NYHETSBREV - 2014-12-13

Gavetips, konsert og nyheter!!

Black Debbath minikonsert og quiz!!
 Søndag 14. desember kl. 17.00

Dypt nede i kjellern på Tronsmo, forbi tegneseriene og lageret, gjennom en mørk og dunkel gang støpt i massiv betong, og litt til venstre, ligger det myteomspunnede Busthølet, der svært få bein har blitt satt, men no more!!
Vi inviterer til minikonsert med Black Debbath, samt salg av den nye Quizboka. Det blir tikibar, quiz, og høylydt rock. Perfekt dagen derpå-oppskrift! Bandets lille Osloturné inkluderer også Big Dipper tidligere på dagen, og avsluttes hos oss med et digert smell!
Hva gir man til en rocker som har alt? Dette spørsmålet er det mange som stiller seg i disse overflodstider. De fleste har jo allerede Scorpions-pysj, Satyricon lukteviskelær, Mayhem-ransel, Venomdundyne og Meshuggahrullator så hva slags julegave kan man finne på som de ikke har fra før? Svaret er like enkelt som genialt. Oppfølgeren til fjorårets "Black Debbath Rockequiz" som er kommet i to opplag,  inneholder denne gangen ikke bare tørre spørsmål! Neida, denne gang er konseptet utvidet med en rekke aktivitetsoppgaver illustrert av Ronny Haugeland. Her kan man prøve seg på pusleoppgaver som Tegn skjegg på bassisten, Pakk bandbilen og Flytt Operaen til Bøler Samfunnshus. Her er det ingen grenser for hva man kan gjøre!


Utgivelsesår: 2014
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: nei
Sidetall: 96
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Morten P
Med fler...

VM i fotball 2014 er en kjærlighetserklæring til fotballen og til Brasil, men også et mesterskapscomeback fra Dag Solstad og Jon Michelet.

Sommeren 2014 reiser de to journalistene Tom Stalsberg og Morten Pedersen til Brasil der de på hvert sitt vis vil følge opp tradisjonen fra Solstad og Michelet - fotballsportens to store kronikører. Pedersen, med sine syv verdensmesterskap i beltet, drar på kampene og tar seg av fotballen og analysene, mens Stalsberg er løsbikkja som lunter inn og ut av tribunene, opp elven Amazonas og langs gatene med den chilenske poeten Nicanor Parra i reiseveska. Solstad og Michelet på sin side sitter hjemme i Norge og trekker de lange linjene. 

Fire uker, 64 kamper, 171 scorede mål, 187 gule kort, 13 straffesparksavblåsninger, fem selvmål og flerfoldige historiske øyeblikk senere, kan vi nå se tilbake på det mest minnerike mesterskapet i sportens historie. Utvisningen av Pepe. Taklingen til Mascherano i det 90. minutt. Skuddet til James. Tårene til Luis. Bittet til Suárez. VM i fotball 2014 er historien om et helt spesielt mesterskap. For Solstad og Michelet er boken også et rørende tilbakeblikk på et langt innholdsrikt samarbeid


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: nei
Sidetall: 345
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
En av de mest bejublede romansyklusene de siste årene. 


De fem bøkene Never Mind, Bad News, Some Hope, Mother's Milk og At last , som her er samlet i én boks, følger Patrick Melrose, en gutt fra den britiske overklassen gjennom oppvekst, studier, narkotikamisbruk, advokatkarriere og familieliv. Morsomt og tragisk om hverandre, og gjennomsyret av en sylskarp analyse av dagens britiske overklasse.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Picador
Innbundet: nei
Sidetall: 880
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Flott historieverk om Tyskland!

Neil MacGregor forsøker her å innsirkle tysk historie og identitet med utgangspunkt i det lappeteppet av småstater som senere skulle inngå i det som ble hetende Tyskland. Vi snakker om et vell av distinkt ulike tradisjoner som gjør at det er vanskelig å sette fingeren på eksakt hva som er felles for dem, men følger vi historien vil det likevel utkrystallisere seg noen felles forestillinger som forener det tyske prosjektet. Som sjef for British Museum og forfatter av bøker som A History of the World in 100 Objects, har MacGregor et spesielt øye for hva gjenstander kan fortelle oss om historien. I denne vakre og rikt illustrerte boka, finner man derfor ikke bare historier om og bilder av mennesker og steder, men også gjenstander som belyser tysk nyskapning og tradisjon.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Allen Lane
Innbundet: nei
Sidetall: 598
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Statistisk sentralbyrå feirer grunnlovsjubileet med en bok om Norges befolkning fra 1735 til 2014. Nesten 300 års befolkningsutvikling blir skildret gjennom historien til en helt bestemt tabell, publisert for første gang i 1914.

