NYHETSBREV - 2016-08-26

BAKGÅRDSSALG, nyheter og Sacco

BAKGÅRDSSALGET STARTER I DAG!!

Fredag 11 - 18

Lørdag 10 - 16 

Bakgårdssalget foregår i Kristian Augusts gate 11. Velkommen!

Fredag 23. august: Joe Sacco på Tronsmo

Joe Sacco gjester Tronsmo i samtale med Øyvind Vågnes. Velkommen!




THE EURO

AND ITS THREAT TO THE FUTURE OF EUROPE
Den profilerte økonomen Joseph Stiglitz ser her på eurosamarbeidet og bakgrunnen for eurokrisen som brøt ut i 2010. Arkitektene bak den monetære unionen mente at euroen ville føre til utjevning og samhold. Stiglitz mener at valutaen fremmer det motsatte, noe som har blitt veldig tydelig under krisen. Herfra er det bare tre muligheter: Enten å avslutte euro-eksperimentet en gang for alle, eller å innføre en ny "fleksibel euro". Det siste alternativet er å tviholde på samarbeidet slik det er nå, som vel kan ende i at samarbeidet går i oppløsning av seg selv og skaper en enda større krise.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 496
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

SEINFELDIA

HOW A SHOW ABOUT NOTHING CHANGED EVERYTHING
Denne boka inneholder det meste du lurte på og ikke visste at du lurte på, dersom du er Seinfeld-fan. Da Larry David og Jerry Seinfeld bestemte seg for å lage en sitcom "om ingenting", drømte de neppe om at den skulle total-erobre amerikanske tv-seere til et punkt, ni år seinere, da ratingen lå på eventyrlige 40 millioner. Forfatteren ser her på bakgrunnen for suksessen og plasserer den inn i amerikansk tv-historie, og man får også kjennskap til mer kuriøse aspekter ved Seinfeld som vil glede den ivrigste fansen.

Utgivelsesår: 2016
Forlag: Simon and Schuster
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 289.00
 

 
For bare noen år siden ble den "tyrkiske modellen" hyllet som en fruktbar forening av islam, demokrati og god økonomi. Denne svært aktuelle boka utkom før kuppforsøket, men forutser og forklarer den autoritære vendningen. Forfatteren ser den tyrkiske modellen som et av flere mislykkede forsøk på islamsk liberalisme i Midt-Østen. I alle landene der man har forsøkt seg i denne retningen, har opprørene under Den arabiske våren ført til autoritære tilstander.

Utgivelsesår: 2015
Forlag: Verso
Innbundet: nei
Sidetall: 296
Språk: UK

pris: 249.00
 

 

Forlagets omtale:

8 av 10 biografier som kommer ut i Norge i dag, handler om menn. 87 prosent av alle omtalte personer i de vanligste svenske lærebøkene er menn. I visse skolebøker er det flere navngitte nazister enn kvinner...

Marta Breen (forfatter) og Jenny Jordahl (illustratør) synes det var deprimerende å innse at historiene om mennesket i så stor grad blir fortalt med kvinner i en evig birolle. De har derfor laget sin egen historiebok - og det i tegneserieform!

Her kan du bli kjent med fascinerende personligheter som krigsreporter Lise Lindbæk, presten Ingrid Bjerkås, samepionér Elsa Laula Renberg, kommunist Ellisif Wessel, jazzsanger Radka Toneff, ostegründer Synnøve Finden og 56 andre gode kvinnfolk.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Manifest
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: NO

pris: 199.00 299.00
 

 

SAUEBONDENS LIV

FORTELLINGER FRA DEN ENGELSKE LANDSBYGDA

Noen mennesker har frihet til å velge sin egen retning i livet. Slik har det ikke vært for James Rebanks. Han er odelsgutten på en sauegård i Lake District som i mer enn seks hundre år har vært i familiens eie.

