NYHETSBREV - 2023-03-17

Lansering og nyheter fra Tronsmo!

Lansering: Insektene i hagen
Torsdag 23. mars kl. 16.30

Andreas Tjernshaugen kommer for å lansere den nye boka si ”Insektene i hagen”.
Han viser bilder fra boka, og forteller om noen av insektene han har funnet hjemme i sin egen hage. Det blir lett servering som alltid.


Hjertelig velkommen skal du være!




I en helt vanlig hage kan du finne hundrevis av insektarter. Noen lever der hele livet. Andre trekker som fuglene, og krysser hav og land for å komme på besøk. "Insektene i hagen" handler om det fantastiske mylderet av insekter like utenfor stuedøra.

Dette er fortellingen om en spennende oppdagelsesreise rundt huset. Andreas Tjernshaugen ville undersøke hvilke insekter som levde i hans egen hage, og fant mange flere enn ventet. Gjennom fire år har forfatteren oppdaget mer enn fem hundre arter, og fortsatt dukker det opp nye.

Insektene er nesten ufattelig mangfoldige. Mer enn halvparten av alle kjente arter er insekter, og hagen er et fint sted å bli kjent med humlene, sommerfuglene og alle de andre. Boka er en oppfordring til å gå ut og se selv, og en veiviser for alle som er nysgjerrige på hva som kravler, svirrer og flyr i hagen.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

MIDTØSTEN MIDT IBLANT OSS

HVORDAN REGIMENE I IRAN, EGYPT OG SAUDI-ARABIA ØDELEGGER INTEGRERINGEN I EUROPA

Forlagets omtale:

Carl Schiøtz Wibye, forfatteren av den kritikerroste Terrorens rike, frykter fortsatt for den islamistiske fremrykningen. I Midtøsten midt iblant oss retter han - uten berøringsangst - blikket mot hvordan den påvirker våre hjemlige forhold.
Antallet muslimer i Europa nærmer seg 30 millioner. I Midtøsten er befolkningsveksten eksponentiell i mange områder. Samtidig er det knapphet på både ressurser og reformvilje. Dette har ført millioner av arbeidsløse og frustrerte unge menn på flukt mot et Europa som verken evner eller ønsker å ta dem imot.

I Midtøsten midt iblant oss beskriver Wibye hvordan særlig tre regimer - Egypt, Saudi-Arabia og Iran - vanskeliggjør integreringen av muslimer i Europa. Iranske regimetilhengere, egyptiske ekstremister og det saudiske presteskapet har stått bak en massiv propagandakampanje for radikal islam i de europeiske innvandrermiljøene. Som resultat har moskeer også i Norge aktivt motarbeidet verdier som likestilling, menneskerettigheter og demokrati.

For å være bedre rustet til en offentlig meningsutveksling, og for å kunne håndtere integreringen, trenger vi mer kunnskap om historie, tradisjoner, holdninger og kultur i Midtøsten. Midtøsten midt iblant oss er en brannfakkel av en bok, som garantert vil føre til debatt - og innsikt


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 407
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

EG VIL VERE HER

DIKT TIL TRØYST

Dikt som kan trøyste og løfte alle som treng det.

Eg vil vere her
Eg vil vere her lenge
så eg kan få sjå korleis det går
Eg vil følgje deg, eg vil halde di
hand
- Sigrid Moldestad

Iblant tek livet vendingar som gjer at ein står der rådlaus og leiter etter ord. Då kan det bety mykje å finne dikt der andre har sett ord på det vanskelege, for gjenkjenning og eit nytt og uventa blikk - eller som ei slags trøyst, fordi dikta fortel om ei livsrøynsle og ei innsikt som ein kanskje ikkje sjølv kan artikulere - anten dikta viser ein høgare himmel eller berre at andre har opplevd dette før. Ei krise kan også lære eit menneske at ikkje berre treng ein at andre er der, ein vil også gi det tilbake - å vere der for andre.

