NYHETSBREV - 2007-12-13

PÅ DRØMMEDAGEN STÅR VI OPP KLOKKA FIRE OM MORGENEN

STEMMER OG HISTORIER FRA AFGHANISTAN
Glimrende Afghanistan-reportasjer av Tronsmos egen Unni Rustad. På oppdrag fra Redd Barna reiste Rustad på kryss og tvers i landet for å arrangere konferanser om rettigheter for barn og ungdom. Her beskriver hun menneskene hun møter, særlig barn og kvinner, folk som har levd med og overlevd krig, undertrykkelse og skiftende regimer.
 
”Unni Rustad er en fin observatør … Det er nettopp hennes åbenhed overfor indtryk, der gør bogen varm og stærk og ny” – Knud Vilby, Prosa

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Oktober
Innbundet: nei
Sidetall: 173
Språk: NO

pris: 69.00 99.00
 

 

En moderne klassiker endelig på norsk! Hip Hop Amerika ser på hvordan hip hop-ens estetikk ble skapt og forvandlet, og hvordan den påvirket USA (og verden) de tre siste tiårene av det 20. århundret. George skriver innsiktsfullt om musikken og kulturens utvikling, og om hvordan reklamebransjen, MTV, motehus og multimediakonglomerater etterhvert begynte å bruke hip hop for å nå ikke bare svart ungdom, men også all ungdom. Resultatet er at hip hop-en i dag på mange måter ikke lenger tilhører sine skapere.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Kontur Publishing
Innbundet: nei
Sidetall: 242
Språk: NO

pris: 289.00
 

 

Bjørn Aamodt, en av de mest betydningsfulle norske dikterne i ettekrigstiden, er en av de få her til lands som har klart å skape et helt eget poetisk språk. Konkret i formen og overraskende i tankene - Bjørn Aamodts samlede verker er årets julegave for enhver med et snev av interesse for poesi.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 378
Språk: NO

Utsolgt
 

 
"I don't have two lives," skriver Annie Leibovitz i innledningen til denne store samlingen av verkene hennes i perioden 1990-2005. "This is one life, and the personal pictures and the assignment work are all part of it." Boka samler portretter av kjente mennesker som Nicole Kidman, Johnny Cash, Nelson Mandela og William Burroughs side om side med bilder av Leibovitz' familie og venner, særlig Susan Sontag, i tillegg til reportasjebilder fra Sarajevo under krigen, ruinene av WTC, med mer.

Utgivelsesår: 2006
Forlag: Random House
Innbundet: ja
Sidetall: 470
Språk: UK

Utsolgt
 

 

EN BEDRE DAG I MORGEN

EN BARNESOLDAT FORTELLER

Tolv år gammel måtte Ismael Beah flykte da militssoldater angrep hjemstedet hans i Sierra Leone. Før det var gått et år hadde han blitt plukket opp av regjeringshæren og blitt barnesoldat. Utstyrt med AK-47 og foret med amfetamin, marijuana og en skummel blanding av kokain og krutt, lærte han seg raskt å drepe. Da han ble 16 klarte UNICEF å trekke ham ut av krigen og plassere ham på et rehabiliteringssenter. 10 år senere, etter en vellykket rehabilitering, har han nå skrevet bok om sitt liv som barnesoldat. Oversatt av Mie Hidle.

"Beah’s memoir joins an elite class of writing: Africans witnessing African wars ... “A Long Way Gone” makes you wonder how anyone comes through such unrelenting ghastliness and horror with his humanity and sanity intact." - William Boyd, New York Times


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 217
Språk: NO

pris: 99.00 339.00
 

 

