NYHETSBREV - 2015-02-24

Finstemt familieroman om hvordan verdensbegivenhetene og tidens gang preger en helt vanlig familie.

Unge Esko sitter på tribunen under åpningsseremonien til sommer-OL i Tokyo i 1964. Billetten har han fått som belønning for fremragende salg av japansk elektronikk i Finland. Han er midt i begivenhetenes sentrum, framtida ser lys ut, hjemme venter den flotte, gravide kona Liisa og sønnen Esa. Den amerikanske drømmen er blitt en realitet - også i den finske provinsen.

Snaut femti år senere er det slutt på drømmene. Liisa har flyttet til hovedstaden for å leve sitt eget liv, Esko har kjøpt seg hus i Florida, og Esas store kjærlighet, feministen Marjaana, har for lengst gått fra ham. Dattera Miia har han nesten ingen kontakt med lenger.

For å forstå hva som skjedde - og for å forklare det for Miia - setter Esa seg ned og skriver. Idet linjene trekkes fra de optimistiske sekstiåra, gjennom økonomiske nedgangstider, til det uoversiktlige nye årtusenet, prøver han å finne ut hvorfor livet ikke ble slik han hadde sett for seg. Hvor ble det av kjærligheten og de samlende øyeblikkene? Hva skjedde med familiebåndene, med drømmene - med livet selv?


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 420
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

BUYING TIME

THE DELAYED CRISIS OF CAPITALISM
Den økonomiske krisen som begynte i 2008 har fortsatt et fast grep rundt store deler av verden. Situasjonens alvor er ekstra tynget av den generelle mangel på kunnskap på hva som skjedde og hvordan det hele begynte. Denne boka er bygget rundt Streecks egne Adorno-foredrag, der han plasserer krisen i sammenheng med den nyliberale transformasjonen som begynte på 70-tallet. Han analyserer konfliktene mellom stater, regjeringer, velgere og kapitalistiske intersser, som kommer til uttrykk ved inflasjon og økende gjeld både privat og offentlig.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 220
Språk: UK

pris: 259.00
 

 

DEPARTEMENTET

OPPTEGNESLER FRA ET BYRÅKRATKONTOR

Staten vokser og effektiviteten går mange steder ned. Risikostyring, verdibasert ledelse, new public management og ønsker om full digitalisering av arbeidshverdagen er eksempler på reformer som skal gi nye muligheter, men som ofte leder galt av sted. Boka peker på en rekke reformer som slått feil, eller som har hatt utilsiktede virkninger. Virkninger som ofte blir fortrengt i stedet for å bli kartlagt og rettet.

Grunnloven fikk for ti år siden ekstra vern for ansattes medbestemmelse og ansattes rett til frie ytringer på arbeidsplassen. Men etter ti år med tekniske og administrative reformer i offentlig sektor, opplever mange at det er vanskelig å diskutere fritt hva som virker bra og hva som ikke virker bra av de mange nye måtene å jobbe på. For endringsivrige ledere blir medbestemmelse og ytringsfrihet lett en trussel mot rendyrkede reformer og systemtenkning.

Forfatteren har jobbet i staten i over 20 år. Siden 2001 har han vært embetsmann i Kulturdepartementet. Han etterlyser reell kritisk meningsbrytning på arbeidsplasser i staten. Mye tyder på at kunnskaps- og produksjonsmed-arbeidere i staten, dersom de skal utnyttes effektivt til beste for felleskapet, bør få tilbake mer reell innflytelse over hva som virker og ikke virker i statsansattes arbeidshverdag.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Dreyer
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

I romanen "Farvel til Eddy Bellegueule" skriver Edouard Louis sitt eget liv. Boka ble en sensasjon da den kom ut i Frankrike og skapte enorm debatt. Forfatteren, som sier at vi må slutte å romantisere ulykke, var bare 21 år da han debuterte. Han har kjempet hardt og kommet langt.