I «Eg vil vere her. Dikt til trøyst» har Olaug Nilssen samla dikt frå mellom andre Tor Jonsson, Karoline Brændjord, Gunvor Hofmo, Marie Takvam, Hans Sande, Åse- Marie Nesse, Kolbein Falkeid og Sigrid Moldestad.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 112
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Vi lever i en tid hvor økonomiske feiltrinn har rokket ved troen på global kapitalisme. Politiske svikt har undergravd tilliten til det liberale demokratiet og til selve forestillingen om sannhet. Båndene som burde gjøre åpne markeder frie og rettferdige blir anstrengt og forkastet. Rundt om i verden er den demokratiske kapitalismen, som er avhengig av et bestemt skille mellom makt og rikdom, i krise. Noen hevder nå at kapitalisme er bedre uten demokrati; andre at demokrati er bedre uten kapitalisme. Denne boken setter søkelyset på begge synspunkter. 


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Penguin Books Ltd
Innbundet: ja
Sidetall: 476
Språk: UK

pris: 449.00
 

 

Himler kollegaer med øynene i et møte når du bruker ord som sexisme eller rasisme? Nekter du å le av vitser som ikke er morsomme? Har du blitt kalt splittende for å peke på en splittelse? Da er du en feministisk killjoy, og denne håndboken er for deg Begrepet killjoy har blitt brukt for å avfeie feminisme ved å hevde at det forårsaker elendighet. Men ved å kalle oss feministiske killjoys, gjenvinner vi en feministisk historie, og gjør den til en kilde til styrke så vel som en inspirasjon. The Feminist Killjoy Handbook fjerner løgnene vår kultur forteller oss og gir en form for solidaritet og selskap som kan vendes tilbake til over et helt liv.
 


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 336
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

A fun and fearless anthology of feminist tales, by fifteen bestselling, award-winning writers:

Margaret Atwood, Susie Boyt, Eleanor Crewes, Emma Donoghue, Stella Duffy, Linda Grant, Claire Kohda, CN Lester, Kirsty Logan, Caroline O'Donoghue, Chibundu Onuzo, Helen Oyeymi, Rachel Seiffert, Kamila Shamsie and Ali Smith - introduced by Sandi Toksvig.

For centuries past, and all across the world, there are words that have defined and decried us. Words that raise our hackles, fire up our blood; words that tell a story.

In this blazing cauldron of a book, fifteen bestselling, award-winning writers have taken up their pens and reclaimed these words, creating an entertaining and irresistible collection of feminist tales for our time.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Virago Press
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

I denne korte, brennaktuelle boken sporer Auster århundrer med Amerikas bruk og misbruk av våpen, fra den voldelige forflytningen av den innfødte befolkningen til slaveri av millioner, til det bitre skillet mellom våpenkontroll og antivåpenkontroll- leirene som har utviklet seg de siste 50 årene. Siden 1968 har mer enn halvannen million amerikanere blitt drept av våpen. Tallene er så store, så katastrofale, så uforholdsmessige med det som skjer andre steder, at man må spørre hvorfor. Hvorfor er USA så annerledes? Denne boken inneholder også Spencer Ostranders fotografier fra åstedene for mer enn tretti masseskytinger i alle deler av landet.r Bloodbath Nation er en kortfattet, men grundigundersøkelse av USA ved et veiskille, og stiller det sentrale: Hva slags samfunnet ønsker amerikanerne å leve i?


Utgivelsesår: 2023
Forlag: faber and faber
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

Velkommen til matriarkatets tidsalder!

«Du kan jo fundere på korfor det er så mange ord som aldri har blitt danna i feminin form. Som drapsmann og valdtektsmann. Eller krigsherre.»

Det er ei ny tid, heilt utan menn. Med unntak av nokre få hannar som blir forvara i eit avlssenter på Lolland.

Fire kvinneliv blir motvillig vikla inn i kvarandre, men dei blir tvinga til å samarbeide då det dukkar opp ein gut i det fri.

Spørsmålet er på kva tidspunkt guten inneheld så mykje testosteron at han blir eit trugsmål mot dei alle.

Romanen er omsett av Ingvild Holvik.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Samlaget
Innbundet: ja
Sidetall: 352
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

Den aldrende Åsta Cooper har bestandig fulgt sin engelske diplomatmann rundt i verden, men synes hun finner et større rom for utfoldelse da hun blir kjent med den førti år yngre Ane Knutsen. De bor begge i Warszawa. De diskuterer, leser romaner høyt for hverandre, går i museer. Så rammes Åsta av hjerneslag og mister tilgangen til det engelske språket, det språket mannen hennes snakker, og som har vært hennes eget i nesten et halvt århundre. Tilbake er bare barndommens norsk, fra en oppvekst i en helt annen tilværelse. Og en fortærende avhengighet av Ane for å bli forstått og oversatt til omgivelsene.

