NYHETSBREV - 2014-06-11

Toklas jubileumslansering og boknyheter

I morgen, torsdag 12. juni kl. 17.00:

Alice B. Toklas - Jubileumslansering!

I anledning 60-årsjubileet til Alice B Toklas kokebok har Grapefrukt forlag invitert en ny generasjon av unge illustratører til å bidra til en jubileumsutgave. Utgaven, som inneholder 20 nye illustrasjoner og nye introduksjoner av Tommy Olsson og Hans Gallas, utgis i 100 signerte og nummererte eksemplarer.

Torsdag 12. juni blir det lansering på Tronsmo der du kan møte illustratørene, smake en av Alice' gazpacher og høre Fredrik Wandrup og Tommy Olsson snakke om Gertrude Stein/Alice B Toklas, salonger og mat.
NB. Dette er den ordinære utgaven. 
 
Jubileumsutgaven er til salgs under lansering på Tronsmo torsdag 12. juni.
 
Kultkokeboken til Alice B. Toklas, Gertrude Steins trofaste partner, i norsk utgave. Her er rettene hun serverte Stein, Picasso, Hemingway, Matisse og mange andre kunstnere som levde i Paris i mellomkrigstiden. I tillegg til oppskriftene inneholder boka masse underholdende og merkelige anekdoter og historier. 
 
Oversatt av Gerd Kvanvik. Forord av Eyvind Hellstrøm. Etterord av Brit Bildøen.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Grapefrukt
Innbundet: nei
Sidetall: 304
Språk: NO

Utsolgt
 

 

ECONOMICS: THE USER'S GUIDE

A PELICAN INTRODUCTION
Økonomi er politikk og for viktig til å overlate til ekspertene! Det er premisset til den sørkoreanske økonomen Ha-Joon Chang, forfatteren av Tronsmo-bestselgeren "23 things they don't tell you about capitalism". I denne boka presenterer han sine svar på tre viktige spørsmål: Hva er økonomi? Hva kan det forklare - og ikke forklare - om verden? Og hvorfor er økonomi viktig?

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Penguin
Innbundet: nei
Sidetall: 503
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

Målet for Breiviks angrep på Utøya 22. juli 2011 var at terrorhandlingene skulle føre til den angivelige multikulturelle elitens nederlag, hvilket igjen ville åpne for etnisk rensning av muslimer i Norge. Den norske sosialantropologen Sindre Bangstad viser her at Breiviks ideer ikke sprang ut av galskap, men av voksende rasistiske og islamofobiske strømninger. Slik setter denne boka, utgitt på det London-baserte forlaget Zed Books, Breiviks terror inn i et større politisk perspektiv.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Zed Books
Innbundet: nei
Sidetall: 286
Språk: UK

pris: 249.00
 

 
Et kjempeverk om moderne fotografi!

Her får du svaret på alt du ønsket å vite om foto, men ikke turte å spørre om. Redaktør Mark Durden sporer utviklingen av fotografi som kunstform og tar utgangspunkt i verkene til rundt hundre forskjellige fotografer, for å se på ulike sjangere som gatefotografi, portrett, landskapsfoto, dokumentarisk foto, osv. På denne måten gir boka en enkel og forståelig innføring i store enkeltfotografer, samtidig som den trekker sammen de store linjene i utviklingen av fotomediet. 500 illustrasjoner i farger og sorthvitt. Stort coffe table-format.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Phaidon Press
Innbundet: ja
Sidetall: 464
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

THE DYLANOLOGISTS

ADVENTURES IN THE LAND OF BOB
Journalist David Kinney foretar her et formidabelt dypdykk i Dylan-kulten. Her møter vi fans som iherdig leter etter uoppdagede innspillinger eller tapte skisser, forskere som er besatt av biografiske fakta, skribenter som vrir hjernen for å dekode sangene og ikke minst reisende som valfarter fra konsert til konsert. Hva, spør Kinney, kan dylanologene si oss om Dylans ruvende posisjon i amerikansk kultur?

