NYHETSBREV - 2014-12-05

Signeringer, konsert, nyheter og gavetips!

Torsdag 11. desember kl. 18:
NO COMPRENDO-BONANZA!!

I år kommer Anna Fiske, Lars Fiske, Mette Hellenes (m/ Vanessa Baird som moralsk støtte) og Lene Ask. Steffen Kverneland dukker også for å drikke øl i hjørnet. Og kanskje Christopher Nielsen. Kanskje.

Årets ekstra gjest er svenske Gunnar Lundkvist, mannen bak årets tristeste utgivelse; Klas Katt blir deprimerad. Han vil samtale med Thomas Ollson fra Kartago forlag, det blir en liten improvisert utstilling og originalbildene vil være til salgs.

Fredag 12. desember kl. 17:
Jippi inntar Tronsmo!!!

Det blir signering med fire ulike serieskapere og deres siste bøker. De er: Xue Ting Yang (Et annet sted), Christian Hartmann (Rom for forbedring), Håvard Johansen (Stumtjener), og Martin Erntsen (Du snakker med feil person).


Vi gleder oss, velkommen!!

Søndag 14. des. kl. 17.00:
Debbath i Tronsmokjellern! 

Dypt nede i kjellern på Tronsmo, forbi tegneseriene og lageret, gjennom en mørk og dunkel gang støpt i massiv betong, og litt til venstre, ligger det myteomspunnede Busthølet, der svært få bein har blitt satt, men no more!!
Vi inviterer til minikonsert med Black Debbath, samt salg av den nye Quizboka. Det blir tikibar, quiz, og høylydt rock. Vi gleder oss, velkommen!
Hva gir man til en rocker som har alt? Dette spørsmålet er det mange som stiller seg i disse overflodstider. De fleste har jo allerede Scorpions-pysj, Satyricon lukteviskelær, Mayhem-ransel, Venomdundyne og Meshuggahrullator så hva slags julegave kan man finne på som de ikke har fra før? Svaret er like enkelt som genialt. Oppfølgeren til fjorårets "Black Debbath Rockequiz" som er kommet i to opplag,  inneholder denne gangen ikke bare tørre spørsmål! Neida, denne gang er konseptet utvidet med en rekke aktivitetsoppgaver illustrert av Ronny Haugeland. Her kan man prøve seg på pusleoppgaver som Tegn skjegg på bassisten, Pakk bandbilen og Flytt Operaen til Bøler Samfunnshus. Her er det ingen grenser for hva man kan gjøre!


Utgivelsesår: 2014
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: nei
Sidetall: 96
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Vinner av Brageprisen åpen klasse 2014!

I disse novellene handler det om å være på rømmen fra Valdresekspressen, om karaoke, kjøpesentre og snø, og om hvor vanskelig det kan være å få kjøpt seg en pute. Men først og fremst er dette tre historier om kjærlighet. Om mennesker som vil godt, som gjør sitt beste, men som ikke alltid får det til.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 136
Språk: NO

Utsolgt
 

 

DOVRE FALLER

NORGE 1814-2014
Jon Langdal
Med fler...

Fire meritterte historikerne og forfattere tegner et bilde av Norge med vekt på arbeiderkamp, revolusjonære strømninger og folkekultur. 

Her kombineres industrihistorie med politisk satire, arbeiderkamp og sterke lederskikkelser med musikk og litteratur. Globalisering, sport, olje og medier er også en del av det store lerretet forfatterne spenner opp. 

Forfatterne har lagt de historiske silkehanskene til side. Dette er kompromissløs historiefortelling sett fra venstre. Les, le og lær!


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 368
Språk: NO

Utsolgt
 

 

TI TUSEN SKYGGER

EN HISTORIE OM NORGE OG DE SPEDALSKE
Glimrende fortalt om spedalskhet, en av de eldste og verste sykdommer som menneskeheten kjenner til og som i lang tid herjet verre i Norge enn noe annet sted i Europa.

Mens sykdommen andre steder i Europa var utryddet for lengst, var spedalskhet mye utbredt i Norge på 1800-tallet og gikk blant annet under navnet Lepra borealis Norvegica. På kyststrekningene mellom Stavanger og Tromsø levde folk i angst for å bli rammet. Minst ti tusen mennesker opplevde at marerittet ble virkelighet. Spedalskhet forvandlet dem til skrekkinngytende, dødningaktige skikkelser. De ble makabre skygger av seg selv. 