Egentlig er Eddy Bellegueules opprør mot foreldre, fattigdom og en sosial bakgrunn med vold og rasisme, det andre trinnet i denne unge guttens dramatiske liv. For før han klarer å gjøre opprør mot den verden han vokser opp i, er det denne verdenen som står opp mot Eddy. Svært tidlig opplever han både forakt og alvorlig mobbing fra sine egne. Valget er enkelt da muligheten til slutt byr seg. Flukt.

Dette er en annerledes klassereise, men det kunne vært historien til så mange andre unge som føler at verdenen de lever i, er altfor trang.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 173
Språk: NO

pris: 169.00 329.00
 

 

USA, 1962. Universitetsprofessor George Falconer er en homofil, middelaldrende engelskmann som underviser i litteratur på et Universitet i Sør-California. Det er omtrent ett år siden samboere hans, Jim, omkom i en trafikkulykke. George er i dyp sorg og kjemper seg gjennom hverdagen. Gjennom møter med andre mennesker, som venninnen Charlotte og studenten Kenny, begynner han likevel å tro at det er mulig å klare å leve videre. Men hva om dette er den siste dagen i Georges liv?


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 157
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

En kvinne og tre menn på den samme jakten etter den tilbaketrukne, mystiske forfatteren Benno von Archimboldi. 
En professor som forsøker å beskytte sin datter mot verdens ondskap.
En journalist som istedenfor å rapportere fra en boksekamp selv ser døden i hvitøyet. 
En by i Mexico tynget av en voldsbølge der hundrevis av kvinner forsvinner.
Og den eiendommelige prøyssiske gutten som gjennom krigen formes til den han skal bli.

Roberto Bolaño, «vår tids Gabriel García Márquez» (The Washington Post) og hans storverk 2666 foreligger endelig på norsk. Dette mesterverket fikk blant annet den amerikanske kritikerprisen og er en stor, mangslungen roman i fem deler, ulikt alt annet du har lest.
Med denne posthumt utgitte romanen som har blitt en sensasjon over hele verden, regnes Roberto Bolaño som en av vår tids viktigste forfattere.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 944
Språk: NO

Utsolgt
 

 

BLINK

KUNSTEN Å TENKE UTEN Å TENKE SEG OM
Hvorfor er noen mennesker så gode til å ta beslutninger, mens andre tilsynelatende er helt ute av stand til det? Noen følger naturlig sitt instinkt og ser umiddelbart det riktige trekket, andre nøler og gjør de samme feilene om og om igjen. Hvorfor? Hvordan virker egentlig hjernen vår, på kontoret, i klasserommet, på en date, eller når krisen for alvor setter inn? Hvorfor er våre beste avgjørelser som oftest umulig å kommunisere til andre? Gjennom en rekke fascinerende eksempler viser Gladwell oss i denne boken hvordan raske beslutninger ofte er langt mer presise enn de vi tar på bakgrunn av lange overveielser. Den sterkeste kraften i vår tenking kommer fra vår intuisjon og våre instinkter.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 294
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

"Tyskland marsjerer" og "Mennesket søker fotfeste" er Ragnar Volds politiske testamente. Nå utgis de på nytt i ett bind.

Ragnar Vold - journalist, reporter, utenriksredaktør i Dagbladet - tok tidlig nazitrusselen på dypeste alvor. Med sine to bøker, "Tyskland marsjerer" (1934) og "Mennesket søker fotfeste" (1939), nå samlet mellom to permer under tittelen "Terror underveis blir terror ved veis ende", informerte han om, gav bakgrunnen for og advarte mot de totalitære bevegelser som vant fram i Europa i mellomkrigsårene. Ragnar Vold tok skarpeste avstand fra det han kalte «dobbelt moralsk bokholderi» - det at noen fordømte terror i Tyskland men godtok den i Sovjet - som Nordahl Grieg og mange andre.

"Tyskland marsjerer" er et pionérbind innen moderne norsk politisk reportasje og analyse. "Mennesket søker fotfeste" gir den humanistiske grunninnstillingen bak Volds ideologikritikk av nazismen, fascismen, stalinismen.

