NYHETSBREV - 2014-10-11

Nyheter på norsk og arrangement på Tronsmo!

Ny fotopublikasjon lanseres!
I dag 11. oktober kl. 14.00


Forlaget Multipress lanserer de fire første nummerne i sin nye publikasjonsserie Angle 1-90!
Hvert nummer vil presentere et upublisert prosjekt av en fotograf, hvor kunstneren utfordrer fotografiets muligheter.
De fire første ut er Margareta Bergman, Ingrid Eggen, Line Bøhmer Løkken og Verena Winkelmann. 
Serien er nettopp lansert på New York Art Book Fair, og slippes herved på hjemmebane.
Velkommen!

Norge på kryss og tvers! Minikonsert og signering!
Torsdag 16. oktober kommer "Bare" Egil Hegerberg og Ronny "Downs Duck" Haugeland til Tronsmo! Det blir minikonsert og signering av den rare lille boka - Norge på kryss og tvers med Bare Egil
"Egil Hegerberg (kun kjent fra tv-serien Brille) har via turné med sine mange band (Bare Egil band, Ikke Bare Egil Band, Flere Egil orkester, Børre, Egil og Bengt band) sett stort sett hele Norge. På sine reiser har han notert seg noen ord om sine stoppested og gjort små truddelutter og viser av dem. I denne boken, som på ingen måte må havne i barnehender, har vi samlet de sangtekstene som var lettest å tegne. Sangene er også tilgjengelige på plateutgivelsene Norge på kryss og tvers med Bare Egil band volum 1, 2 og 3."

Utgivelsesår: 2014
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: ja
Sidetall: 30
Språk: NO

pris: 150.00
 

 
Denne antologien med klassiske og moderne politiske tekster viser at det finnes en annen og mer gjennomtenkt måte å forstå frihet på enn som «fravær av innblanding», fra staten eller andre mennesker. Forfatterne som presenteres er både tenkere, talere, filosofer og politikere. Til sammen utgjør de en frihetstradisjon som lenge har vært glemt, men som har vært sentral i Vesten og strekker seg fra antikken til vår tid. I senere tid har denne tradisjonen blitt gjenoppdaget og tatt i bruk av ledende historikere og politiske teoretikere under betegnelsen «republikanisme». Den republikanske tenkningen inspirerte de amerikanske grunnlovsfedrene, som skapte den amerikanske uavhengighetserklæring. Tenkningen lå til grunn for den franske revolusjon, og var igjen forbilde da den norske grunnloven ble skapt i 1814.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 475
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

ELITE OG KLASSE

I ET EGALITÆRT SAMFUNN

En empirisk bok om klasser og eliter i Norge.
Elite og klasse i et egalitært samfunn, reflekterer over aktuelle spørsmål knyttet til klasse i Norge i dag. 
Boka presenterer og drøfter klassiske og nyere teoretiske og metodiske tilnærminger til studiet av klasse- og eliteproblematikken. Den tar for seg mer allmenne problemstillinger omkring elite - som rekruttering, reproduksjon og sirkulasjon - og introduserer analytiske og metodiske verktøy i studiet av disse. 
Forfatterne ser nærmere på økonomiske klasser og eliter, den administrative og politiske eliten og kultureliten. Boka avsluttes ved at kultur, makt, verdier og politiske holdninger i forhold til klasse og elite blir satt under lupen.

Bidragsytere: Johs. Hjellbrekke, Jørn Ljunggren, Magne Flemmen, Marianne Nordli Hansen, Marte Mangset, Olav Korsnes, Patrick Lie Andersen , Thea B. Strømme, Vegard Jarness


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Universitetsforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 267
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

NORSKE SIGØYNERBARN

ETNISK RENSNING OG BARNEROV?
Den norske sigøyneren, aktivisten og forfatteren Solomia Karoli tar et oppgjør med myndighetenes behandling av Norges minste minoritet, og sigøynerbarna i særdeleshet. Barnevernets omsorgsovertakelse av sigøynerbarn er nå så omfattende at minoritetens videre eksistens er truet.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Marxist forlag
Innbundet: nei
Sidetall: 132
Språk: NO

pris: 250.00
 

 

EN SJØENS HELT 3

GULLGUTTEN

I mars 1941 ligger 16 000-tonneren M/T Iberia i dokk utenfor Liverpool etter en minesprengning. Nittenåringen Halvor Skramstad har seilt med Iberiaetter at den forrige båten hans, M/S Tomar, ble torpedert ved Island høsten 1940. Da Iberia er reparert og har stukket til sjøs igjen, må Halvor i hui og hast mønstre av. Han får ny hyre på M/T Vivian, en 10 000-tonner som frakter olje til Storbritannia.

Om bord på Vivian holder kaptein Coldeweyn sin harde hånd over skute og mannskap. Halvor lengter tilbake til folkene på Iberia, han lengter hjem til Østerdalen, og ikke minst lengter han etter Muriel Shannon, som han håper venter på ham i England.

Med Hitlers angrep på Sovjetunionen og japanernes angrep på Pearl Harbor tar krigen en dramatisk vending. Stadig flere farvann blir operasjonsområder for de tyske ubåtene. Noen av verdens mektigste krigsskip senkes på begge sider. For den som seiler med oljeprodukter på krigens hav, er konvoifarten uutholdelig nerveslitende.

