NYHETSBREV - 2007-12-07

I denne kritikerroste og meget fengende oppfølgeren til sitt storverk om Stalins år ved makten, Den røde tsarens hoff, går Montefiore tilbake til tiden fram til revolusjonen. Det handler om fattiggutten, poeten, prestestudenten, bankraneren og den intellektuelle revolusjonære - kort sagt (men ikke kort fortalt): om hvordan Stalin ble Stalin. Oversatt av Jorunn og Arne-Carsten Carlsen.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Cappelen
Innbundet: ja
Sidetall: 498
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Anna Politkovskaja ferdigstilte denne boken rett før hun ble myrdet i heisen opp til sin egen leilighet. Russlands tvilsomme maktapparat strippes her til skinnet. Samtidig får vi hennes personlige betraktninger rundt korrupsjonen og maktmisbruket som herjer hjemlandet hennes. ”Folk sier jeg er for pessimistisk”, kommenterer Politkovskaja, ”at jeg ikke ser noe bortenfor Putin. Men problemet er at jeg ser alt.” 

Oversatt fra engelsk av Kjell Olaf Jensen. Forord av Siri Lill Mannes.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Cappelen
Innbundet: nei
Sidetall: 439
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Gudfaren av manga - Osamu Tezuka - med sin første utgivelse på norsk; en majestetisk biografi om Buddha! Tezuka har vært en av de mest innflytelsesrike japanske tegneserieskaperne - og har en enorm produksjon bak seg. Hans samlede verker består av mer enn 300 bind (!) hvor hvert enkelt bind er på over 200 sider (!!). Blant hans mest kjente serier er Adolf og Astro Boy.

Glimrende norsk språkdrakt ved Bjarne Robberstad Johnsen.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: NO

Utsolgt
 

 

De viktige politiske beslutninger som skulle bli avgjørende for andre verdenskrig, har i ettertid antatt et mer eller mindre deterministisk preg. Kershaw forsøker i denne boken å bringe til live dramaet som preget disse avgjørende valgene gjennom å rekonstruere beslutningstakernes informasjonstilgang, deres handlingsalternativer og deres avgjørende personlighetstrekk. Hvert av bokens ti kapitler er viet et politisk skjebnevalg: Hitlers beslutning om å angripe Sovjet, Mussolinis valg av side, Roosevelts avgjørelse om å gå inn i krigen, Japans beslutning om å angripe USA... 


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 623
Språk: UK

pris: 298.00
 

 

Mange lot seg begeistre av debutfilmen til multikunstneren Miranda July, Me and You and Everyone We Know. Her er debutboka hennes, en fin novellesamling i et toneleie som minner mye om filmens.

"These stories are incredibly charming, beautifully written, frequently laugh-out-loud funny, and even, a dozen or so times, profound." - Dave Eggers

"A woman gives swimming lessons in her kitchen - of course! Miranda July can make anything seem normal in these truly original stories. She has first-rate comic timing and a generous view of the human condition." - Amy Hempel


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 201
Språk: UK

Utsolgt
 

 

PYRAMIDEN

PORTRETT AV EN FORLATT UTOPI

Det russiske gruvesamfunnet Pyramiden var en gang en av de største bosetningene på Svalbard. På slutten av 1990-tallet ble byen nedlagt og forlatt. Nå står den som en spøkelsesby innerst  Billefjorden. I denne essayistiske reiseskildringen karakteriserer Fløgstad stedet som "eit seint uttrykk for sovjetisk planlegging og utopisk avantgardisme".

"Fløgstad viser skrivekunst på et uvanlig nivå, også målt mot ham selv." - Tom Egil Hverven, Klassekampen


Utgivelsesår: 188
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 298
Språk: NO

Utsolgt
 

 

En Washington Post-journalist dokumenterer her hvordan Irak ble styrt fra den grønne sonen det første året etter Saddams fall. Istedenfor å bruke fagfolk med internasjonal erfaring eller flinke lokale folk, fylte amerikanerne alle viktige stillinger med mennesker som tilfredsstilte ett krav: lojalitet til Bush-admininstrasjonens nykonservative agenda. Chandrasekaran forteller den ene hårreisende historien etter den andre om tabbene de uerfarne, kunnskapsløse, ideologisk rettenkende amatørene inne i "boblen" gjorde. Resultatet var katastrofalt.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 356
Språk: UK

pris: 199.00
 

 

Pocketutgave av vinneren av Nordisk råds litteraturpris 2007. Romanen er en slags litterær fantasi om Valerie Solanas, forfatteren av det ekstremfeministiske SCUM-manifestet og kvinnen som skjøt Andy Warhol.