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 241
Språk: UK

Utsolgt
 

 

FREDRIK STABEL

MAN KAN SI HVA MAN VIL OM NAPOLEON...

En hyllest til Fredrik Stabel, i anledning 100-årsmarkeringen for hans fødsel. Stabel var avistegner, grafiker og skaperen av Norsk Dusteforbund i Dagbladet. Boka inneholder en rekke nyskrevne artikler der flere sider ved Fredrik Stabels liv og virke belyses fra nye vinkler. Det presenteres også et stort utvalg av Fredrik Stabels tegninger og samtlige av hans grafiske motiver.


Utgivelsesår: 2014
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: nei
Sidetall: 208
Språk: NO

pris: 350.00
 

 

UTOPIA OR BUST

A GUIDE TO THE PRESENT CRISIS
Kort introduksjon til kritisk teori i dag. Med finanskrisen og ettervirkningene gjenoppdaget media Marx, sosialisme og ideen om at en kritikk av kapitalismen overhode var mulig, også i USA. Benjamin Kunkel, som var med på å stifte tidsskriftet n+1, presenterer her venstreorienterte tenkere som Fredric Jameson, Slavoj Zizek, David Harvey og David Graeber.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 180
Språk: UK

pris: 149.00
 

 

FUTEBOL

THE BRAZILIAN WAY OF LIFE
Ingen steder er fotball mer innvevd i kulturen enn i Brasil, som nasjonalsymbol såvel som et nøkkelsymbol for kjerneverdier som etnisk toleranse, fargerik overdådighet, oppfinnsomhet og talent. Denne boka tar for seg de fleste sider av brasiliansk fotball, godt fortalt og med god porsjon humor.

"Vividly captures the romance and passion that we expect from Brazilians, as well as entertaining us with tales of their occasional absurdity. Immensely enjoyable." -Norman Cook (Fatboy Slim)

Utgivelsesår: 2002
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: nei
Sidetall: 420
Språk: UK

pris: 149.00
 

 

ANATOMIES

A CULTURAL HISTORY OF THE HUMAN BODY
I denne kulturhistorien over menneskets kropp, ser forfatteren på det menneskelige bildet av sin egen kropp, fra prehistorisk kunst til plastisk kirurgi. Han ser på hva de enkelte kroppsdelene symboliserer i ulike tider og kulturer, forestillinger og tabuer, vitenskapelig utvikling, kunst og filosofi. Alt skrevet i en personlig og engasjerende stil, fult av nye og overraskende fakta.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Norton
Innbundet: nei
Sidetall: 294
Språk: UK

pris: 159.00
 

 

SAMBAFOTBALL

EN BOK OM BRASILS NASJONALSPORT

Den definitive boka om Brasils forhold til fotballen, på banen, i kulturen og politikken. Med Fredrik Ekelund som kyndig guide, får vi hele historien om spillet som formet et land, og landet som forandret fotballen for alltid...

I Brasil er ikke fotball bare en sport. Fotball er en kunst, en religion, og innebærer drømmen om et bedre liv. Først var den en ren overklasselek, men når ungdommen fra slummen i Rio og São Paulo slapp til eksploderte fotballinteressen i landet. Den karakteristiske spillestilen som senere fikk navnet ”sambafotball” vokste fram og gjorde landet til verdens fremste fotballnasjon.

Sambafotball er en unik skildring av Brasil og landets nasjonalsport, men også en personlig betraktning over et land med store motsetninger og ufattelig fattigdom. Fredrik Ekelund er den klare og granskende stemmen bak disse betraktningene, der rasespørsmål, klassekamp og fotballkamp går opp i den større enheten som heter Brasil.

I tillegg portretteres de største profilene dette store fotballandet har fostret, fra de tidlige stjernene Friedenreich og Leônidas, til Ronaldo og Ronaldinho. Og selvfølgelig de to største legendene; Pelé, den alltid vellykkede og fremgangsrike, og hans motsats Garrincha, ”folkets glede”, som gjorde fotball til en lek og gikk under da leken tok slutt.