THE BERLIN WALL

13 AUGUST 1961 - 9 NOVEMBER 1989
Berlinmuren ble reist i løpet av én natt og berlinerne brukte ikke mer enn én natt på å rive den ned igjen. Tyskland-eksperten Taylor gir her en grundig utlegning av det som skjedde rett før, i mellom og etter disse to avgjørende nettene i moderne historie. Hans fortelling gir plass til både berlinernes traumatiske opplevelser så vel som de store geopolitiske hendelsene som forårsaket og opprettholdt delingen av Europa.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: nei
Sidetall: 716
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Siden 11. september har enkelte vestlige ledere villet ha det til at "krigen mot terror" også er en kamp for "den vestlige sivilisasjon". Men hva ligger i dette begrepet? Kan man opphøye åpenhet, toleranse, frihet og rettferdighet som typisk vestlige verdier og ignorere historiske realiteter som krig, tortur, slaveri og folkemord? Roger Osborne gir her en ny fremstilling av Vestens historie, og viser at det onde og det grusomme er en del av vår sivilisasjon i like stor grad som det gode.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Pimlico
Innbundet: nei
Sidetall: 532
Språk: UK

pris: 169.00
 

 
I 1917 ble den verdensberømte “eksotiske” danserinnen Mata Hari arrestert, anklaget for spionasje. Året etter ble hun dømt og henrettet for å ha forårsaket 50.000 franske soldaters død. Men var hun virkelig spion? Pat Shipman nøster her opp historien om Margaretha Zelles liv, fra oppveksten i Nederland via danserkarrieren og til rettssaken mot henne.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Weidenfeld & Nicholson
Innbundet: ja
Sidetall: 450
Språk: UK

pris: 299.00
 

 
Gram Parsons levde hardt, døde tidlig og etterlot seg et formidabelt livsverk. Ben Fong-Torres' biografi fra 1991 er utmerket, men Meyers nye er en god del mer utfyllende.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Villard
Innbundet: ja
Sidetall: 559
Språk: UK

pris: 199.00
 

 
Høsten 1922 lagde Lenin personlig en liste over 220 “uønskede” intellektuelle som skulle deporteres fra landet.. To skip ble fylt med filosofer, forfattere, journalister og akademikere som i mange tilfeller ikke hadde gjort seg skyldig i annet enn å være religiøse eller ha uttalt seg kritisk om bolsjevikene. Chamberlain forteller om bakgrunnen for hendelsen, om hvordan utvelgelsen foregikk og hvordan det gikk med de utviste.

"Compelling, laudably unsentimental and deeply significant." - Frances Stonar Saunders, Guardian
 

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Atlantic Books
Innbundet: nei
Sidetall: 414
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Med skarpt vidd og dyp innsikt portretterer kritikeren og essayisten Clive James over hundre personer som har fascinert ham og på godt eller ondt satte sitt preg på Vestens kultur og historie på (hovedsakelig) 1900-tallet. Essayene er ordnet alfabetisk etter hvem det dreier seg om, fra Anna Akhmatova via bl.a. Louis Armstrong, Walter Benjamin. Celine, Chaplin, Coco Chanel, Fellini. Karl Kraus, Mao, Eric Satie, Trotsky og Paul Valery til Stefan Zweig.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Norton
Innbundet: ja
Sidetall: 875
Språk: UK

Utsolgt
 

 

CONSUMED

HOW MARKETS CORRUPT CHILDREN, INFANTILIZE ADULTS, AND SWALLOW CITIZENS WHOLE

I det moderne forbrukersamfunnet hvor varer skaper stadig nye behov, er den nytende konsumenten stadig på schizoid kollisjonskurs med egne politiske og sosiale overbevisninger, hevder Barber (forfatter av Jihad v. McWorld): Det frie marked undergraver det voksne mennesket gjennom konkurransens grenseløse dreining mot det infantile. Gjennom en sosiologisk studie av den nye pubertale kulturen, avdekker Barber de konsekvenser den økonomiske liberalismen vil ha for andre liberale kjerneverdier som frihet og borgerrettigheter.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Norton
Innbundet: ja
Sidetall: 406
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Denne imponerende samlingen skateboard-kunst inneholder over 1000 skateboard-motiver fra de siste 30 årene og tekster av mange av de store innen faget.

