NYHETSBREV - 2014-10-17

Espedal, Eliassen og andre nyheter!

Onsdag 22. oktober kl. 17.00:
Tomas Espedal-lansering: Mitt privatliv

Tomas Espedal kommer til Tronsmo for å lansere sin siste bok, Mitt privatliv. Samtale med Øystein Haugsbø.
Lett servering, velkommen!

Torsdag 23. oktober kl. 17.00:
Harde tider - Det nye arbeidslivet i Europa

Spartacus forlag gir ut boka Harde tider - Det nye arbeidslivet i Europa av Ingeborg Eliassen, Tronsmo huser lanseringen!
Hør forfatteren i samtale med Ingrid Wergeland, utreder i Manifest.

OBS!
Alejandro Jodorowsky-intervjuet på Serieteket, i morgen, lørdag 18., blir nå over Skype! Vi skal der for IKKE ha signering der, men vil likevel stille opp med bøker og serier for salg.
MITT PRIVATLIV

LIV OG KUNST. LIV SOM KUNST.

 

Mitt privatliv er en fotobok, og en roman. Fotografen er Tomas Espedal, og bildene dokumenterer hans liv og omgivelser de siste femten årene: Her er bilder av Tomas Espedals venner og familie, av husene han har bodd i, skrivebordene han har skrevet ved, hotellsengene han har sovet i. I samspillet mellom fotografiene og teksten som ledsager dem, skisseres en utvikling av et kunstnerliv, av hvordan liv og skrivekunst i Espedals tilfelle uløselig er knyttet til hverandre, ja nærmest hvordan liv og kunst blir ett, slik det er framstilt gjennom bøkene han har skrevet siden årtusenskiftet.

 

Boken er basert på forfatterens omfattende bildemateriale. Tomas Espedal viser seg å være en eminent fotograf, med et skarpt blikk for å se motiver der de fleste av oss ikke ville finne på å lete etter dem.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

Utsolgt
 

 

HARDE TIDER

DET NYE ARBEIDSLIVET I EUROPA

Europa kan være på vei ut av den dypeste økonomiske krisen siden andre verdenskrig. Men samfunnet er ikke det samme som før. Den europeiske velferdsstaten er satt under press. I mange land er lønninger og pensjoner kuttet. Faglige rettigheter kjempet fram over mange tiår er svekket eller fjernet, og fast jobb er i ferd med å bli unntaket for store grupper i arbeidslivet.
Det sosiale sikkerhetsnettet er strammet inn i en tid der flere trenger det enn på lenge. En ny klasse vokser fram i arbeidslivet. De er de utsatte og sårbare - prekariatet.
Ingeborg Eliassen har vært reisende reporter i eurokrisen i nesten tre år. Hun har møtt mennesker i Tyskland, Hellas, Frankrike og Sverige som strever med å klare seg på de nye vilkårene. Norge er ikke med i EU. Men i en global økonomi fins det ikke utenforland. Også den norske regjeringen er i full gang med å gjøre arbeidslivet mer "fleksibelt". 


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 275
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

THE YELLOW PERIL

DR FU MANCHU AND THE RISE OF CHINAPHOBBIA
For hundre år siden dukket en karakter opp som skulle hjemsøke vårt århundres litteratur og populærkultur - det onde geniet kalt Dr. Fu Manchu. I begynnelsen ble han beskrevet som The Yellow Peril, østens onde reinkarnert i én mann.
Hvorfor dukket idéen om at Kina var en trussel mot den vestlige sivilisasjonen opp i en tid der landet var i kaos, splittet, i en periode av hungersnød, og slett ikke en trussel mot noen?
I denne boken har Sir Christopher Frayling samlet svært variert materiale for å beskrive hvor dyptliggende Kinafobien er i vestlig kultur, nå mer relevant enn noensinne, med Kinas åpenbare vekst til en supermakt.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 360
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

THE WRONG ENEMY

AMERICA IN AFGHANISTAN 2001 - 2014

New York Times-journalist Carlotta Gall beskriver forholdene mellom USA, Afghanistan og Pakistan i kjølevannet av 11. september og fram til i dag. Boka er full av førstehåndsintervjuer med vanlige borgere, krigsherrer, spioner, generaler og Afghanske politikere.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Houghton Mifflin Harcourt
Innbundet: ja
Sidetall: 329
Språk: UK