Gullgutten er bind 3 av Jon Michelets bredt anlagte romanepos En sjøens helt. Med dette verket er Michelet i ferd med å gi krigsseilerneet minnesmerke som vil leve i generasjoner framover. Mottakelsen avbind 1 og 2, Skogsmatrosen (2012) ogSkytteren (2013), var overveldende.De to første bindene er utgitt med et samlet opplag på over300 000.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 576
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Kjærlighet mellom intelligente menn er en roman om en malplassert mann som forsøker å unnslippe tilværelsen, dvs. han forsøker å unnslippe forventningene om at man skal være i stand til å ta seg selv og tilværelsen i det oljevelsignede, sosialdemokratiserte lykkelandet på alvor. Mannen er forfatter og lever vekselvis alene i en kolonihagehytte på Rodeløkka og sammen med sin hustru i en terrasseleilighet i en av Oslos forsteder.
En sensommerdag forlater han kolonihagen for å være til stede ved en overrekkelse av St. Olavs Orden på Litteraturhuset. Samtidig forlater han også sitt nåværende liv, det femte. På sin Hermes Baby reiseskrivemaskin hamrer han ned beretningen om et døgn da alt skal forvandles. Dette er en skarp og urovekkende komedie som kanskje mest av alt handler om lengselen etter et eksistensielt alvor.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 421
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Høsten 1971 blir et norsk par drept av en blingjengergranat på et avstengt, skogkledt slagfelt fra første verdenskrig. Deres tre år gamle sønn Edvard er sporløst forsvunnet. Fire dager senere dukker han opp et helt annet sted i Frankrike. Ingen vet hvor han har vært.
Edvard vokser opp sammen med den fåmælte bestefaren på en fjellgård i Gudbrandsdalen. Helt til bestefaren dør, og Edvard står igjen med mange ubesvarte spørsmål.
Hva gjorde foreldrene i det avstengte skogholtet, og var det en tilfeldighet at de tråkket på en gammel gassgranat fra krigens dager? Og hvem har sendt et praktstykke av en kiste til bestefarens begravelse, i tet treverk ingen har sett maken til?

Letingen etter svar fører 23 år gamle Edvard både til Shetland og tilbake til Frankrike, der han må grave seg inn i de mørkeste krokene i familiens fortid. En fortid som er tett vevd sammen med de store europeiske tragediene fra forrige århundre, men også med lidenskapen til en mestersnekker som søkte lykken i 1930-tallets Paris.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 467
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Like før sin død i 1980 ga Stefan Hertmans' morfar ham noen gamle notatbøker. I flere år var Hertmans for redd til å åpne dem. Men da han til slutt gjorde det, avdekket han flere uventede hemmeligheter. Bestefarens liv hadde vært preget av den fattige oppveksten på begynnelsen av 1900-tallet, av de grusomme opplevelsene som soldat ved fronten under første verdenskrig, og av sin store kjærlighet som han mistet i ung alder.
Resten av livet brukte han til å omforme sorgen og minnene til stillferdige malerier. I et forsøk på å forstå morfarens liv skrev Hertmans ned minnene han hadde om ham. Han siterer fra dagbøkene og studerer bildene.

Hertmans forteller bestefarens historie med en unik forestillingskraft og nerve, og lar de personlige opplevelsene og storpolitiske hendelsene møtes på en usedvanlig sterk måte. Krig og terpentin er en sjelden førstehåndsberetning fra en frontsoldat i Den store krigen. I partier minner den om Erich Maria Remarques Intet nytt fra Vestfronten i sine nøkterne og presise skildringer, men samtidig bygger den opp en ramme rundt det biografiske stoffet som setter den individuelle erfaringen i en større sammenheng.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 283
Språk: NO

pris: 369.00
 

 

Happy Sally er en fantasi om to kvinner som er besatt av prestasjoner og store ideer. Den ene er Sally Bauer, 1930-tallets store langdistanse- og kanalsvømmer og den første skandinav som krysset Den engelske kanalen. Den andre er Ellen som mange år senere forsøker å gjenta bragden. Hennes lengsel etter å svømme bestemmer alt omkring henne. Hun har inngått et kompromiss med sin mann Viktor: Klarer hun å svømme over kanalen, skal hun få vie seg til svømming for all framtid. Om hun mislykkes, skal hun og barna følge med Viktor på hans drømmeseilas over Atlanterhavet. Når Ellens datter kommer til Dover for å minnes kanalsommeren, speiler morens utopi og nederlag seg i historien om Sally Bauer og hennes triumf.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 196
Språk: NO

pris: 179.00 349.00
 

 

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 120
Språk: NO

pris: 269.00
 

 

Norman Mailers beste bok holdt i et u-Mailersk, dempet toneleie. En nøktern fremstilling som dannet skole for ujålete non-fiction.

Her følger Dave Eggers' kloke ord om boka:

"The words on the page sound like the people the book depicts— shoemakers, mechanics, motel managers of Provo, Utah. Mailer has sublimated his own style, and his own ideas, to the story, and a fair argument could be made that this sublimation, rather than the mad stylistic tapdancing of, say, The Naked and the Dead, is the greater feat. Nowhere do we hear Norman Mailer’s thoughts about Gary Gilmore, or Nicole Barrett, or capital punishment, or the West. Surely his point of view comes through, obliquely, by what he chooses to include in the book, and what he doesn’t.But we’re left with the story, unimpeded, uncommented-upon, and the story, here, is plenty, the details so exacting, so revealing, that every section of the book—it’s told in small, isolated chunks, like ice floes detached and self-sufficient—is its own small, perfect, and revelatory prose-poem." 


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Font
Innbundet: ja
Sidetall: 988
Språk: NO

pris: 199.00 449.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.