Ett minutts stillhet er en roman om språk og identitet. Om litteratur og minner, og om hvorfor man av og til må presses til det ytterste før man er i stand til å huske de hendelsene man en gang reiste fra, men som likevel har formet et liv.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

EKTE GRØNN MAT

SPIS GRØNT, DYRK GRØNT, LEV GRØNT

I Ekte grønn mat forteller forfatter og matentusiast Andreas Viestad om hvilke grønnsaker som er de enkleste og mest bærekraftige å dyrke her i nord, og hvordan du tilbereder dem i nydelige, fristende retter. Bokas 120 grønnsakoppskrifter er fordelt over 14 kapitler med utgangspunkt i ulike grønnsaktyper, fra tomater, urter og salater til beter, neper og jordskokk. Boken byr også på forslag til gode kombinasjoner av retter, slik at du kan servere hele, grønne og smakfulle måltider som hele familien blir mett av. Boken er både praktisk og inspirerende, og gir en innføring i hjemmedyrking av norske grønnsaker. Du får mange nyttige tips og triks til hvordan du planlegger og gjennomfører dyrkingen. Når du dyrker selv, har du ikke bare gleden av å spise egenprodusert mat, men du får også et nærere forhold til matens vei fra jord til bord. Urtene du dyrker selv, har sterkere og mer intens smak, salvien får tjukkere blader, ruccolaen har mer temperament. Og potetene kommer i forskjellige størrelser, med ulik smak etter hvilke sorter du dyrker.

 


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 384
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

STOLEN FOCUS

WHY YOU CAN'T PAY ATTENTION

Vår evne til å konsentrere oss er i fritt fall. Collegestudenter i USA har klarer nå i gjennomsnitt å holde fokus på én oppgave i 65 sekunder, og kontormedarbeidere kun i tre minutter. I Stolen Focuss legger den internasjonale bestselgerforfatteren Johann Hari ut på en langstrakt reise for å snakke med verdens ledende eksperter og finne ut hvorfor dette skjer med oss - og det han konkluderer med er at alt vi trodde vi visste om dette feltet er feil.

Vi tror vår manglende evne til å konsentrere oss er våre egen personlige falitt - en skavank ved hver og en av oss. Det er det ikke. Dette har blitt gjort mot oss - av mektige eksterne krefter - og det har blitt gjort over tid. Vårt fokus har blitt stjålet fra oss.

Hari oppdager at det finnes tolv dypereliggende årsaker til denne krisen, og han viser oss hvordan han oppdaget det gjennom en engasjerende reise - en ferd som tar ham fra Silicon Valley-avhoppere, til vegetarianere som diagnostiserer hunder med ADHD, fra en favela i Rio der alle har mistet konsentrasjonen på en spesielt surrealistisk måte, til et kontor på New Zealand som oppdaget en bemerkelsesverdig teknikk som ga deres ansatte konsentrasjonsevnen tilbake.

For viktigst av alt er dette en bok som viser oss hvordan vi kan gjenvinne vårt fokus, dersom vi bestemmer oss for å kjempe for det. Svarene vil både overraske og engasjere deg. Dette er en bok om vår pågående oppmerksomhetskrise ulik noen annen du har lest.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: nei
Sidetall: 340
Språk: UK

pris: 219.00
 

 

CHINA AND RUSSIA

FOUR CENTURIES OF CONFLICT AND CONCORD

A compelling, expansive history of the relationship between China and Russia, from the seventeenth century to the present

Russia and China, the largest and most populous countries in the world, respectively, have maintained a delicate relationship for four centuries. In addition to a four-thousand-kilometer border, they have periodically shared a common outlook on political and economic affairs. But they are, in essence, profoundly different polities and cultures, and their intermittent alliances have proven difficult and at times even volatile.

