NYHETSBREV - 2022-12-02

Nyheter og gavetips fra Tronsmo!

Krüger og Krogh-signering!

Lørdag 3. desember kl. 14.00

OBS! Hvis du ikke har anledning til å komme på signering, men ønsker signert utgave eller dedikasjon, send oss en mail!

Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabicek (tegnerne, skaperne! De selveste!) stiller til tjeneste, tropper opp, og signerer det du måtte ønske av Krüger og Krogh - og da sæærlig den nye, praktfulle kalenderen for 2023, med Oslos havnepromenade som muse.
Velkommen skal De være!

 




The Passenger
Mississippi, 1980: Klokken tre om natten ikler Bobby Western seg våtdrakt og dykker ned i et mørkt hav. I et styrtet fly på havbunnen ser han ni døde passasjerer fastspent i setene, med flytende hår og tomme blikk. Den tiende passasjeren og flyets svarte boks er borte.

Etter dette hjemsøkes Bobby Western av politimenn og myndigheter, av spøkelset etter faren som var med på oppfinnelsen av atombomben, og ikke minst av kjærligheten til søsteren som mistet forstanden.

En av de største amerikanske forfatterne i vår tid, Cormac McCarthy, er endelig tilbake med en kompleks, dyp og elegant roman. Med The Passenger leverer han nok et slagferdig epos om maskulinitet, krig, død, tap og skjønnhet.

Stella Maris
Wisconsin, 1972: Tjue år gammel og med førti tusen dollar i en plastpose legger matematikeren Alicia Western seg inn på et psykiatrisk sykehus. Hun har skremmende hallusinasjoner - men etter hvert blir de en slags trygghet for henne.

Alicia er en briljant matematiker og har lange, utfordrende samtaler med terapeuten sin om vitenskap, filosofi, erkjennelse og mening. Men broren Bobby Western nekter hun å snakke om.

Stella Maris er en utfordrende og tankevekkende samtaleroman om forholdet mellom bevissthet og virkelighet, tanker og språk, fornuft og galskap.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Alfred A. Knopf
Innbundet: ja
Sidetall: 608
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

"En gang for ikke lenge siden kom et barn, stakkar, krypende ut fra skogen. Ungen kløv opp grøftekanten og begynte å lunte på måfå bortetter grusveien. Det var et sørgelig skue.

Denne ungen var ustelt og fæl. Håret lå i pølser. Pannen vred seg. Et skremt blikk stakk ut, øynene virret over to skorpete nesehull. Leppene var stive og blå og halsen altfor tynn. Rundt overkroppen slang en lang klut eller fillete vest, og nedenfor stavret to spinkle ben med kneledd bredere enn både legg og lår. Ungen var uskodd. De overdimensjonerte føttene liknet våte raggsokker. Knokene på den ene hånden støtte nå og da i bakken. Og inntil ribbena klemte den spede, krumme figuren en slitt mappe, kanskje en konvolutt, som om et dyr kom ut fra skogholtet med en beskjed."

Den ensomme fostergutten Oskar jobber på bruket til Aud og Olav Blum for kost og losji. En dag oppdager han et barn i skogen, en utemmet unge, som han fanger og tar med seg hjem. Ungen lider av veksthemming og er nesten helt uten språk. Men under Oskars forpleining begynner den å utvikle seg i en rasende fart.

Matias Faldbakkens sjette roman "Stakkar" er en kjærlighetsfabel og en dannelsesroman på skakke. Den er skrevet med stor forestillingskraft, språklig overskudd og en særegen blanding av glød og ironi. Fortellingen veksler fritt mellom realistiske romantradisjoner, samtidssatire, romanse og folkediktning, og flere historiske epoker er i sving samtidig.