Ti tusen skygger er historien om en fryktelig sykdom, om kampen mellom fordommer og fornuft, både hos vanlige folk og blant dem som skulle bekjempe den. Det er også historien om mennesker som ble ødelagt på grusomste vis og om legene som til slutt klarte å knekke koden.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 257
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

POLITICAL ORDER AND POLITICAL DECAY

FROM THE INDUSTRIAL REVOLUTION TO THE GLOBALISATION OF DEMOCRACY
Andre og avsluttende bind i Francis Fukuyamas storslåtte verk om statsformenes opprinnelse og overlevelsesevne!

Mens første bind - The Origins of Political Order - gikk tilbake til prehistorisk tid og tok for seg statenes tilblivelse og utvikling fram mot den franske revolusjon, ser Fukuyma i dette bindet på statenes utvikling de to siste hundreårene. Hvordan utvikler et samfunn sterke, tilregnelige institusjoner? Og hvordan bør forholdet være mellom statsforvaltning, lov og rett og demokrati? Når institusjonene blir for svake får korrupsjonen raskt grobunn. Å bygge velfungerende demokratier er derfor ikke gjort over natten. Fukuyama sammenligner utviklingen mellom land i ulike verdensdeler og stiller også spørsmål ved den amerikanske forfatningen. 

Til sammen utgjør Fukuyamas to Political Order-bøker et essensielt bidrag til å forstå hva som må til for å skape en velfungerende, moderne politisk stat. Begge bindene er herved anbefalt.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 658
Språk: UK

pris: 199.00 349.00
 

 

En klassiker fra 1945, nå i helt ny oversettelse ved Bjørn Alex Herrman!


Med The Lost Weekend ga Jackson en sterk og skarp skildring av en alkoholisert forfatters fall inn i fornedrelse og selvbedrag, en skildring av alkoholisme som knapt har blitt toppet verken før eller siden.

Vi møter forfatteren Don Birnam, en mann i trettiårene, i trettitallets Manhatten, som har klart å sette i scene en isolert langhelg der han uforstyrret kan dykke ned i drammeglass i små røykfylte pianobarer. Birnam er en tragisk figur som med stadig større desperasjon jakter den neste rusen, i en femdagershelg som truer med å bli den siste.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 327
Språk: NO

pris: 149 348.00
 

 

Monocle er et av de mest suksessrike tidsskriftene det siste tiåret. Her har de samlet en mengde artikler, rapporter og anbefalinger som er både originale, underholdende og svært omfattende kvalitetsartikler for den som er interessert i alt fra diplomati til design.


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Gestalt Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: UK

pris: 599.00
 

 

THINKING

THE NEW SCIENCE OF DECISION-MAKING, PROBLEM-SOLVING AND PREDICTION
En samling populærvitenskapelige essays om nye ideer knyttet til menneskelig tenkning. Et stjernespekket lag, som består av blant annet Daniel Kahneman, Nassim Nicholas Taleb og Simon Baron-Cohen, skriver her om temaer som rasjonalitet, beslutninger, intuisjon, viljestyrke, problemløsning og forutseelser.

Utgivelsesår: 2013
Forlag: Harper Perennial
Innbundet: nei
Sidetall: 424
Språk: UK

pris: 159.00
 

 

MARCUS THRANE

FORBRYTELSE OG STRAFF

Marcus Thrane er noe av et mysterium i norsk historie. Hans skjebne var å bli dømt i Høyesterett for å ha tatt i bruk det frie ord. Han kjempet for allmenn stemmerett for menn i en tid der dette ble møtt med autoritær avvisning og fengselsstraff. Marcus Thrane (1817–1890) er kjent som ”sosialistisk agitator” og som grunnlegger av thranitterbevegelsen. Men hvor radikal var han egentlig? Og hva formet livsvalgene hans – personlig og politisk? 

I historikeren Mona R. Ringvejs bok står Thrane frem som en demokratiforkjemper som ble knust av et autoritært styre. Fortellingen om Marcus Thrane er en av de glemte episodene som viser at Norge på 1800-tallet drev en innbitt kamp mot, ikke for demokratiet. Thranes kamp ble nemlig slått til jorden ved et justismord, som inntil nylig ikke er blitt undersøkt. Marcus Thrane ble både helt og antihelt i kampen for allminnelig stemmerett, ytringsfrihet og folkestyre. Hans liv og arbeid skildres her som en politisk – og menneskelig – tragedie, men også med islett av komedie. 