Den 100 år gamle tabellen ble oppdatert noen ganske få ganger i løpet av det 20. århundret. Her blir den publisert for sjuende gang, ajourført til dags dato. Tabellen heter «Folkemengdens bevegelse» og inneholder årlige oppgaver over fødte, døde, innvandring, utvandring og folkemengden. For fødte og døde har tabellen tall helt fra 1735. Det er bare de nordiske landene som har befolkningsstatistikk som går så langt tilbake, og blant disse er det Norge som har publisert denne enestående tallserien hyppigst.

«Folkemengdens bevegelse» er en av de viktigste tabellene Statistisk sentralbyrå og institusjonens forgjengere har laget. En slik tabell er en kulturarv av stor verdi og må behandles med ærefrykt og forsiktighet. Det er ikke bare stabbur og vikingskip som tæres av tidens tann; en tabell kan også gå i stykker hvis den ikke blir passet på.

Folkemengdens bevegelse 1735-2014 følger de årlige variasjonene i antall fødte og døde, inn- og utvandrere. Boken redegjør for hvordan tallene er samlet inn, og hvordan de er blitt fortolket og forsøkt forklart. Dermed blir dette også en annerledes norgeshistorie. Befolkningsutviklingen i Norge sammenliknes med de andre nordiske landene og med utviklingen i hele verden. I et eget kapittel redegjøres det for hvordan minoriteter ble behandlet i folketellingene opp til 1960. Boken er rikt illustrert, hovedsakelig med faksimiler og figurer hentet fra Norges offisielle statistikk og fra den rikholdige samlingen av småtrykk i Statistisk sentralbyrås bibliotek og arkiv.

Denne boken utgis i samarbeid med Statistisk sentralbyrå.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Hvilke store krefter driver akkumulasjonen og fordelingen av kapital? Hvordan oppstår ulikhet over tid? Hvorfor hoper velstand seg opp, og hva skaper økonomisk vekst? Disse spørsmålene står sentralt i den politiske økonomien, men i mangel på adekvat forskning og klare teorier, har det vært vanskelig å finne tilfredsstillende svar. I den internasjonale bestselgeren Kapitalen i det 21. århundre analyserer Thomas Piketty en enestående samling med data fra 20 ulike land, datert så langt tilbake som 1700-tallet, for å synliggjøre sentrale økonomiske og sosiale utviklingsmønstre. Hans oppdagelser i denne boken har allerede endret måten vi snakker om rettferdig fordeling på, og vil for all fremtid sette sitt preg på debatten om velstand og ulikhet.

Kapitalen i det 21. århundre er et usedvanlig ambisiøst, originalt og hardtslående verk som redefinerer vår forståelse av verdens økonomiske historie og gir oss nyttig innsikt i dagens situasjon.

 

NB! TILBUDET GJELDER UNDER MAMMUTSALGET 24.FEBRUAR-7.MARS 2020, OG SÅ LANGT LAGERET REKKER. 


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 685
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Street Art Bergen gir ordet til gatekunstnerne selv. 16 kunstnere - fra Aram til Zen - samt de anonyme - forteller om seg selv, sin bakgrunn, hvorfor de lager gatekunst, hva de tenker om den, og hvorfor Bergen er så spesiell når det gjelder akkurat denne kunstformen. Boken er gjennomillustrert, med bilder fra gatene og fra kunstnernes arkiver.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Kontur Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Glimrende historiefortelling!

Sigurd Jorsalfare var den første europeiske kongen som vervet seg til korstogene. Historiene om hans fryktløshet og mange seire har gjort ham til en av de fremste helteskikkelsene våre. I 1108 ledet han som attenåring 60 skip ut fra Bergen, på vei mot Jerusalem. 

Forfatteren Øystein Morten tar oss med på jakten for å finne ut av hvem sagakongen egentlig var. Det begynner med at Jorsalfares hodeskalle tas ut fra det kongelige gravmausoleet på Akershus festning. Kan dagens rettsmedisinske metoder forandre historien? Deretter prøver Morten å rekonstruere stiene Jorsalfare vandret og slagene han kjempet. Et av de mest spektakulære slagene skjedde i en fjellhule på den spanske øya Formentera, hvor forfatteren klatrer i revner og stup. Hvordan kun han overmanne fienden ved hjelp av skip, hundre meter over havet? Hva drev ham? Og hvem var han blitt da han endelig kom hjem til Bergen, tre år etter at han forlot byen?


