NYHETSBREV - 2014-10-03

Lanseringer og nyheter på Tronsmo!

Torsdag 9. oktober kl. 17.00
Til Nuuk - Espen Haavardsolm lanserer

Espen Haavardsholm kommer til Tronsmo for å lansere sin siste roman, Til Nuuk. Journalist Silje Bekeng (Klassekampen) intervjuer.

Fredag 10. oktober kl. 17.00
Marthe Ramm Fortun - Boklansering / Åpning

Marthe Ramm Fortun er aktuell med soloutstillingen Skrive om byen, skrive den om på UKS, og boka Inverted Sky; Letters to Jackie. Lansering av boka på Tronsmo, etterfulgt av utstillingsåpning hos naboen, UKS.

Lørdag 11 oktober kl. 14.00
Ny fotopublikasjon lanseres!

Forlaget Multipress lanserer de fire første nummrne i sin nye publikasjonsserie Angle 1-90!
Hvert nummer vil presentere et upublisert prosjekt av en fotograf, hvor kunstneren utfordrer fotografiets muligheter.
De fire første ut er Margaret Bergman, Ingrid Eggen, Line Bøhmer Løkken og Verena Winkelman. Serien er nettopp lansert på New York Art Book Fair, og slippes herved på hjemmebane.

VELKOMMEN!

 
Espen Hå sitter på toget sørover fra Oslo S, underveis til sommerferie hos sin danske oppvekstkamerat Klaus Malinowski. I fellesskap har de tenkt å oppsøke magiske steder fra for lenge siden. Men allerede samme dag dukker det opp forvarsler om at ferien vil få mer opprivende undertoner.
Sommeren bringer de to gamle barndomsvennene ut på en indre og ytre reise som går fra familiehemmeligheter på Østerbro i København til den ugjennomtrengelige havskodda nær den grønlandske hovedstaden Nuuk. I løpet av noen utfordrende uker havner de begge, hver på sin måte, ansikt til ansikt med sin egen mørke dobbeltgjenger.
 "Til Nuuk" er en roman om det fine i livet og det sataniske, om universets mørke energi og grønlandshvalens sanger, og ikke minst om hvor krevende det kan være å møte seg selv i ærlighet.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 354
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

EN SJØENS HELT 3

GULLGUTTEN

I mars 1941 ligger 16 000-tonneren M/T Iberia i dokk utenfor Liverpool etter en minesprengning. Nittenåringen Halvor Skramstad har seilt med Iberiaetter at den forrige båten hans, M/S Tomar, ble torpedert ved Island høsten 1940. Da Iberia er reparert og har stukket til sjøs igjen, må Halvor i hui og hast mønstre av. Han får ny hyre på M/T Vivian, en 10 000-tonner som frakter olje til Storbritannia.

Om bord på Vivian holder kaptein Coldeweyn sin harde hånd over skute og mannskap. Halvor lengter tilbake til folkene på Iberia, han lengter hjem til Østerdalen, og ikke minst lengter han etter Muriel Shannon, som han håper venter på ham i England.

Med Hitlers angrep på Sovjetunionen og japanernes angrep på Pearl Harbor tar krigen en dramatisk vending. Stadig flere farvann blir operasjonsområder for de tyske ubåtene. Noen av verdens mektigste krigsskip senkes på begge sider. For den som seiler med oljeprodukter på krigens hav, er konvoifarten uutholdelig nerveslitende.

Gullgutten er bind 3 av Jon Michelets bredt anlagte romanepos En sjøens helt. Med dette verket er Michelet i ferd med å gi krigsseilerneet minnesmerke som vil leve i generasjoner framover. Mottakelsen avbind 1 og 2, Skogsmatrosen (2012) ogSkytteren (2013), var overveldende.De to første bindene er utgitt med et samlet opplag på over300 000.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 576
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

ELITE OG KLASSE

I ET EGALITÆRT SAMFUNN

En empirisk bok om klasser og eliter i Norge.
Elite og klasse i et egalitært samfunn, reflekterer over aktuelle spørsmål knyttet til klasse i Norge i dag. 
Boka presenterer og drøfter klassiske og nyere teoretiske og metodiske tilnærminger til studiet av klasse- og eliteproblematikken. Den tar for seg mer allmenne problemstillinger omkring elite - som rekruttering, reproduksjon og sirkulasjon - og introduserer analytiske og metodiske verktøy i studiet av disse. 
Forfatterne ser nærmere på økonomiske klasser og eliter, den administrative og politiske eliten og kultureliten. Boka avsluttes ved at kultur, makt, verdier og politiske holdninger i forhold til klasse og elite blir satt under lupen.

Bidragsytere: Johs. Hjellbrekke, Jørn Ljunggren, Magne Flemmen, Marianne Nordli Hansen, Marte Mangset, Olav Korsnes, Patrick Lie Andersen , Thea B. Strømme, Vegard Jarness


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Universitetsforlaget
Innbundet: nei
Sidetall: 267
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

THE UNDERGROUND GIRLS OF KABUL

IN SEARCH OF A HIDDEN RESISTANCE IN AFGHANISTAN

I Afghanistan, der samfunnet nesten utelukkende er hersket over av menn, blir nyfødte sønner feiret i stor stil, mens en nyfødt datter noen ganger sees på som mer uheldig. En bacha posh (fra Dari - "utkledd som gutt"), er en tredje  type barn - ei jente som blir presentert som gutt i oppvekstårene, for så å bli giftet bort som kvinne i moden alder. Jenny Nordberg forteller deres historie - en der kvinner har få rettigheter og lite frihet.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Crown Publishers
Innbundet: ja
Sidetall: 350
Språk: UK

Utsolgt
 

 