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 330
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
Atter en gang er verden inne i en fase der de økonomiske forskjellene blir større og større. Hva er årsaken?
 
Franske Thomas Piketty har på grunnlag av et stort og unikt datamateriale, med tall fra over 20 land i en periode på over 200 år, funnet ut at økonomiske forskjeller naturlig drives frem ved at kapitalavkastningen er høyere enn generell økonomisk vekst. (Oppsummert i den allerede hyppig siterte formelen: r > g.) På grunn av en lang periode med unormalt høy vekst, har økonomiske ulikheter av apokalyptiske dimensjoner, slik Marx forutsa, blitt unngått. Men de dype økonomiske strukturene er uendrede, slik at når veksten nå avtar, vil spriket mellom rike og fattige akselerere.
 
Et økonomiverk som kommer til å bli stående som en nytt referansepunkt i framtidige økonomiske debatter.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Harvard University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 685
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Et kjempeverk om moderne fotografi!

Her får du svaret på alt du ønsket å vite om foto, men ikke turte å spørre om. Redaktør Mark Durden sporer utviklingen av fotografi som kunstform og tar utgangspunkt i verkene til rundt hundre forskjellige fotografer, for å se på ulike sjangere som gatefotografi, portrett, landskapsfoto, dokumentarisk foto, osv. På denne måten gir boka en enkel og forståelig innføring i store enkeltfotografer, samtidig som den trekker sammen de store linjene i utviklingen av fotomediet. 500 illustrasjoner i farger og sorthvitt. Stort coffe table-format.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Phaidon Press
Innbundet: ja
Sidetall: 464
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

ECONOMICS: THE USER'S GUIDE

A PELICAN INTRODUCTION
Økonomi er politikk og for viktig til å overlate til ekspertene! Det er premisset til den sørkoreanske økonomen Ha-Joon Chang, forfatteren av Tronsmo-bestselgeren "23 things they don't tell you about capitalism". I denne boka presenterer han sine svar på tre viktige spørsmål: Hva er økonomi? Hva kan det forklare - og ikke forklare - om verden? Og hvorfor er økonomi viktig?

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 503
Språk: UK

pris: 169.00
 

 
Denne antologien med klassiske og moderne politiske tekster viser at det finnes en annen og mer gjennomtenkt måte å forstå frihet på enn som «fravær av innblanding», fra staten eller andre mennesker. Forfatterne som presenteres er både tenkere, talere, filosofer og politikere. Til sammen utgjør de en frihetstradisjon som lenge har vært glemt, men som har vært sentral i Vesten og strekker seg fra antikken til vår tid. I senere tid har denne tradisjonen blitt gjenoppdaget og tatt i bruk av ledende historikere og politiske teoretikere under betegnelsen «republikanisme». Den republikanske tenkningen inspirerte de amerikanske grunnlovsfedrene, som skapte den amerikanske uavhengighetserklæring. Tenkningen lå til grunn for den franske revolusjon, og var igjen forbilde da den norske grunnloven ble skapt i 1814.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 475
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

Guds barn begynner i Betlehem da Jesus ble født og følgjer tida fram til etter hans død. Romanen fortel om kjærleik og vennskap, om tru og håp. Vi møter soldatar og røvarbandar, profetar og disiplar, små barn og spedalske, som alle blir dratt mellom gode og vonde krefter.

Dei mange historiene blir til ein vev, der det fantastiske og skremmande, det vesle og det store, går hand i hand. Offiseren Cato tviler på om han gjer rett når han følgjer kong Herodes' ordre. Far til Jakob fryktar at sonen er merkt av det vonde fordi han stammar. Anna leitar etter Andreas, men finn Jesu følgje.
Røvaren Nadab prøver å verne om det vesle lyset han ber på. Og Peter får ikkje sove i frykt for kva som ventar dei alle. Mektige krefter kjempar om makta i "Guds barn". Lars Petter Sveen har skrive ein roman utanom det vanlege. Dette er historier ingen har lese før, frå ei verd alle kjenner til.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 254
Språk: NO

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.