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Spartacus
Innbundet:
Sidetall: 250
Språk: NO

pris: 369.00
 

 
I en prosa ekstremt lydhør for det som skjer mellom mennesker, nærmer Cathrine Knudsen seg i denne romanen de store spørsmålene. Hva er tilhørighet? Hva er identitet? Hva er omsorg? Manuell utgjør en slags følelsenes arkeologi, og søker seg konsekvent mot grensene i det menneskelige, grensene mellom det mannlige og kvinnelige, det syke og det friske, barnet og den voksne, avhengighet og frihet.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: NO

pris: 368.00
 

 

Tredje opplag!

«Å skrive» er tittelteksten i den siste boken Marguerite Duras (1914-1996) utga for egen hånd (Écrire 1993). I denne høyst personlige teksten reflekterer Duras rundt sin egen skriving. Hun forteller blant annet om huset i Neauphle og stranden i Trouville, steder som hadde stor betydning for bøkene hennes. Hun forteller om «visse vaner», om å aldri ha løyet i en bok, og om behovet for å være alene. Det handler i stor grad om ensomhet – en ensomhet som var helt nødvendig for å kunne skrive de bøkene hun ville skrive. 

Boken er oversatt og med etterord av Silje Aa. Fagerlund. Design og sats ved Johanne Hjorthol.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: TransFe:r
Innbundet: nei
Sidetall: 59
Språk: NO

Utsolgt
 

 

WHERE CHEFS EAT

A GUIDE TO CHEFS' FAVOURITE RESTAURANTS

Hvor skal du spise? Jo, spis der de proffe kokkene spiser når de ikke er på jobb selv. Fra gourmetrestauranter til hull i veggen. En guide til hele verden fra verdens ledende kokker.


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Phaidon Press
Innbundet: ja
Sidetall: 662
Språk: UK

Utsolgt
 

 

STONER

(US SC)
En gjenoppdaget amerikansk klassiker, som snart også kommer i norsk oversettelse. John Williams "Stoner" utkom første gang i 1965 og har uventet blitt en av de siste årenes store romansuksesser i Europa. Romanen handler William Stoner, født på slutten av 1800-tallet i en lutfattig bondefamilie fra Missouri. Stoner begynner på universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i litteratur og omfavner livet som akademiker. Romanen følger ham gjennom karriere og motgang, i en subtil og stillferdig fortelling, som med uventet kraft berører litterære og eksistensielle spørsmål.

Utgivelsesår: 2013
Forlag: New York Review of Books
Innbundet: nei
Sidetall: 278
Språk: UK

pris: 149.00
 

 

FAMILY FURNISHINGS

SELECTED STORIES 1995-2014

En samling av 24 av Alice Munros aller beste noveller, mange av dem med handling fra hennes eget hjemsted, små byer og steder i og rundt Ontario i Canada. Gjennom disse novellen utforsker Munro det ekstraordinære i dagliglivet: øyeblikk som forandrer ens liv, å oppdage det ukjente, eller å finne sin plass i verden.

Inneholder historier som The Love of a Good Woman, Family Furnishings, The Children Story, Home, Runaway, Passion, Soon, The View from Castle Rock, Wood, Amundsen, m.fl.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Alfred A. Knopf
Innbundet: ja
Sidetall: 620
Språk: UK

pris: 249.00
 

 
En framtid ikke altfor lang unna - 2030.

Oslo: en kald, møkkete og forblåst by, med nådeløse skiller mellom fattig rik, der alle kjemper om et øyeblikk i rampelyset. En verden der Infraglobe styrer menneskenes drømmer og forventninger, der tilflukt i rusmidler er veien ut, opp og fram, og menneskelighet slik vi kjenner den er håpløst umoderne.

Det er en beinhard visjon av en uunngåelig og skremmende framtid. Midt oppi rotteracet finner vi nittenårige Evita, som kjemper en hard kamp for å gjøre karriere som modell. Det eneste lyspunkt er virkelighetsflukt med det siste innen designerdrugs. En dag tar hun og besteveninnen Amanda det nyeste nye på markedet: Metamorfose. På gateplan kjent som Foose. Og absolutt alt forandrer seg.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: nei
Sidetall: 263
Språk: NO

pris: 200.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.