"Stakkar" er en original, underholdende og fengslende roman om utstøtelse, ensomhet, begjær og omsorg. Under handlingen ligger hele tiden spørsmålet: Hva er et traume?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 183
Språk: NO

pris: 179.00 449.00
 

 

BARSELBRØLET

HVORDAN SKAPE VERDENS BESTE FØDSELSOMSORG

Fødeavdelinger legges ned. Nybakte mødre føler seg plassert på samlebånd. Jordmødre og gynekologer slutter i jobben på grunn av hardt arbeidspress. Hvilke konsekvenser får det når kvinner mellom barseltårer og melkespreng opplever å bli overlatt til seg selv? Jordmor Berit Mortensen tar oss med inn på fødestua og ut i landet. Hun viser hvorfor kvinner over hele Norge protesterer mot det de mener er manglende politisk kontroll og et uverdig og utilstrekkelig fødetilbud.

Med kunnskap, erfaring og sterkt engasjement tegner hun også opp hva som trengs for å skape verdens beste fødselsomsorg.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

En unik cocktail av memoar, kulturkritikk og Hollywood-historie. I tillegg til å være blant de mest berømte av moderne filmskapere, er Quentin Tarantino muligens de største filmelskerne i live. Cinema Speculation er alt hans lidenskapelige fans – og alle filmelskere – kunne ha håpet på. Boka kretser hovedsaklig rundt sentrale amerikanske filmer fra 1970-tallet. Det er filmkritikk, filmteori, raportasje og en fantastisk personlig historie, alt er skrevet med den enestående stemmen som umiddelbart kan gjenkjennes som Tarantinos og med det sjeldne perspektivet om kino som kun er mulig fra en av de største utøverne av kunstformen noensinne .


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Weidenfeld & Nicholson
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Mer enn 100 helt nye, enkle oppskrifter for familie og venner fra forfatteren av Persiana. Persiana Everyday er laget med mål for øyet å få ut så mye smak som mulig, samtidig som nivået holdes enkelt. Inkluderer retter som krever ingen tilberedning, hurtig-tilberedning, rask mat og gryteretter, full av sjenerøse, innbydende og deilige oppskrifter for å lage mat igjen og igjen for familie og venner, og rikt illustrert med flotte bilder.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Octopus Publishing Group
Innbundet: ja
Sidetall: 240
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

FÖRVANDLAD, SÖNDERSTRÖDD

MÄNNISKAN, MODERNITETEN OCH POESIN I SJU FINLANDSSVENSKA FÖRFATTARSKAP FRÅN 1920 TILL 2020

Vad är en människa? Är jag alls en människa? På 1920-talet ställde Kerstin Söderholm andra frågor än Matilda Södergran gör hundra år senare, men genom decennier av finlandssvensk poesi löper en smärtsam självuppgörelse kring människans sätt att vara i moderniteten. Förvandlad, sönderströdd är en litteraturvetenskaplig essäsamling som ur ett civilisationskritiskt perspektiv diskuterar hur temat tar sig uttryck i sju finlandssvenska författarskap och varför

just det lyriska formspråket behövs i sammanhanget.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Ellerströms
Innbundet: nei
Sidetall: 159
Språk: SE

pris: 349.00
 

 

"Vi hatar jakt. Vi älskar gymnastik och nötter.
På mötet i samlingslokalen är det många som
röstar Ja till jakt i Skogen.
Här står vi som röstar Nej.
Två ekorrar och en Hare om nån undrar."

Haren och ekorrarna är bästa vänner. Allt de vill är att få lugn och ro i sin skog.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Alfabeta
Innbundet: ja
Sidetall: 32
Språk: SE

pris: 199.00
 

 