Utsolgt
 

 

En feministisk satire om penger, pupper og professorater. Anna Louisa Millisdotter bor i en herskapsleilighet som hun en gang forførte seg til med sitronpaier og en kysseteknikk hun lærte i marinen. Siden har hun sovet i 15 år. Helt til hun våkner 7. desember 2013. En kronikk i landets nest største avis får tekoppen til å skjelve, leiligheten til å riste og minner henne om Nietzsches advarsel: Stirrer du for lenge ned i avgrunnen, begynner avgrunnen å stirre tilbake på deg. Offentligheten er full av nek, innser hun. Og verden trenger henne - tross alt. Et eget rom er et moderne kammerspill med plass til både bitcoins, salongpistoler og Pussy Riot.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 201
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

I Dommedøgn følgjer vi fleire av bebuarane i Berg, blant anna den profetiske og merkverdige tenåringen Linn, som er sikker på at noko ille kjem til å skje. Hennar einaste venn i verda er Fiver, ein kvit kanin med raude auge, som også er klarsynt. Eller? Inga, som er ordfører og desperat prøver å få nye bedrifter til bygda ved hjelp av statlege omstillingsmidler. Ragnhild, ein misantrop og nyleg arbeidsledig narkoman som prøver alt ho kan for å røske opp i stillstanden. Heimesjukepleiaren Cecilie, som får eit merkeleg vennskap med ein gammal pasient. Dei prøver alle å gje meining til ein eksistens som verkar åha mista ho, men frå fjellet, ute i fjorden, heng ein stein som stadig trugar med å falle i vatnet.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Flamme Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 190
Språk: NO

pris: 329.00
 

 

Midt på vinteren reiser Sara med kjæresten Eli til Finnmark. Mens Eli jobber som fisker, tar Sara bilder av det øde landskapet. Sara strever med å få kontroll over tankene sine og seg selv. Det eneste hun er sikker på, er at hun må være der Eli er. Men er det kjærlighet som knytter dem sammen? Det blir aldri lyst her er en intens fortelling om avhengighet, makt, ambivalens og hemmeligheter - og om å prøve å se klart i mørket.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Kolon
Innbundet: ja
Sidetall: 183
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

VINCENT VAN GOGH - Å SKRIVE LIVET

265 BREV OG 110 ORIGINALE SKISSER 1872--1890

Maken til brev som Vincent van Gogh skrev og malte er det ikke mange forunt å få, men takket være denne praktutgivelsen kan vi likevel nyte det han en gang skrev, tenkte, følte, skapte og levde. Brevene er som en usensurert selvbiografi, visuelle og poetiske, kunnskapsrike og litterære, og de viser hvordan kunstneren over en periode på under ti år maktet å utvikle seg som kunstner, og på knappe fem år malte alle bildene vi i dag kjenner og verdsetter som mesterverk. Det var en smertefull vei, van Gogh slet med å finne sin egen vei, og brevene beskriver hvordan broren, Theo, pensa han vekk fra intense religiøse grublerier og inn mot malingen. Men også kunstnervirket ble, som vi vet, en prøvelse; Vincent ble aldri anerkjent av samtiden, han slet økonomisk og psykisk, og bare 37 år gammel tok han sitt eget liv. I Eve-Marie Lunds fine oversettelse gis vi 265 brev, akkompagnert av 110 skisser; alt ført i pennen av et geni som også viste seg å være en følsom og intelligent forfatter.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 1040
Språk: NO

pris: 249.00 499.00
 

 

Norman Mailers beste bok holdt i et u-Mailersk, dempet toneleie. En nøktern fremstilling som dannet skole for ujålete non-fiction.

