NYHETSBREV - 2015-02-16

Mammutsalg og tilbud!!

Mammutsalg! 16. - 28. februar!

Årets mammutsalg er i gang! Her er et lite utvalg titler, kom innom butikken og se hva mer vi har å by på. Reduserte priser på titler fra eget varelager også!

Lansering av fotofanzinen SOLO av Nina Strand!
Fredag 20. februar kl. 17.00

Mer informasjon på tronsmo.no og vår Facebookside. Velkommen!
Charles Dickens er rett og slett en mester når det gjelder å skape en perfekt blanding av komedie og sosial satire. "Bleak House" - et av Viktoriatidens virkelige mesterverk og en av verdenslitteraturens mektigste byromaner - inneholder mysterier, tragedie, mord, tilgivelse og svært utholdende kjærlighet. 

Ada Clare og Richard Carstone ser arven sin sakte men sikkert bli spist opp av offentlige kostnader. Årsaken er den uendelige saken til Jarndyce mot Jarndyce som langsomt maler videre gjennom retten. Og mens dette skjer, bringes stadig nye mennesker inn i livet deres: Esther Summerson, Adas nye selskapsdame, hvis herkomst blir mer og mer mystisk; den alltid like skremmende advokaten Tulkinghorn; Mr. Bucket, blodhunden som aldri gir seg, og Jo, den forsvunne gategutten. Men Dickens hadde ikke vært Dickens hvis han ikke også i denne romanen hadde introdusert en masse komplekse og engasjerende bipersoner. Samtidig er det aldri tvil om at han skildrer et samfunn som er råttent til beinet.
"Bleak House" er kjent for å være en av Dickens' mest ambisiøse bøker. Den er hans niende roman og ble utgitt som en føljetong i tjue deler mellom mars 1852 og september 1853. Hans sterke kritikk av sider i rettssystemet førte faktisk til at dette delvis ble endret i 1870.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 1070
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Dette er en selvbiografisk roman om utenforskap. handlingen er lagt til 50-tallets New York, New Orleans og Mexico City. Borroughs gir et usentimentalt portrett av livet som homofil og dopavhengig. Han gjorde en klassereise fra en solid borgerlig bakgrunn ned til junkiens svarteste hverdag. 
Han gjør det i et USA som var livredd for ethvert avvik fra samfunnsnormene og hvor for eksempel dopmisbruk og narkohandel ble koblet sammen med kommunisme.
Burroughs skrivet i et rått, strippet språk. Til norsk ved Sverre Knudsen.

Utgivelsesår: 2013
Forlag: Dinamo
Innbundet: ja
Sidetall: 158
Språk: NO

pris: 329.00
 

 
Etter at han arver onkelens samling av antikke japanske netsuker, blir forfatteren nysgjerrig på disse elfenbensfigurenes historie. Jakten på figurenes historie fører han til den mektige jødiske famlien Ephrussi, og boka følger dem fra Odessa til Paris, til Anschluss i Wien i 1938 og jødeforfølgelsene som følger etterpå, og til det ødelagte Tokyo etter andre verdenskrig.

Utgivelsesår: 2011
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 334
Språk: NO

pris: 179.00 379.00
 

 

Terje Thorsens fjerde diktsamling handler om et par folk som ikke er helt gode. Frank og broren til Frank. Eller kanskje egentlig: Den handler bare om mennesker som ikke er helt gode. Mennesker som har måttet finne sin egen vei i verden, utenfor loven og bortenfor idyller og velstand. Som alle sammen har den uønskedes ferdigheter: god luktesans, knall hukommelse og endeløst raseri. Har du tråkka på dem én gang, tråkker du på dem for alltid. Det som styrer dem er innfallet, øyeblikket og ingenting annet. For det gjelder å ikke tenke for mye, sier disse dikta, ikke analysere bort den lille tida du har på kloden, men heller: ta balletak på livet og holde bilen på veien.


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 63
Språk: NO

pris: 129.00 269.00
 

 

PARIS

METROPOLENS FASCINERENDE HISTORIE
Byen ved Seinen har vunnet mange nordmenns hjerter og er et reisemål mange vender tilbake til. Denne boken forteller historien om den franske hovedstaden - fra den tid da gallere og romere levde her til dagens glitrende storbyliv. Vi møter også mange av byens kjente innbyggere gjennom tidene - konger, krigere, kunstnere, politikere, forfattere, filmskapere og kjendiser - og helt vanlige mennesker. Flere kjente nordmenn har også vandret langs boulevardene og tatt et glass vin på byens cafeer. Den som leser denne boken får mye mer ut av sitt neste Paris-besøk! Forfatteren, den tidligere Aftenposten-journalisten Erik Bjørnskau, er gift fransk og han besøkte Paris første gang for 40 år siden og har tilbrakt flere år i Frankrike.

Utgivelsesår: 2012
Forlag: Historie & Kultur
Innbundet: ja
Sidetall: 407
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Et særegent og originalt prosjekt, og en uovertruffent vakker bok. Judith Schalansky var en kart-drømmer som liten; født i Øst-Tyskland i 1980 var hun avskåret fra å reise i den virkelige verden og således henvist til sin egen fantasi. Hun ble, som hun kaller det, "et atlas-barn". Denne boka er hennes hyllest til den imaginære reise, til isolerte øyer og små kolonier som er usynlige på verdenskartet. Gjennom 50 fjerne øygrupper bringes vi tett på fortellinger om slaver, sunkne skip og merkelige oppdagere.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 144
Språk: NO

Utsolgt
 

 