DU MÅ IKKE SOVE

WILHELM REICH OG PSYKOANALYSEN I NORGE

Fra fronten i første verdenskrig kom Wilhelm Reich til Wien og ble legestudent - og elev av Sigmund Freud. Fra Norge kom professor Harald Schjelderup til Wien for å lære psykoanalyse. Interessen for psykoanalysen, det ubevisste og seksualiteten fenget hele verden.
Men de politiske spenningene var økende, og kampen om ledelsen i den unge analytikerprofesjonen sterk. Demonstrasjonstog og kamper mellom kommunister og nazister preget de tyskspråklige land, og situasjonen ble farlig. Etter Hitlers maktovertakelse inviterte Schjelderup Reich til Norge. Han skulle bli her i fem dramatiske år.
Blant de norske kulturpersonlighetene Wilhelm Reich hadde i analyse og knyttet seg til, var Sigurd Hoel, Arnulf Øverland, Harald Schjelderup, Nic Waal og Rolf Stenersen. Samtidig hadde han høye forskerambisjoner; Reich ville løse kreftens gåte og avdekke livsenergien som en medisinsk realitet. I hemmelighet møtte han Lev Trotskij, som befant seg i Norge som flyktning da Moskvaprosessene brøt ut. Vidkun Quisling angrep ham som «jødisk seksualpornograf».
Snart eksploderte alt samtidig.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 572
Språk: NO

pris: 169.00 449.00
 

 

Ny, innbundet utgave med stoffbinding for å markere bokas 30-årsjubileum. Perfekt gavebok.

En eksentrisk lærer underviser en gruppe håndplukkede studenter i klassisk gresk ved et college i Vermont, USA. Richard Papen søker om plass i gruppen, og får omsider positiv respons. Gruppen har nesten ikke kontakt med resten av fakultetet. Som medlem av den lille kretsen oppdager Richard hemmeligheten deres. De har begått et drap fordi de ble iakttatt under en seanse i skogen. Men beæret som han er over å få være med, reagerer ikke Richard. Heller ikke da et nytt drap planlegges.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Penguin
Innbundet: ja
Sidetall: 640
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

Familien Camondo bodde bare noen hus bortenfor Edmund de Waals slektninger i rue de Monceaux. Som de Waals forfedre, hørte de hjemme i de øverste sirkler i Paris fra slutten av 1800-tallet og frem til annen verdenskrig. Som jødiske innvandrere med store formuer var begge familiene i årtier målskiver for regelmessig sjikane i den antisemittiske pressen.

Grev Moïse de Camondo kom fra en bankfamilie i Konstantinopel, men skapte seg et liv i Paris som assimilert fransk patriot og kunstsamler. Han bygde et hus til gjenstandene han samlet, som sønnen skulle arve. Da sønnen Nissim døde i fransk tjeneste i 1. verdenskrig, ble det i stedet testamentert til den franske stat. Hundre år senere utforsker Edmund de Waal det vakre huset med den overdådige samlingen av kunst, møbler og gjenstander fra la belle époque. Og i en serie lavmælte og gripende brev til greven, forteller han oss historien om hva som skjedde.

«Jeg vet at du krever klare svar, så jeg vil fortelle deg nøyaktig hva som skjedde», skriver de Waal i sitt 49. brev. Porselensmakeren de Waal hugger sannheten i stein: Slekten er utryddet. Kun tingene står.

«Tingene gråter». - Bjørn Bredal, Politiken (seks hjerter)


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 190
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

THE GHIBLIOTHEQUE ANIME MOVIE GUIDE

THE ESSENTIAL GUIDE TO JAPANESE ANIMATED CINEMA

Explore the magical world of anime through 30 classic films in this new book from the authors of Ghibliotheque.

From box office hits such as Akira, Ghost in the Shell and Your Name to a host of deeper cuts, hidden gems and future classics, this revealing guide lifts the lid on Japanese animated cinema.

Join Jake Cunningham and Michael Leader, hosts of the acclaimed Ghilbiotheque podcast, as they review 30 of the best anime movies ever created, explaining why each is a must-see and detailing the intriguing stories behind their creation.

An insight into a unique artform, this stunning book is packed with film stills, movie posters and director portraits, and offers an enchanting, enlightening and meticulously researched guide for newcomers and die-hard fans alike.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Welbeck Publishing Group
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: UK

Utsolgt
 

 

Born in 1948 in Hammersmith, London, Michael Rock became a photographer after graduating from college, and developed his visual style with photos of the local rock music scene in England. Soon thereafter his photography career took off, going higher and higher with each new musician he shot for. His work is embodied in this text, full of luscious, color-saturated photography of some of the most dynamic and enthralling musical acts and stars in rock history-and likewise filled with amazing and amusing behind-the-scenes stories of musicians from Mick Jagger to Miley Cyrus and beyond. A sure-fire hit with rock and musical history fans!