Bøkene gjengis med et forord av Jan Erik Vold og etterord av Harald Bache-Wiig og Bernt Hagtvet, som plasserer dem litterært og i lys av nyere tids historieforskning.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 384
Språk: NO

pris: 199.00 399.00
 

 
Jonathan Lethems tredje novellesamling består av ni historier som alle svever fritt i Lethem-land, som kun kan oppdages om du besøker det selv. Som i hans hyllede romaner lurer det merkverdige i det hverdagslige, det uunngåelige nederlaget i jakten på lykke, og de tragiske undertonene i den merkelige verden vi lever i.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Doubleday
Innbundet: ja
Sidetall: 157
Språk: UK

pris: 249.00
 

 
Fotografen Nina Strand har laget en serie med fanziner om det å være kunstner. Hun er glad i det politiske manifestet som fanzinen er. Det enkle uttrykket og den korte veien fra ide til produksjon er også viktig. Strand arbeider selvbiografisk i de fleste av sine prosjekter, og identiteten som kunstner er det som blir utforsket i denne serien. Vil den frie, politiske kunstner overleve i kravene fra den nye regjeringen om å skape kunst man kan leve av? Hvordan vil det påvirke kunsten, vil vi merke forskjell? Høsten 2013 kom fanzinen Det fiktive forhold som tar for seg kunstneres kjærlighetsliv, året etter kom Backstage som beskriver kunstnerisk samarbeid. Solo, tar for seg myten om hvor bra ensomhet er for kunsten. 

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Objektiv Forlag AS, avdeling Subjektiv Press
Innbundet: nei
Sidetall: 36
Språk: NO

pris: 100.00
 

 

BEING MORTAL

ILLNESS, MEDICINE AND WHAT MATTERS IN THE END

Før i tiden var døden langt mer dagligdags enn det er nå. Det spilte ingen rolle om du var fem år eller femti, hver dag var et sjansespill. Men med dagens teknologiske framskritt i medisin er vi blitt langt mer fjerne for tanken om at man en dag vil dø. Dette er en bok om den moderne opplevelsen av dødelighet. Hvordan moderne medisin har forandret vårt syn på det, og hvordan det ikke har. Mest av alt en bok om hvordan å akseptere grensene for hvor langt vi kan komme – en dag skal alle dø.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 282
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Flora 717 er født til å være renholder i den stumme, laveste klassen i den strengt hierarkiske bikuben. Men Flora er ikke som andre bier. Hun er større og mørkere enn de andre arbeiderne. Dessuten kan hun snakke. Hun er en misdannelse som truer bisamfunnet og bør renses ut. Men en prestinne skåner henne og lar henne prøve seg som amme og barnepike.
Da hun senere viser mot og styrke i kampen mot en veps som vil trenge seg inn i kuben, får hun også møte Dronningen, og føle hennes altomfattende kjærlighet. Og da Flora en dag tar spranget ut av kuben og kan fly med samlerne som henter inn sødmen fra all verdens blomster, har hun overskredet alle gitte regler. Men én lov er ukrenkelig: Bare Dronningen kan føde. "Biene" er et eventyr om overlevelse og overvinnelse, en ridderroman med bier i rollene. Flora er en liten bie med stort mot, som utfordrer kubens lov om å godta, tjene og adlyde.


Utgivelsesår: 2015
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 376
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

SYV SORTER

HISTORIER FRA KJ�KKENBENKEN

Doktorstipendiat ved UiT,  Reni Jasinski Wright , har laget en vakker fotobok med historier fra kjøkkenbenken og syv oppskrifter på tradisjonelle matretter fra Nord-Troms. Hovedpersonene i boka er syv kvinner fra bygdene Manndalen, Skardalen, Kåfjorddalen og Skibotn. Fra kjøkkenbenken serveres lokale matretter som rognbollesuppe, blodpølse, trollkrem og kaffeost og hverdagshistorier fra sjøsamiske områder i Nord-Troms. Historiene sier noe om kulturen og tankesettet i området. De er spunnet av hverdagslivet, eller det lille livet som det også kalles. Slike hverdagshistorier har en tendens til å bli glemt. Historiene fra kjøkkenbenken hjelper oss å huske, for ettertiden.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Eget forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 72
Språk: NO

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.