Philip Snow provides a full account of the relationship between these two global giants. Looking at politics, religion, economics, and culture, Snow uncovers the deep roots of the two nations' alignment. We see the shifts in the balance of power, from the wealth and strength of early Qing China to the Tsarist and Soviet ascendancies, and episodes of intense conflict followed by harmony. He looks too at the experiences and opinions of ordinary people, which often vastly differed from those of their governments, and considers how long the countries' current amicable relationship might endure.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Yale University Press
Innbundet: ja
Sidetall: 624
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

RUSSIA'S WAR ON EVERYBODY

AND WHAT IT MEANS FOR YOU

Russia's 2022 attack on Ukraine saw confrontation between Moscow and the West spill over into open conflict once again. But Russia has also been waging a clandestine war against the West for decades. Hostile acts abroad, from poisoning dissidents to shooting down airliners, interfering in elections, spying, hacking and murdering, have long seemed to be the Kremlin's daily business. But what is it all for? Why does Russia consistently behave like this? And what does it achieve?
In this book, Keir Giles explains how and why Russia pushes for more power and influence wherever it can reach, far beyond Ukraine - and what it means not just for governments, but for ordinary people. Bringing together stories from the military, politics, diplomacy, espionage, cyber power, organised crime and more, Giles describes how Moscow conducts its campaigns across the globe, and how nobody is too unimportant to be caught up in them. By lifting the lid on the daily struggle going on behind the scenes to protect governments, businesses, societies and people from Russian hostile activity, Russia's War On Everybody shows how Moscow's hostile intentions for the rest of the world are far broader and more ambitious, and the ways it tries to achieve them far more pervasive and damaging, than we realise.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Bloomsbury
Innbundet: ja
Sidetall: 264
Språk: UK

pris: 359.00
 

 

ULVEBARNA

OMSORGENS KULTURHISTORIE

I en tid der vi trenger å tenke nytt om vårt forhold til jordens mange skapninger, har Lars Risan skrevet en tverrfaglig bok om hvordan gjensidig avhengighet, samarbeid og omsorg er kreative krefter i evolusjonen av alt liv på jorden. 

Ulvebarna - Omsorgens naturhistorie er skrevet med utgangspunkt i historien om to barn som etter sigende hadde levd blant ulver i Vest-Bengals jungel. I 1941 ble hendelsene rundt de to barnas liv publisert som en dagbok, skrevet av pastoren som fant barna, Joseph Singh. Selve dagboken ble supplert av flere artikler av amerikanske forskere. Forskerne mente de to barnas sjokkerende ulveaktige oppførsel ga oss et unikt innblikk i menneskenaturen. Andre forskere innvendte at historien var for usannsynlig til å kunne være sann, og med det startet en debatt som har pågått helt fram til våre dager. 

Risan har dykket ned i historisk materiale og undersøkt fagdebatten og hva som skjedde i Vest-Bengal. Med dette som utgangspunkt tar han leserne med på en ferd i omsorgens naturhistorie, hvor vi foruten omsorgsfulle og strategiske ulver også møter slimete sopp, rotløse kondorer, vannvirvler, nye forståelser av oss selv, og ja, til og med Gaia selv.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Antropolog Lars Risan
Innbundet: nei
Sidetall: 429
Språk: NO

pris: 398.00
 

 

Storm Sandberg er nødt til å stille i skifteretten. Det store padel-anlegget på Vinterbro ble ikke den suksessen han hadde håpet på. Storm er far til to "woke" 17-åringer og gift med en fremadstormende gallerist som han frykter snart vil forlate ham. I tillegg har han kanskje verdens verste foreldre, ikke minst den store Gerd Bye, teaterregissøren med de revolusjonerende oppsetningene, som kombinerer omsorg og manipulasjon på utstudert vis med de barna hun har, med de mennene hun har dem med. Uten hverken penger eller særlige fremtidsutsikter satser Storm på ett siste kort for å redde sitt ekteskap, sin økonomi og sin ære: Han bestemmer seg for å sette opp den greske tragedien Medea som musikal på Folketeateret. Men det skal gjøres, som han selv sier det, med et glimt i øyet.

Familieverdier er en roman om den tynne linjen mellom rikdom og avgrunn, mellom fellesskap og ensomhet, mellom hvem vi blir sett som og hvem vi egentlig er. Resultatet er en samtidssatire, en komedie om familien, og, ikke minst, en rasende tragedie om en manns fall. Med et glimt i øye.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Tiden
Innbundet: nei
Sidetall: 366
Språk: NO

pris: 229.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.