"This is by far the best skate graphics book. It doesn't just show the graphics, you get the behind the scenes version of how and why they were created, with colourful stories and firsthand experiences." -Ed Templeton, profesjonell skateboarder og kunstner.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Gingko press
Innbundet: nei
Sidetall: 240
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Disse to glimrende fortellingene var blant det siste Perec skrev før han døde. I den første gjør en ung litteraturlektor et urovekkende funn. Må litteraturhistorien skrives om etter oppdagelsen av den obskure boken Vinterreisen fra 1864? I den andre fortellingen får en maler i oppdrag å portrettere en kunstsamler og samlingen hans. Når maleriet En privatsamling stilles ut, vekker det stor oppmerksomhet. Maleren har nemlig ikke bare kopiert samlerens verker ned til minste detalj - han har også innlemmet sitt eget maleri i samlingen. Og på dette "bildet i bildet" gjengis alle verkene, inkludert En privatsamling, i miniatyr ... Oversatt av Thomas Lundbo. Etterord av Truls Winther.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Minuskel
Innbundet: nei
Sidetall: 109
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Det stygge og heslige er ikke noe så enkelt som det skjønnes motsetning, skriver Eco innledningsvis, det har en egen vel så spennende kulturhistorie. Som i forgjengeren Skjønnhetens historie går han til kunst- og litteraturhistorien og velger ut bilder og tekster som illustrerer naturens og åndens heslighet, asymmetri og disharmoni, det vanskapte og deformerte og i det hele tatt alt som er skrekkelig, fælt, avskyelig, kvalmende og ultra-guffent.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Harvill Secker
Innbundet: ja
Sidetall: 453
Språk: UK

Utsolgt
 

 

GONZO

HUNTER S. THOMPSON
Paul Norton
Med fler...
Denne flotte visuelle biografien over Hunter S. Thompson inneholder både fotografier Thompson tok selv og fotografier andre tok av ham. Hovedvekten ligger naturlig nok på 60- og 70-tallet, en periode da den gode doktor fikk rikelig med anledning til å teste ut sin hypotese om at ”when the going gets weird, the weird turn pro”.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Ammo Books
Innbundet: ja
Sidetall: 289
Språk: UK

Utsolgt
 

 

På 90-tallet solgte de sine kropper til natten og gikk til grunne i en selvfremkalt, personlig akopalypse. På 00-tallet gjenoppstod de som partybeist med den mest hengivne og sammensveisede transnasjonale fanskaren verden har sett. Det er bare rett og rimelig at Norges største rockband gjennom tidene nå har fått den største biografien som er skrevet om noe band her til lands. Biografien er av den autoriserte sorten, men kan på ingen måte kalles skjønnmalende.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 540
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Lessings debutroman foregår i Rhodesia og er et oppgjør med det koloniale tankesettet og ideen om den hvite manns overlegenhet. Bokens hovedperson, en hvit kvinne fra storbyen, inngår et ekteskap med en farmer, en av de "fattige hvite". Etterhvert som håpløsheten fester grepet innleder hun et forhold til en av de fargede arbeiderne på farmen. Oversatt av Eli Krog.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 190
Språk: NO

pris: 149.00
 

 
Meningen med sex - seksualitetetens betydninger - behandles her fra en rekke synsvinkler: kjønn, etnisitet, klasse, estetikk, politikk, tabu, osv. Bokas visuelle og tekstlige bidrag representerer punktnedslag i kunst, litteratur, film, pornografi og forskning. Samtlige bidrag er originale og laget spesielt til denne boka.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Pax
Innbundet: nei
Sidetall: 190
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Anbefales! Joan Didions tidløse essayistikk og journalistikk samlet mellom to permer.

Utgivelsen inkluderer: Slouching towards Bethlehem der Didion analyserer 60-tallets motkultur; The White Album som sirkler inn det turbulente 60- og 70-tallet med essayer om emner fra Mansonfamilien til Black Panthers; Salvador om borgerkrigen; Miami som omhandler latinobyens rolle under den kalde krigen; After Henry om Reagenperioden; Political Fictions - media og sensur; samt erindringsboka Where I Was from.