James Rebanks' første bok ble en stor publikums- og kritikersuksess. Hans skildringer av sauebondens liv er fascinerende lesning, det er engasjerende, rørende og ærlig. Boka hans om et gammelt yrke forteller historien om en dypt rotfestet tilknytning til et særegent landskap og en stille og tilbaketrukket livsstil.

I en stemningsfull og klar prosa tar Rebanks oss gjennom en sauebondes år. Boka er en unik fortelling om livet på landsbygda, et liv som de fleste av oss har mistet nærheten til. Det er en historie om arbeidslivet og menneskene rundt ham, hans egen barndom, hans foreldre og besteforeldre. Det er historien om å holde ut i et vanskelig yrke, fortalt med en kjærlighet til jorda og dyra som smitter over på leseren.

For Rebanks og hans familie former været og årstidene livet. Om sommeren skal sauene på fjellet og høyet i hus, om høsten gjelder det å gå på markedet og skaffe nye dyr til flokken, om vinteren må dyrene holdes i live, og litt senere, vårens kribling når lammingen nærmer seg. Den påfølgende beitesesongen gir dem pågangsmot til et nytt år som sauebønder.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 442
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

I form av brev, notater og dagbøker følger vi keiser Augustus vei til makten og etableringen av den lange fredstiden, Pax Romana. Men like mye som en roman om storpolitikk er dette fortellingen om hvordan arv, omgivelser og tilfeldigheter kan forme et menneske. Og at vi alle har et personlig ansvar, uavhengig av hvordan vi velger å leve våre liv.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 395
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

I 2015 kåra lesarane av National Geographic Færøyane til Årets destinasjon. Dei grøne øyane i havet trekker turistar som aldri før, og nordmenn reiser for å oppleve eit øysamfunn med røter i norsk historie.

Forfattar og kulturjournalist Ottar Fyllingsnes står bak boka som er meir enn ein vanleg reiseguide, og som opnar døra til historie, kultur og kvardag på Færøyane. Fyllingsnes har leita attende i den felles norsk-færøyske historia etter grunnlaget for, og utviklinga av, mikrostaten vest i havet. For korleis kan eit øysamfunn med så mykje motgang, likevel vera eit moderne velstandssamfunn i medgang?

Færøyane er ein kulturhistorisk vegvisar med stor tematisk breidd i eit lite geografisk landskap. Fyllingsnes skriv mellom anna om sjølvstendestriden, krisa i kystfisket, kampen for språket og olsokfeiringa, som også er Færøyane sin nasjonaldag. Lesaren får gjennom møte med folk, kultur og næringsliv eit unikt innblikk i korleis Færøyane er i dag, samstundes som forfattaren trekker linjer i samfunnsutviklinga heilt attende til vikingtida.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Skald
Innbundet: ja
Sidetall: 302
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Bloggeren Raif Badawi ble dømt til 10 års fengsel og 1000 piskeslag for å ha kritisert islam og det saudiarabiske regimet. 50 piskeslag fordelt på 20 uker. Hva var det han sa som de konservative herskerne ikke tålte?

Badawi utfordret saudisk tenkning rundt religiøse, moralske og sosiale temaer da bloggen hans ble stengt og han havnet i fengsel. I denne pamfletten er noen av Badawis viktigste tekster samlet, slik at leseren selv kan se hva det er Badawi er anklaget for.

Saudi-Arabia nevnes stadig oftere som både arnested for terror og religiøs ekstremisme. Dødsstraff og pisking for kritikere av regimet forekommer jevnlig. Mange vestlige land - deriblant Norge - blir jevnlig klandret for sin unnfallenhet i møter med saudiarabiske myndigheter. Både Amnesty International og PEN har engasjert seg i Raif Badawi og andre saudiarabiske samvittighetsfangers kamp for ytringsfriheten.

