde bak.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 278
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

Lakhdar er tjue år og bor i Tanger, havnebyen som er et bindeledd mellom Marokko og Spania. Det er rundt 2011 og midt i «Den arabiske våren». En dag blir Lakhdar oppdaget i ømt favntak med sin kusine og kastet ut hjemmefra. Etter ti måneder på gaten får han et tips om en religiøs gruppe som kan gi ham både jobb og husrom.

Fra nå av starter en ferd der Lahdar på svært uventet vis må arbeide både i ordets og dødens tjeneste. Samtidig møter han kjærligheten og begynner å fantasere om å komme seg vekk. Og mens den arabiske verden står i flammer og krisen i Europa vokser, åpner det seg nye muligheter for den unge mannen. Kanskje vil han få møte Judith igjen i Barcelona. Men fortiden og fundamentalistene forfølger ham.

 

Mathias Énard har skapt en person som i sin ungdommelige naivitet finner styrke til å trosse de største vansker. Samtidig klarer forfatteren å gi et fascinerende bilde av en verden i rask forandring.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 331
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

SKAL LANDET GRO ATT?

KORLEIS BERGE NORSK JORDBRUK
Kvifor skal vi ha jordbruk i Noreg? I et land av stein og fjell, der regnet slåst med nordanvinden, vi har blitt vane med fem veker ferie og ei lønsutbetaling som kjøper oss fri frå den strevsame vegen mellom jord og bord? Kvifor skal vi fø på bønder som produserer den dyraste maten i verda, når verda står i kø for å selje produkta sine til landet med alle oljepengane?
Fordi alle må bidra med mat til ei veksande verd. Og fordi norsk jordbruk har potensial til å bli ikkje berre bra, men best - men då må det ei reell kursendring til.
Alle vil ha norsk mat produsert på norske ressursar. Likevel vert matproduksjonen vår meir og meir basert på import. 70 år med vekst- og volumpolitikk har gjeve oss eit svakt jordbruk med liten forankring i norsk jord.
Norsk jordbrukspolitikk går i feil retning, men det er framleis mogleg å snu. Denne boka syner korleis det vi har i Noreg - fjell, gras og store variasjonar - gjev oss eit jordbruk som er både berekraftig, mettande, smakfullt og lønsamt.
Korleis vi driv jordbruk i Noreg, er ikkje berre eit spørsmål for bønder og byråkratar. Det er eit spørsmål for alle som bryr seg om kva mat vi et, korleis landet vårt skal sjå ut og kva rolle Noreg spelar i verda.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Dreyer
Innbundet: ja
Sidetall: 207
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

VELFERD PÅ AVVEIE

REFORMER, VERDIER, VEIVALG

Dette er den første historiske gjennomgangen av de viktigste reformene som har påvirket velferden de siste 45 år. Hvordan oppsto de? Hva slags prosesser måtte man igjennom? Og hvilke motiver gjorde seg gjeldende? Er det mulig ved en slik historisk gjennomgang å finne noen utviklingstrekk? Og hvor fast ligger idealene om den norske modellen? Gjennomgangen viser at verdigrunnlaget for vår velferdsmodell er i ferd med å endres. Bokens tema berører alle: folkevalgte, brukere og ansatte i velferdsyrkene og i utdanningssektoren. 

Tore Nyseter er sosionom og har fulgt velferdsutviklingen på nært hold gjennom sitt mangeårige arbeid i helse- og sosialsektoren og offentlig forvaltning. Han avsluttet sitt yrkesliv i KS der han bl.a. ledet FOU-avdelingen. 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Res publica
Innbundet: nei
Sidetall: 394
Språk: NO

pris: 329.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.