DEN MODERNE VERDENS IDÉHISTORIE

I SKYGGEN AV FREMTIDEN

Den moderne verdens idéhistorie - i skyggen av fremtiden er en bred fremstilling av de siste århundrenes store omveltninger i Europa og verden. Den anerkjente svenske idéhistorikeren Sven-Eric Liedman byr her på en unik blanding fortellerglede og kunnskap. De store perspektivene i politikken, filosofien, vitenskapen, økonomien og religionen avløses av overraskende og underholdende resonnementer rundt for eksempel klokken og multiplikasjonstabellen. Boken har vunnet den prestisjefylte Augustprisen for årets beste svenske fagbok


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Dreyer
Innbundet: ja
Sidetall: 557
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Romanen finner sted I den lille byen Piombino I Toscana, en liten industriby som har vokst rundt stålfabrikken og er langt på vei avhengig av denne. Anna og Francesca er historiens unge hovedpersoner, og vokser opp i denne grå delen av Italia, som man sjelden finner i turistvennlige strøk. Men Stål er langt mer enn en oppvekstskildring, den klarer på vakreste vis å skildre vennskapet og kjærligheten mellom to venninner, hvordan unge drømmer blir til eller brister, likesom samfunnet rundt dem. Oversatt fra italiensk av Astrid Norang.Utgivelsesår: 2013
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 367
Språk: NO

pris: 149.00 329.00
 

 
Vinteren 1964 havnet et brev i postkassen til Robert Bly, fra en ung, svensk poet som mange år senere skulle motta Nobels litteraturpris. Denne nærmest tilfeldige hendelsen innledet det som skulle bli en 26 år lang transatlantisk brevveksling. Ikke bare er dette en interessant innsikt i en døende litteraturform, som er blitt erstattet med kjappe meldinger som forsvinner over tid, den gir også innsikt i hvordan litteratur blir til, hvordan og hvorfor man skriver, og hvordan vennskap kan holdes ved like over store avstander. Denne norske utgaven inneholder nyoopdagede brev som ikke tidligere er publisert. Forord ved Jan Erik Vold, som har oversatt mange av Tranströmers verker, og redaktør Torbjörn Schmidt.

Utgivelsesår: 2013
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 391
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

MOONWALKING MED EINSTEIN

KUNSTEN Å HUSKE ALT

I en tid hvor elektroniske hjelpemidler truer med å erstatte vår individuelle hukommelse, forsøker Foer å revitalisere den glemte kunsten å huske. Arbeidet med Moonwalking med Einstein bragte Joshua Foer til topps i U.S. Memory Championship, og vil på samme måte sette oss lesere i stand til å gjenoppdage og verdsette en gave vi alle besitter, men som vi bruker altfor dårlig. Ved å bruke metoder som i stor grad har blitt glemt, viser Foer oss at vi ved enkle grep kan forbedre vår hukommelse dramatisk.


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 272
Språk: NO

Utsolgt
 

 
I denne Brageprisvinnende etymologi-ordboka kan du slå opp på over 12 000 ord, finne deres opprinnelse og se hvilke veier de har vandret før de kom inn i det norske språket. Visste du for eksempel at flere geografiske ord er hentet fra menneskekroppen, at mange norske sjøtermer er lånt fra lavtysk og nederlandsk, eller at en stor del av det militære ordforrådet går tilbake til italiensk og fransk? Boka er ordnet i 57 temaer, som spenner alt fra anatomi til økonomi, og full av fascinerende anekdoter og kulturhistoriske fakta.

Utgivelsesår: 2013
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 1920
Språk: NO

pris: 599.00
 

 

SPECIAL DELUXE

A MEMOIR OF LIFE & CARS
Neil Youngs første biografi, Waging Heavy Peace, ble en bestselger og internasjonal sensasjon. Med denne utgivelsen har Young bragt frem nok et ekstraordinært memoar, om barndommen i Canada, tidlige musikalske påvirkninger, familien, rockestjernelivet, og ikke minst, en av hans dypest  og mest hellige lidenskaper; biler.
Rammen for boka er de mange bilene han har samlet og kjørt. Young utforsker sin lidenskap for veldreide veteranbiler, og hvordan hobbyen hans påvirker miljøet negativt. Du får blant annet lese historien om hans meget spesielle Lincvolt, der han prøver å bevise for myndighetene og folket at bensinslukere ikke nødvendigvis trenger å assosieres med stil i det amerikanske bilmiljøet.

Special Deluxe er en kuriøs og uforglemmelig blanding av biografi, kunstverk og politiske tanker fra en av vår tids mest genuine og gåtefulle kunstnere.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Blue Rider Press
Innbundet: ja
Sidetall: 383
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Epstein leverer en av de mest presise og komplette Dylan-biografier på lang tid. Med beretninger og intervjuer fra mange av de som stod ham nærmest, bl.a D. A. Pennebaker, Nora Guthrie, Ramblin’ Jack Elliott og mange flere, tegnes det et svært nyansert bilde av Dylan. Med rike analyser av tekstene og en livslang studie som utgangspunkt, klarer Epstein å avmytifisere mannen som for mange er midtpunktet i moderne amerikansk kultur.


Utgivelsesår: 2011
Forlag: Souvenir Press
Innbundet: ja
Sidetall: 497
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Skrevet av to av Londons mest kjente kokker, de gode vennene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo, er denne boken blitt en internasjonal bestselger. Med sine mer enn 100 fristende oppskrifter går den bakenfor klisjeene og viser oss ekte italiensk mat. "To grådige italienere" skildrer et fascinerende møte mellom klassiske retter og ingredienser på den ene siden og moderne endringer og impulser på den andre. Fra tid til annen gir forfatterne oss et glimt av sin innsikt i Italia før og nå. Vi får oppleve deres humor, kunnskaper, nysgjerrighet og, ikke minst, lidenskapen de deler for god, lettlaget mat.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: NO

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.