Utarbeidet i samarbeid med Constantin Schreiber.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 68
Språk: NO

pris: 159.00
 

 

Eit fotografi er festa med teip på innsida av garderobedøra til mormor. Det viser Synne ti år, kledd i ein grøn, vaksen kjole, altfor stor over skuldrene. På hovudet har ho ein pillehatt med slør, leppene er raudmåla, huda veldig kvit. I armane held ho eit lite barn, ho ser rett inn i kameraet utan å smila. Ho står framføre ei garderobedør, fargen er den same bleikgule.

Storesyster Synne kjem heim frå Berlin, og saman med faren køyrer Synne og Sibylle den lange vegen vestover for å besøka mormora. Mora vaks opp der, men på veggene heng det ingen bilete av henne. For Sibylle finst ho berre som brotstykke av dei andre si forteljing. Sibylle er ein roman om å vera systrer i spennet mellom intim nærleik og veldig avstand, og om å leva både med det som finst og med det som ikkje finst. I ein straum av glasklare setningar skriv Ingrid Z. Aanestad fram eit djupt hòl i eit ganske alminneleg liv.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 129
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Fordi overlevelse ikke er nok er en postapokalyptisk roman om kunst, erindring og ærgjerrighet, om den tvingende nødvendigheten av mellommenneskelige forhold, om berømmelsens flyktige vesen og om skjønnheten i verden slik vi kjenner den.

Den berømte skuespilleren Arthur Leander får hjerteinfarkt mens han står på scenen og spiller Kong Lear. Senere samme kveld begynner sivilisasjonen å bryte sammen i kjølvannet av en influensapandemi. Sykehusene oversvømmes av døende pasienter, og livet går i oppløsning.

Tjue år senere turnerer Kirsten Raymonde sammen med truppen Den omreisende symfoni til små bosetninger av overlevende. På vogna deres står en replikk fra Star Trek: «Fordi overlevelse ikke er nok». Skuespillerne og musikerne risikerer alt i kunstens og menneskelighetens navn. Men så kommer de til St. Deborah by the Water, der de treffer på en voldelig profet som truer alle som vil flykte.

På kryss og tvers av tid og sted, skildrer romanen livet før og etter pandemien. Gradvis avdekkes skjebnens krumspring, som forbinder dem alle.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Font
Innbundet: ja
Sidetall: 378
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

DET

Et av Inger Christensens viktigste lyriske verk for første gang på norsk.
Det. Det var det. Så har det begynt. Det er. Det blir ved. Beveger seg. Videre. Blir til. Blir til det og det og det. Går videre enn det. Blir annet. Blir mer. Kombinerer annet med mer og blir ved med å bli annet og mer. Blir noe. Blir nytt. Noe stadig mer nytt. Blir i neste nå så nytt som det kan bli.[...]

Det er Inger Christensens gjennombruddsverk og regnes som et hovedverk i den europeiske modernismen. Da boken utkom i Danmark i 1969, tok den både kritikerne og leserne med storm, og ga Christensen både Kritikerprisen og De Gylne Laurbær. Det har blitt stående som et av de mest betydelige konstruksjonsarbeidene innen systemdiktningen. Det er både en samling dikt og et enkeltstående poetisk epos, en filosofisk framstilling av og refleksjon over språk, virkelighet og iakttagelse, presentert i en stramt oppbygget komposisjon. Samtidig er teksten ikke vanskelig tilgjengelig, og viser blant annet fram byen, dens bygninger og rom, og menneskene i den, fra de mange og ned til det enkelte individ, med Christensens gjennomgående fokus på forholdet mellom språk og biologi.
Inger Christensens forfatterskap er enestående i sin evne til å forene en suveren form- og språkbeherskelse med stor sanseorientert fylde. Hun fortsetter å inspirere forfattere i både inn- og utland i stadig nye generasjoner.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Pax
Innbundet: nei
Sidetall: 249
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

I løpet av et halvt år har Katja mistet både moren og faren sin. På kontoret i andre etasje plasserer hun restene fra foreldrenes liv, kasse på kasse med dagbøker og brev, almanakker og lister. Katja er gift med Simon, som er forfatter. Sammen har de sønnen Leon, som helst unngår å være hjemme. Simon og Katjas krangler er mange og sårende. Ekteskapet har sett bedre dager.