"En storartat poetisk drama" - Aftonbladet

"... en svidande uppgörelse med de olika förtryckarmekanismer som verkar i samhället. Sitt allvarliga ämne till trots, är Drömfakulteten en roman som bärs fram av en enorm energi och språklig lusta." - fra juryens begrunnelse.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Albert Bonniers Förlag
Innbundet: nei
Sidetall: 364
Språk: SE

Utsolgt
 

 
Forfatteren av Cosa Nostra forteller her det italienske kjøkkenets historie. Underveis serverer han en rekke fascinerende og overraskende detaljer underveis, som at pizzaen nærmest var ukjent inntil slutten av 1800-tallet; at pastaen ikke kom fra Kina med Marco Polo, men fra araberne via Sicilia; og at italiensk mattradisjoner ikke vokste gradvis fram på landsbygda - de ble klekket ut av smarte kokker på restauranter i byene.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Sceptre
Innbundet: nei
Sidetall: 404
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Kristendommens forestilling om apokalypsen forsvant ikke med framveksten av det moderne. Den antok bare nye sekulære former, basert på troen på at framskritt, forbedring av menneskeheten og en endelig seier over det onde er mulig. For både jakobinere, kommunister, nazister, islamister og nykonservative har vold og terror vært midler som helliges av målet. Faktisk er det denne tradisjonen som er mest karakteristisk for den vestlige sivilisasjon, ikke demokrati og kritisk tenkning, hevder Gray i sin überdystre og fascinerende nye bok.
"As John Gray demonstrates in his brilliant but frightening new book ... barbarism is rapidly on the rise" - John Banville, The Guardian

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 243
Språk: UK

pris: 129.00 279.00
 

 
De høyeste redwood-trærne strekker seg over hundre meter opp i luften. Denne boka handler om disse trærne, om det ukjente økosystemet med busker, småtrær og sammenvokste grener man finner oppe i tretoppene og om menneskene som har som lidenskap og/eller jobb å utforske dem.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 291
Språk: UK

pris: 259.00
 

 

LEGACY OF ASHES

THE HISTORY OF THE CIA
Journalist Tim Weiner har tidligere fått en Pulitizer for sine artikler om USAs hemmelige sikkerhetsprogrammer. Med utgangspunkt i CIAs egne arkiver samt hundrevis av intervjuer med tidligere CIA-agenter forteller han her historien fra oppstarten i 1945 fram til Irak-krigen. Da denne boka utkom i 2007 var det imidlertid til høylytte protester fra sentralt hold i CIA som fordømte boka for å tegne "et altfor dystert bilde av byråets historie"! I mellomtiden har den vunnet nye leserskarer og den høytruvende National Book Award. 

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Doubleday
Innbundet: ja
Sidetall: 702
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Lemercier
Med fler...

I slutten av juli 1986 dro Didier Lefévre på sitt første store oppdrag som fotograf: Han fulgte Leger uten grenser over grensen fra Pakistan til Afghanistan, for å dokumentere krigen mellom Sovjet og Mujahedin. Oppdraget skulle merke ham for livet, på flere måter. Av dette unike bildematerialet, ble bare seks av de 4000 fotografiene han tok, trykket i avisen hans, Libération. I denne historien gjenfortelles hele historien om ekspedisjonen, gjennom en uvanlig og virkningsfull blanding av Lefévres glimrende sorthvittfotografier og flotte tegniner av serieskaper Emmanuel Guibert (The Professor's Daughter). Fotografen ble originalt utgitt i Frankrike i tre album fra 2003 til 2006. Her i en strøken, norsk utgivelse, som samler hele historien.  Anbefales.