Her følger Dave Eggers' kloke ord om boka:

"The words on the page sound like the people the book depicts— shoemakers, mechanics, motel managers of Provo, Utah. Mailer has sublimated his own style, and his own ideas, to the story, and a fair argument could be made that this sublimation, rather than the mad stylistic tapdancing of, say, The Naked and the Dead, is the greater feat. Nowhere do we hear Norman Mailer’s thoughts about Gary Gilmore, or Nicole Barrett, or capital punishment, or the West. Surely his point of view comes through, obliquely, by what he chooses to include in the book, and what he doesn’t.But we’re left with the story, unimpeded, uncommented-upon, and the story, here, is plenty, the details so exacting, so revealing, that every section of the book—it’s told in small, isolated chunks, like ice floes detached and self-sufficient—is its own small, perfect, and revelatory prose-poem." 


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Font
Innbundet: ja
Sidetall: 988
Språk: NO

pris: 199.00 449.00
 

 

THE UNDERGROUND GIRLS OF KABUL

IN SEARCH OF A HIDDEN RESISTANCE IN AFGHANISTAN

I Afghanistan, der samfunnet nesten utelukkende er hersket over av menn, blir nyfødte sønner feiret i stor stil, mens en nyfødt datter noen ganger sees på som mer uheldig. En bacha posh (fra Dari - "utkledd som gutt"), er en tredje  type barn - ei jente som blir presentert som gutt i oppvekstårene, for så å bli giftet bort som kvinne i moden alder. Jenny Nordberg forteller deres historie - en der kvinner har få rettigheter og lite frihet.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Crown Publishers
Innbundet: ja
Sidetall: 350
Språk: UK

Utsolgt
 

 

BOLANO

A BIOGRAPHY IN CONVERSATIONS
I den første biografien om den chilenske lyrikeren og forfatteren Roberto Bolaño, sporer journalist Mónica Maristain Bolaño fra barndommen i Chile, til ungdomstida i Mexico og den tidlige påvirkningen litteraturen hadde på ham, og går videre til hans debut som poet og verdenssuksessen som fulgte med Ville detektiver og 2666.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Melville House Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 274
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

POLITICAL ORDER AND POLITICAL DECAY

FROM THE INDUSTRIAL REVOLUTION TO THE GLOBALISATION OF DEMOCRACY
Andre og avsluttende bind i Francis Fukuyamas storslåtte verk om statsformenes opprinnelse og overlevelsesevne!

Mens første bind - The Origins of Political Order - gikk tilbake til prehistorisk tid og tok for seg statenes tilblivelse og utvikling fram mot den franske revolusjon, ser Fukuyma i dette bindet på statenes utvikling de to siste hundreårene. Hvordan utvikler et samfunn sterke, tilregnelige institusjoner? Og hvordan bør forholdet være mellom statsforvaltning, lov og rett og demokrati? Når institusjonene blir for svake får korrupsjonen raskt grobunn. Å bygge velfungerende demokratier er derfor ikke gjort over natten. Fukuyama sammenligner utviklingen mellom land i ulike verdensdeler og stiller også spørsmål ved den amerikanske forfatningen. 

Til sammen utgjør Fukuyamas to Political Order-bøker et essensielt bidrag til å forstå hva som må til for å skape en velfungerende, moderne politisk stat. Begge bindene er herved anbefalt.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 658
Språk: UK

pris: 199.00 349.00
 

 

THE ORIGINS OF POLITICAL ORDER (PB)

FROM PREHUMAN TIMES TO THE FRENCH REVOLUTION

Hvorfor oppsto verdens første statsdannelse i Kina? Hva opprettholdt den, og hva svekket den? Hvorfor oppsto det ingen varige statsdannelser i India før mogulenes inntog? Og hvorfor oppsto demokratiet i Europa? I dette banebrytende verket viser Fukuyama hvordan staters utvikling og fall kun kan forstås i lys av historien og ved sammenligning mellom kulturer og ulike politiske tradisjoner. Han argumenterer for at statens største utfordring ikke er egoisme, men familie-altruisme og nepotisme. Ved å trekke linjer helt fra prehistorisk (!) tid til den franske revolusjon, åpner han for en vending mot biologi, arkeologi og historie, for å utvide statsvitenskapens horisont.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Profile Books
Innbundet: nei
Sidetall: 464
Språk: UK

pris: 249.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.