Utgivelsesår: 2006
Forlag: Random House
Innbundet: ja
Sidetall: 1122
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Catarina Lilliehöök har bodd og jobbet som journalist i Kina i mange år. Her skildrer hun sine opplevelser om hvordan det er å leve i som vestlig kvinne i landet med verdens høyeste vekst.

"Kineser kan vara väldigt ärliga ... Att en kines säger 'vad gammal du ser ut', eller 'vad tjock du har blivit'', ivrigt frågar om din ålder eller hur mycket pengar du tjänar är snarare regel än undantag, men absolut inte illa menat."


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Natur och Kultur
Innbundet: nei
Sidetall: 319
Språk: SE

pris: 75.00
 

 

På 60- og 70-tallet begynte den malesiske fotografen Malick Sidibé å ta portrettfotografier i et studio i Bamako. Resultatet ble en mengde svarthvitt-fotografier som dokumenterer atmosfæren og vitaliteten i en periode preget av sterk og euforisk sosial endring. Blant favorittmotivene er ultrakul ungdom med solbriller og/eller slengbukser lett henslengt på mopeden sin. Her er et stort utvalg av disse bildene, utgitt av Hasselblad Center i forbindelse med tildelingen av Hasseblad-prisen i 2003.


Utgivelsesår: 2003
Forlag: steidl
Innbundet: ja
Sidetall: 106
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Nobelprisvinnerens mest kjente roman (1962) er også en feministisk milepæl. Anna Wulf er en fraskilt enslig forfatter som holder frykten for å bli gal på avstand ved å skrive ned sine opplevelser i fire notatbøker med forskjellige farger etter forskjellige temaer: den svarte omhandler hennes liv som forfatter, den røde hennes politiske tanker, den gule følelseslivet og den blå hverdagslivet. Men det er den femte notatboken - den gyldne - som får tilværelsen hennes til å henge sammen.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Harper Perennial
Innbundet: nei
Sidetall: 576
Språk: UK

pris: 99.00
 

 

Mesterlig roman av den tsjekkiske samtidslitteraturens viktigste forfatter. Det er august 1968 og sovjetiske panservogner ruller inn i den tsjekkoslovakiske hovedstaden. Tretten år gamle Ondra blir sammen med lillebror sendt ut av Praha og tilbake til landsbyen faren kommer fra. Der, ved grensen mot Polen og Tyskland, lever redslene fra andre verdenskrig ennå i mørk samklang med den nye politiske virkeligheten. Overlatt til seg selv må brødrene forholde seg til et dystert mytologisk landskap av nær historie, gamle sagn og overtro. Oversatt av Kristin Kilsti.

"Jáchym Topol er en rå, poetisk og helt særegen forfatter som forener det klassiske og det nyskapende [...] Med andre ord er det en begivenhet at Jáchym Topol nå kommer på norsk." - Lars Saabye Christensen


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 259
Språk: NO

pris: 328.00
 

 
I 1977 forlot Someht Huor kona og sønnen Jesper for å kjempe for revolusjonen i Pol Pots Kambodsja. Etter et par brev hjem fra stoppestedet Peking, hørte familien aldri noe mer fra ham. For noen år siden bestemte sønnen seg for å finne ut hva som egentlig skjedde med faren. Han lette i arkiver og reiste til Kambodsja hvor han snakket med farens gamle venner og slektninger. Jesper Huors personlige beretning om sin søken etter faren er samtidig et portrett av Røde Khmers grusomme regime. Oversatt av Hilde Sophie Plau.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Humanist
Innbundet: ja
Sidetall: 180
Språk: NO

pris: 288.00
 

 

Den svenske tegneren Henrik Lange har tatt åtti av de største verkene fra litteraturhistorien og kokt dem ned til tre serieruter hver! Imponerende og meget underholdende. Blant de utvalgte verker finner man Mesteren og Margerita, Sult, Stolthet og fordom, Forbrytelse og straff, A Clockwork Orange, Brødrene Løvehjerte, Bibelen, Ti små negerbarn, Lolita og Catch 22.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Kartago
Innbundet: nei
Sidetall: 166
Språk: SE

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.