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Titan Books
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

MAGNIFICENT REBELS (PB)

THE FIRST ROMANTICS AND THE INVENTION OF THE SELF

På 1790-tallet forandret en ekstraordinær vennegjeng verden. De var  skuffet over den franske revolusjonens raske kollaps inn i tyranni. Herskerne i Europa hadde beordret sine folk hvordan de skulle tenke og handle altfor lenge. De var basert i den lille tyske byen Jena. Gjennom poesi, drama, filosofi og vitenskap, forvandlet de måten vi tenker på oss selv og verden rundt oss. De var de første romantikerne. Denne ekstraordinære vennegjengen forandret vår verden. Det er umulig å forestille seg våre liv, tanker og verdensforståelse uten deres banebrytende ideer.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: John Murray
Innbundet: nei
Sidetall: 494
Språk: UK

Utsolgt
 

 

COMFORT - A WINTER COOKBOOK

MORE THAN 150 WARMING RECIPES FOR THE COLDER MONTHS

When the weather turns cold, what could be better than sitting by the fire and enjoying home-cooked food with family and friends. From comforting casseroles and bakes to seasonal snacks and warming drinks — this is the ideal cook’s companion for the winter months.

Make the most of being holed up indoors and prepare some warming Snow Day Snacks. Enjoy sharing tasty treats such as Creamy Pancetta and Onion Tart or Cheddar and Cider Fondue. When it’s chilly outside, what we naturally crave is comforting food. In Cold Day Comforts you’ll find plenty of warming dishes including Spiced Pumpkin and Coconut Soup or Salmon Broccoli and Potato Gratin with Pesto. What better way to spend an icy afternoon than preparing a delicious meal to share with family and friends. Fireside Feasts is full of great ideas for winter entertaining. Try a Braised Pot Roast with Red Wine, Rosemary and Bay or Slow-cooked Lamb Shanks with Lentils. Make the most of the finest seasonal ingredients the winter has to offer and prepare healthy and satisfying Winter Salads. Choose from recipes such as Steak and Blue Cheese Salad or Roast Butternut Squash Salad with Spiced Lentils, Goat Cheese and Walnuts. Whether you enjoy a luxurious dessert or a slice of cake in front of the fire, there are plenty of delicious options to choose from in Indulgent Treats. Try Pecan Cheesecake Swirl Brownies, Arctic Roll with Vanilla and Chocolate or Brown Sugar Pavlova with Cinnamon Cream and Pomegranate. Finally, in A Cup of Cheer there are plenty of ideas for festive drinks and toddies. Relax at home with a warming Chocolate Marshmallow Melt or enjoy winter entertaining with a delicious Mulled Wine, guaranteed to make any holiday gathering a success.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Ryland Peters & Small
Innbundet: ja
Sidetall: 176
Språk: UK

pris: 349.00
 

 

AN EVERLASTING MEAL

COOKING WITH ECONOMY AND GRACE

In chapters about boiling water, cooking eggs and beans, and summoning respectable meals from empty cupboards, Tamar weaves philosophy and instruction into approachable lessons on instinctive cooking. Tamar shows how to make the most of everything you buy, demonstrating what the world’s great chefs know: that great meals rely on the bones and peels and ends of meals before them.

She explains how to smarten up simple food and gives advice for fixing dishes gone awry. She recommends turning to neglected onions, celery and potatoes for inexpensive meals that taste full of fresh vegetables, and cooking meat and fish resourcefully.

By wresting cooking from doctrine and doldrums, Tamar encourages readers to begin from wherever they are, with whatever they have. An Everlasting Meal is elegant testimony to the value of cooking and an empowering, indispensable tool for eaters today.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Swift Press
Innbundet: ja
Sidetall: 250
Språk: UK

pris: 269.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.