Ved en tilfeldighet begynner Simon å lese i papirene på kontoret, og oppdager med forbløffelse hvor åpent svigermoren, Else, forteller om sitt eget liv. I dagbøkene skriver hun om nesten alt, hennes syn på seksualitet, hennes forhold til alkohol og medisiner, hennes brustne håp og drømmer. Det er en opprivende fortelling, og den setter både Katjas liv og deres eget ekteskap i nytt lys.

Men hvilken tiltro skal man ha til dokumentene, det som står svart på hvitt? Forteller de hele historien? Og hva er det som utgjør et godt liv?


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Tiden
Innbundet: ja
Sidetall: 395
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Ingrid og Jan har vært gift i et kvart århundre og bor med to sønner i en villa på Nordstrand. Guttene er store nok til å regnes som voksne, men oppfører seg som hotellgjester. For Ingrid har både familielivet og læreryrket mistet glansen. Jan, derimot, får opprykk til avdelingsdirektør i departementet og blir overmannet av en ny og energisk giv. Og av den langt yngre rådgiveren Hanne, som er i ferd med å bli akterutseilt på familiefronten. Det er på tide å ta grep.

Nei og atter nei er en skarp, morsom og ubehagelig roman om kjernefamiliens kår i et samfunn hvor øyeblikkets lyst er den edleste ledestjerne og ingenting er så drøyt at det ikke kan forsvares med individets trang til frihet.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 268
Språk: NO

Utsolgt
 

 

Når begynner vår tid?

1947 er året da alt er i endring. Den 10. februar undertegnes fredsavtalen i Paris. Den andre verdenskrig er dermed offisielt slutt. Samtidig arbeider Europas fascister og nazister med å samle seg igjen etter det store nederlaget. Samme år presenterer Christian Dior sin første kolleksjon, The New Look. En komite har fire måneder på seg til å løse Palestinaproblemet.

I Kairo formulerer Hassan Al-Banna de idealer som fortsatt gjelder for jihadister - islam som et alternativ til demokrati. Simone de Beauvoir møter sin store kjærlighet i Chicago, og begynner å skrive på sitt livsverk.  Eleanor Roosevelt leder arbeidet med å formulere FNs menneskerettigheter, men begrepet folkemord er ennå ikke anerkjent.

Av disse tilsynelatende enkeltstående hendelsene skriver Elisabeth Åsbrink historien om hvordan verden i 1947 begynner å ta form, på godt og vondt. Ideer om demokrati og medbestemmelse fødes og dør i samme stund, den gamle tidsorden forsvinner og en ny tar form - vår tid.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 250
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

LANDENE SOM FORSVANT

1840 - 1970

Riker oppstår og går til grunne. Nye land etableres for så å oppløses etter noen år. Historien til disse fortapte land og riker vekkes her til live, gjennom den fascinerende beretningen til Bjørn Berge.

Forfatteren tar leseren med på en eventyrlig oppdagelsesferd til alle verdens hjørner, gjennom jungel og ørken, fra byens pulserende liv til de øde steppene. Han forteller den glemte historien om land fra 1840 til 1970? som eksisterte i kun én måned, et år eller noen tiår - før de forsvant. De bærer gåtefulle navn som Heligoland og Tripolitania - og hva er historien bak Mandsjukuo som eksisterte fra 1932-45 og Allenstein i 1920?

Landene som forsvant gjør geografien konkret og historien levende, ved bruk av kart og frimerker. I tillegg flettes det inn anekdoter og øyenvitneskildringer fra den gang Knut Hamsun vandret rundt i den senere kolonien Batum og Antoine de Saint.Exupéry var stasjonert som postflyver i Kapp Juby.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 238
Språk: NO

pris: 169.00 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.