"... et oppsiktsvekkende og nytenkende verk – en bok som forener tegneserien og fotoreportasjen slik at sømmene knapt synes." - Øyvind Holen, Bergens tidende


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Egmont Serieforlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 264
Språk: NO

pris: 399.00
 

 
Hva ville skje på kloden hvis menneskeheten forsvant? Journalist Alan Weisman stilte seg dette spørsmålet i en prisbelønt artikkel for Discover Magazine. Nå har tankeeksperimentet blitt en hel bok som setter vår menneskelige påvirkning på jorda i relieff. Ikke bare får man vite fascinerende trivia som hvor lenge våre broer og skyskrapere vil klare å holde stand, Weisman viser også hvordan våre overgrep mot miljøet har virkekraft hundrevis av år etter vi selv er borte.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Thomas Dunne
Innbundet: nei
Sidetall: 324
Språk: UK

Utsolgt
 

 
En 950 siders antologi av samtidspoeter (og noen prosaister) fra Danmark, Finland, Norge, Russland og Sverige. Med følger også 4 DVDer med opplesninger, intervjuer og en 4 timer lang dokumentarfilmserie med drøyt 60 poeter! Som Morgenbladets anmelder skrev: "Antologien Swinging with Neighbours må være tiårets mest betydelige poesirelaterte utgivelse i Norden."

Utgivelsesår: 2006
Forlag: Ersatz
Innbundet: ja
Sidetall: 950
Språk: SE

Utsolgt
 

 

EYE MIND

THE SAGA OF ROKY ERICKSON AND THE 13TH FLOOR ELEVATORS, THE PIONEERS OF PSYCHEDELIC SOUND

Biografien om tidenes største kulthelt Roky Erickson og bandet hans 13th Floor Elevators!

"Please excuse my zealous enthusiasm, but this history of the 13th Floor Elevators is nothing short of a holy text." - Julian Cope i forordet.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Process
Innbundet: nei
Sidetall: 422
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Flott og informativ bok om klimaendringene, skrevet av Aftenpostens klimajournalist. Ved hjelo av fotografier, grafer, kart og faktabokser forklarer Mathismoen hva som skjer, hvorfor det skjer og hva konsekvensene vil bli. Boka var en av fire nominerte til Brageprisen for sakprosa i 2007.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Font
Innbundet: ja
Sidetall: 426
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Det ligger et filosofisk problem i markedssamfunnets kjerne: Den perfekte forbruker er dømt til å leve et miserabelt liv. Rundt dette paradokset som markedsfundamentalistene har feid under teppet, viser Tranøy hvordan makten i det såkalte forbrukersamfunnet reelt sett utøves av bedriftsledere og meglere, mens det liberalistiske samfunnets påståtte subjekt tvinges inn i rollen som hundset kverulant. Med andre ord en bok om selve hullet i markedets delikate smultring: Deg.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Aschehoug
Innbundet: nei
Sidetall: 269
Språk: NO

Utsolgt
 

 

David husker ikke hvem han er. I en avisannonse oppfordrer han venner og kjente til å skrive brev til ham, slik at han kan begynne å huske. Til sammen danner brevene et flettverk av tekster, hvor livshistoriene til David, avsenderne og andre mennesker blir omskrevet og satt på spill. Nominert til Nordisk råds litteraturpris.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 284
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Byene tømmes for folk og én mann prøver å redde menneskeheten, et pensjonert ektepar emigrerer til Øst-Europa og en gammel dame slåss med sin egen forstand slik at liv står i fare. Novellene i Yttersider er djerve og humoristiske historier fra eksistensens randsoner.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 171
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Gjennom fem reportasjer avslører Pilger hvilke lidelser dagens politiske og økonomiske imperier skaper med sin hensynsløse framferd utenfor Vesten. I kapitlene om Palestina og Afghanistan får vi se konsekvensene av "krigen mot terror" i all sin gru, men høydepunktene her er utvilsomt reportasjene om de mindre kjente konfliktene: om Storbritannias hemmelige og ulovlige deportasjon av den innfødte befolkningen på øya Diego Garcia, hvor de hadde avtalt å la USA bygge en stor militærbase; og avsløringen av hvordan ANC-regjeringens liberalistiske politikk i Sør-Afrika har gavnet de priviligere hvite samt en liten klikk av svarte forretningsfolk, mens situasjonen for de store skarer av fattige svarte har blitt verre enn under apartheidregimet. Oversatt av Henrik Francke.

