NYHETSBREV - 2010-06-17

Selvbiografisk oppvekstfortelling fra en utkant i Europa, grenseområdet mellom Moldovia og Ukraina. Nicolai Lilin skildrer et gjennomkriminalisert og isolert samfunn, mistroisk mot utenverden og regulert av ritualer og æreskodekser. Lilins harde skole ble de kriminelle "sibirske urkaene". 12 år gammel ble han dømt for drapsforsøk. Rå, ærlig og innsiktsfull lesning om underverdenen i det postsovjetiske øst.

"Terrifying, fascinating, horrific and violent..." -Simon Sebag Monefiore

"Force yourself to forget about categories of good and evil, you have to just be there and read..." -Roberto Saviano


Utgivelsesår: 2010
Forlag: Canongate
Innbundet: nei
Sidetall: 430
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

Dyptpøyende kritikk av de israelske mytene om det første århundrets diaspora og det israelske folks opprinnelse. Shlomo Sand, professor i historie ved universitetet i Tel Aviv, gir her et omfattende argument for å skille mellom religion og folk, en gang for alle. Han ser på hvordan mytene ble skapt av rabbiene på 1800-tallet og videreutviklet av intellektuelle på 1900-tallet, og ved å sammenligne dem med nytt historisk materiale gir han et viktig bidrag til en nyskrivning av den jødiske historien.

"Shlomo Sand has written a remarkable book... he has reconstructed the history of the Jews and convincingly reintergrated that history into the general story of humankind... Anyone interested in understanding the contemporary Middle East should read this book." -Tony Judt


Utgivelsesår: 2009
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 344
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

I denne oppfølgeren til Kokkejævler (Kitchen Confidential) skriver Anthony Bourdain om sin vei til moderasjon og ro fra sitt tidligere ville liv i restaurantbransjen, med nye avsløringer om hvordan det ser ut i restaurantenes kulisser underveis.


Utgivelsesår: 2010
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: nei
Sidetall: 280
Språk: UK

pris: 169.00
 

 

En perfekt sommerkokebok!

Anbefales på det varmeste! Lett forståelige oppskrifter, enkel tilbereding, delikate retter. De 380 oppskriftene er innhentet fra forfatterne av den italienske kokebokbibelen Sølvskjeen.

Utgivelsesår: 2010
Forlag: Phaidon Press
Innbundet: ja
Sidetall: 432
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Bill Bryson, den humoristiske amerikanske onkel reisende Mac, har tidligere syslet med de store spørsmålene her i verden og komprimert sine funn i megabestselgeren En kort historie om nesten alt. Senere begynte han å fundere på hvorfor historieforskningen er så opptatt av å studere kriger og grandiose menn, istedenfor det historien stort sett består av: fredelige mennesker som bruker tiden sin på og i hjemmet. Han fant ut at han ble nødt til å skrive Historien om privatlivet selv. Og på sedvanlig flittig vis har han her gravd fram et vell av historisk bakgrunnsmateriale, denne gang for å forklare husets/hjemmets oppfinnelser, værelser, organisering, nytte og farer.


Utgivelsesår: 2010
Forlag: Doubleday
Innbundet: ja
Sidetall: 536
Språk: UK

pris: 249.00
 

 
Sannheten om restaurantbransjen fortalt fra innsida. De fleste trestjerners retter er kokt i hop av en samling "halvgale, moralsk degenererte dophuer, flyktninger, skurkaktige fyllesvin, småtjuer, slamper og psykopater", i følge Bourdain. Vi lover deg: Jamie blir aldri det samme etter dette, du vil aldri mer spise fisk ute på en mandag etter dette, og du har et litt annet syn på hva et tørrvarelager kan brukes til. Mat, sex, smerte og stor humor. Anbefales.

Utgivelsesår: 2003
Forlag: Schibsted Forlagene
Innbundet: nei
Sidetall: 295
Språk: NO

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.