Forord av Egil "Drillo" Olsen! Etterord av Simon Kuper!


Utgivelsesår: 2014
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 512
Språk: NO

pris: 368.00
 

 
Kvinnene som kjempet i den røde armé, side om side med mennene, var piloter, stridsvognførere, spanere og snikskyttere. Eller de var sykepleiere som bar de sårede ut fra stridssonen. Men til forskjell fra mennene ble de ikke betraktet som helter etter krigen, men isteden møtt med mistenksomhet og forakt. Så de tiet. Helt til Svetlana Aleksijevitsj førti år senere begytne å oppsøke dem i hjemmene deres og på fabrikkene og ba dem fortelle sin historie.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 384
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Glem såkalt intuisjon! Få skriver morsommere om populærkultur, økonomi og statistikk enn Levitt og Dubner, som i bøkene Freakonomics og Superfreakonomics så på ulike samfunnsfenomener i lys av insentiver og motiver. Her formulerer de noen råd om tenkning og problemløsning, i tråd med filosofien bak disse suksessene. Som vanlig byr forfatterne på noen underholdende historier, om alt fra japanske hot-dog-spisekonkurranser til "Nigeria-brev". Og de forklarer hvorfor det ofte er best å legge fra seg sitt såkalte moralske kompass og heller tenke som et barn.
 

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 268
Språk: UK

pris: 149.00
 

 

MOONWALKING MED EINSTEIN

KUNSTEN Å HUSKE ALT

I en tid hvor elektroniske hjelpemidler truer med å erstatte vår individuelle hukommelse, forsøker Foer å revitalisere den glemte kunsten å huske. Arbeidet med Moonwalking med Einstein bragte Joshua Foer til topps i U.S. Memory Championship, og vil på samme måte sette oss lesere i stand til å gjenoppdage og verdsette en gave vi alle besitter, men som vi bruker altfor dårlig. Ved å bruke metoder som i stor grad har blitt glemt, viser Foer oss at vi ved enkle grep kan forbedre vår hukommelse dramatisk.


Utgivelsesår: 2013
Forlag: Press
Innbundet: nei
Sidetall: 272
Språk: NO

Utsolgt
 

 

BRAZIL

THE TROUBLED RISE OF A GLOBAL POWER
Michael Reid tar her nøye for seg den brasilianske historien, fra kolonistat, til uavhengighet, diktatur og demokrati. Brasil, verdens femte største land, opplever stor økonomisk vekst og er spådd å bli en av verdens viktigste økonomier innen 2030. Denne veksten har imidlertid ikke vært smertefri. Landet preges av en ineffektiv stat, omfattende korrupsjon og utbredt kriminalitet. Med blikk både på økonomi og internasjonale relasjoner, er dette kanskje den grundigste og mest oppdaterte boka om Brasil så langt.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Yale University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 334
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Atter en gang er verden inne i en fase der de økonomiske forskjellene blir større og større. Hva er årsaken?
 
Franske Thomas Piketty har på grunnlag av et stort og unikt datamateriale, med tall fra over 20 land i en periode på over 200 år, funnet ut at økonomiske forskjeller naturlig drives frem ved at kapitalavkastningen er høyere enn generell økonomisk vekst. (Oppsummert i den allerede hyppig siterte formelen: r > g.) På grunn av en lang periode med unormalt høy vekst, har økonomiske ulikheter av apokalyptiske dimensjoner, slik Marx forutsa, blitt unngått. Men de dype økonomiske strukturene er uendrede, slik at når veksten nå avtar, vil spriket mellom rike og fattige akselerere.
 
Et økonomiverk som kommer til å bli stående som en nytt referansepunkt i framtidige økonomiske debatter.

Utgivelsesår: 2014
Forlag: Harvard University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 685
Språk: UK

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.