"John Pilger graver fram den skitne sannheten og sier det som det er. Jeg gir ham min hyllest." - Harold Pinter


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 398
Språk: NO

pris: 99.00 359.00
 

 

ON THE ROAD

THE ORIGINAL SCROLL

Da On the Road kom ut i 1957 hadde Kerouac arbeidet med romanen i nærmere ti år. Fansen kjenner godt historien om den tidlige versjonen som ble skrevet på en 40 meter lang rull i løpet av tre uker i 1951. Til 50-årsjubileet for førsteutgaven utgis nå denne legendariske versjonen, uredigert, røffere, mer seksuelt eksplisitt og med karakterenes virkelige navn, slik Kerouac selv opprinnelig ønsket. Boka inneholder også intet mindre enn fire meget opplysende innledninger av Kerouac-eksperter.

"It is a dazzling piece of writing for all of its rough edges, and [...] it seems much more immediate and even contemporary [...]the sparse and unassuming scroll is the living version for our time." - Luc Santé, New York Times


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Viking
Innbundet: ja
Sidetall: 408
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Med over 400 fotografier i stort format er dette den største og flotteste presentasjonen av Magnum-fotografene noensinne! Alle er med: Cartier-Bresson, Robert Capa, Eve Arnold, Martin Parr, Susan Meiselas, Donovan Wylie, et.al. Hver av dem er representert med seks bilder, som er valgt ut og presentert med en tekst av et annet medlem.
Den originale, store utgaven: 35x45cm; 7 kg.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Thames and Hudson
Innbundet: ja
Sidetall: 564
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Den erfarne rockjournalisten Asbjørn Bakke gir her en gjennomgang av platene til 107 av de viktigste bandene og artistene i rockens historie, samt omtaler av 285 andre skjellsettende plater. Alt i alt presenteres 1791 plater med omtale og terningkast. Masse bilder og flott lay-out gjør dette til en bok som ikke bare er informativ og praktisk, men også spennende å sitte og bla i.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 662
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Jason tar oss med til Berlin, der vi møter en leiemorder, som tar alle oppdrag, så lenge han får betalt. En dag får han et unikt tilbud: å reise tilbake i tid for å drepe Hitler. Planen mislykkes imidlertid, og Hitler reiser istedenfor fremover i tid og forsvinner inn i den moderne storbyen.

Jeg drepte Hitler følger opp La meg vise deg noe og Hemingway, som tredje storbykrim i europeisk albumformat og fargelagt av Hubert. Nok et umiskjennelig, humoristiskmelankolsk Jason-album, med effektiv dialog og stilfulle tegninger.

 


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Schibsted Forlagene
Innbundet: ja
Sidetall: 48
Språk: NO

pris: 149.00 248.00
 

 

Endelig på norsk! Spør støvet fra 1939 er et ubestridt mesterverk og en bok som har alt man kan håpe på i en roman: kjærlighet, humor, kunstnerromantikk, sosial bevissthet, glimrende språk og en oppblåst, umoden, halvrasistisk, usikker jypling som hovedperson. Den 20 år gamle italiensk-amerikaneren Arturo Bandini bor på et usselt hotellrom i Los Angeles og prøver å slå gjennom som forfatter. Han forelsker seg i en meksikansk servitrise og innleder etterhvert et komplisert forhold til henne. Tittelen er et sitat fra Hamsuns Pan. Forord av Charles Bukowski. Oversatt av Børge Lund.


Utgivelsesår: 2007
Forlag: Arneberg
Innbundet: ja
Sidetall: 223
Språk: NO

Utsolgt
 

 
Som mange vet tok David Lynch opprinnelig mål av seg til å bli billedkunstner. At berømmelsen først kom da han begynte å lage filmer, innebar imidlertid ikke at han la kunstinteressen på hylla. Denne flotte boka inneholder en omfattende presentasjon av Lynch' tegninger, malerier og fotografier fra de siste 40 årene, bygget på utstillingen med samme navn i Paris våren 2007. Med på kjøpet får man også to CDer med et langt intervju gjort i anledning utgivelsen/utstillingen.

Utgivelsesår: 2007
Forlag: Fondation Cartier
Innbundet: ja
Sidetall: 450
Språk: UK

Utsolgt
 

 
Fra hverdagslige interiørdetaljer til hektisk aktivitet: I sine stiliserte og fremmedgjørende fargebilder av befolkede og ubefolkede kontorlandskaper i Sverige, Japan og USA  viser Lars Tunbjörk at veien mellom det monotone og det bisarre kan være kort.

Utgivelsesår: 2002
Forlag: Journal förlag
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: SE

Utsolgt
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.