I TYNN LUFT

TRAGEDIEN PÅ EVEREST

Skyene samlet seg i horisonten, men journalisten og fjellklatreren Jon Krakauer, fra sitt ståsted på toppen av Mount Everest, tolket ikke dette som et tegn på at en livsfarlig storm var på vei. Han tok feil. Stormen krevde livene til fem mennesker, og etterlot utallige andre, også Krakauer, i sjokk og med sterk skyldfølelse.
I tynn luft er Jon Krakauers egen fortelling om tragedien som utspant seg i 1996. Med I tynn luft, forsøker Krakauer å gi et balansert bilde av menneskene og begivenhetene han var vitne til, og gir blant annet anerkjennelse til de utrettelige og dyktige sherpaene.
Krakauers gjennomgang av tragedien gir god innsikt i hva som gikk galt, men det er også en høyst personlig beretning som tydelig formidler den rystelse han følte den første tiden etter tragedien.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Pax
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

BOLANO

A BIOGRAPHY IN CONVERSATIONS
I den første biografien om den chilenske lyrikeren og forfatteren Roberto Bolaño, sporer journalist Mónica Maristain Bolaño fra barndommen i Chile, til ungdomstida i Mexico og den tidlige påvirkningen litteraturen hadde på ham, og går videre til hans debut som poet og verdenssuksessen som fulgte med Ville detektiver og 2666.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Melville House Publishing
Innbundet: ja
Sidetall: 274
Språk: UK

pris: 249.00
 

 
Med denne samlingen lattervekkende, sylskarpe og ekstremt ærlige essays befester Lena Dunham - skaper, produsent og hovedrolle i HBOs hitserie Girls - sin posisjon som en av dagens smarteste og mest originale forfattere.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Random House
Innbundet: nei
Sidetall: 265
Språk: UK

Utsolgt
 

 
I Et liv videreutvikler Alf van der Hagen sin særegne blanding av intervju, biografi og memoarer.

Van der Hagen har en unik evne til å lytte seg fram til det som er viktig, og Askildsen forteller mer åpent om livet sitt enn noen gang før: Om hvordan han som tolvåring ble med i motstandsbevegelsen og siden ble avhørt av Gestapo, om sin tid i Tysklandsbrigaden, om kjærlighet og ekteskap, skilsmisse og familieliv, om å være et Guds barn og så vende seg vekk fra religionen, om mørke perioder og store lidenskaper, og om hva litteraturen har betydd, og kan bety.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Oktober
Innbundet:
Sidetall: 353
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Guds barn begynner i Betlehem da Jesus ble født og følgjer tida fram til etter hans død. Romanen fortel om kjærleik og vennskap, om tru og håp. Vi møter soldatar og røvarbandar, profetar og disiplar, små barn og spedalske, som alle blir dratt mellom gode og vonde krefter.

Dei mange historiene blir til ein vev, der det fantastiske og skremmande, det vesle og det store, går hand i hand. Offiseren Cato tviler på om han gjer rett når han følgjer kong Herodes' ordre. Far til Jakob fryktar at sonen er merkt av det vonde fordi han stammar. Anna leitar etter Andreas, men finn Jesu følgje.
Røvaren Nadab prøver å verne om det vesle lyset han ber på. Og Peter får ikkje sove i frykt for kva som ventar dei alle. Mektige krefter kjempar om makta i "Guds barn". Lars Petter Sveen har skrive ein roman utanom det vanlege. Dette er historier ingen har lese før, frå ei verd alle kjenner til.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 254
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

POLITICAL ORDER AND POLITICAL DECAY

FROM THE INDUSTRIAL REVOLUTION TO THE GLOBALISATION OF DEMOCRACY
Andre og avsluttende bind i Francis Fukuyamas storslåtte verk om statsformenes opprinnelse og overlevelsesevne!

Mens første bind - The Origins of Political Order - gikk tilbake til prehistorisk tid og tok for seg statenes tilblivelse og utvikling fram mot den franske revolusjon, ser Fukuyma i dette bindet på statenes utvikling de to siste hundreårene. Hvordan utvikler et samfunn sterke, tilregnelige institusjoner? Og hvordan bør forholdet være mellom statsforvaltning, lov og rett og demokrati? Når institusjonene blir for svake får korrupsjonen raskt grobunn. Å bygge velfungerende demokratier er derfor ikke gjort over natten. Fukuyama sammenligner utviklingen mellom land i ulike verdensdeler og stiller også spørsmål ved den amerikanske forfatningen. 

Til sammen utgjør Fukuyamas to Political Order-bøker et essensielt bidrag til å forstå hva som må til for å skape en velfungerende, moderne politisk stat. Begge bindene er herved anbefalt.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 658
Språk: UK

pris: 199.00 349.00
 

 

THE ORIGINS OF POLITICAL ORDER (PB)

FROM PREHUMAN TIMES TO THE FRENCH REVOLUTION

Hvorfor oppsto verdens første statsdannelse i Kina? Hva opprettholdt den, og hva svekket den? Hvorfor oppsto det ingen varige statsdannelser i India før mogulenes inntog? Og hvorfor oppsto demokratiet i Europa? I dette banebrytende verket viser Fukuyama hvordan staters utvikling og fall kun kan forstås i lys av historien og ved sammenligning mellom kulturer og ulike politiske tradisjoner. Han argumenterer for at statens største utfordring ikke er egoisme, men familie-altruisme og nepotisme. Ved å trekke linjer helt fra prehistorisk (!) tid til den franske revolusjon, åpner han for en vending mot biologi, arkeologi og historie, for å utvide statsvitenskapens horisont.


Utgivelsesår: 2012
Forlag: Profile Books
Innbundet: nei
Sidetall: 464
Språk: UK

pris: 249.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.